اگر شما هم قبل از سفر نگران گل و گیاهانتان هستید، باید بدانید که برای رفع این دغدغه راهکارهایی وجود دارد که خیالتان را از آبیاری گیاهان جمع می‌کند.

به گزارش همشهری آنلاین، یکی از دغدغه‌های مهم برخی افراد هنگام سفر آبیاری گیاهان‌ است. شاید شما هم جزو همین دسته از افراد هستید که همیشه موقع سفر نگران گلدان‌های زیبایتان هستید؛ به ویژه سفرهای نوروزی که زمان بیشتری برای مسافرت دارید، اما نمی‌خواهید در نبودتان گیاهان تشنه بمانند و نابود شوند.

روش‌های مختلفی برای آبیاری گیاهان در نبود شما وجود دارد که نیاز شما را برای نسپردن کلید خانه به دیگران رفع می‌کند. ما به ۵ روش‌ در گذشته پرداخته‌ایم که با زدن بر روی لینک زیر می‌توانید این روش‌های کم هزینه وآسان را اجرا کنید:

اما جالب است بدانید که یک روش دیگر هم برای آبیاری وجود دارد؛ آبخوان هم شما را برای همیشه چه در زمانی که سفر هستید و چه زمانی که در محل کار یا حتی در خانه هستید خیالتان را از آبیاری گیاهان راحت می‌کند.

این وسیله است بدون نیاز به برق و باتری، بر اساس رطوبت خاک به گلدان‌های شما آب می‌دهد.  

آبخوان به شکل یک استوانه سفالی یا سرامیکی است که به بهترین شکل گیاه را بر اساس نیازش آبیاری می‌کند. اگر بیش از حد نیاز یا کمتر از حد نیاز به گل آب بدهیم، دچار تنش آبی می‌شود. اما آبخوان وسیله‌ای است که به طور خودکار بسته به نیاز گیاه و رطوبت خاک، به گلدان‌های شما آب می‌دهد. در کل استفاده از این وسیله برای گیاهانی که نسبت به آبیاری حساس هستند، شما را از مشکلات آبیاری رها می‌کند. در واقع با آبخوان آب مورد نیاز همیشه در اختیار گیاه قرار می‌گیرد.

چگونگی استفاده از آبخوان

برای چگونگی استفاده از آبخوان ویدئویی با این مطلب قرار داده شده که می‌توانید ببینید، اما طریقه استفاده از آبخوان را در اینجا هم برایتان توضیح می‌دهیم.

ابتدا آبخوان‌ها را یک ساعت یا بیشتر در آب غوطه ور کنید. هر دو لوله مخزن را از داخل نی عبور دهید. به صورتی که سر لوله‌ها کاملا به ته بطری برسد. لوله بین اولین گلدان و مخزن را زیاد کوتاه نکنید تا برای هواگیری امکان بلند کردن بطری وجود داشته باشد، همچنین بهتر است لوله بین گلدان‌ها را بلندتر برش دهید تا در صورت نیاز بتوانید گلدان‌ها را به طرف نور بچرخانید و لوله‌ها را به شاخک‌های آبخوان وصل کنید و از قسمت سرامیکی تا ابتدای شاخک‌ها یا بیشتر در خاک گلدان فرو ببرید.

توجه کنید که امکان وصل کردن لوله همه گلدان‌ها به‌صورت تکی و یا گروهی با یک منبع آب وجود دارد. لازم است تمامی گلدان‌ها و بطری آب بر روی یک سطح قرار بگیرند. در واقع کف گلدان‌ها باید همسطح باشند بزرگ و کوچک بودن گلدان‌ها و ترتیب قرار گرفتن آنها مهم نیست. بنابراین گلدان‌های با ارتفاع متفاوت و گیاهان با نیاز آبی متفاوت را نیز می‌توانید با یک منبع آبیاری کنید.

نحوه هواگیری

بطری را پر از آب کنید و در سطحی بالاتر از گلدان‌ها قرار دهید. درپوش لاستیکی را خیس کنید و با فشار دست بر روی بطری نصب کنید. حلقه کورکن انتهای لوله را باز کنید و با دمیدن در لوله هواگیری یا فشار دادن بطری آب از مسیر لوله آب جریان پیدا کند و از انتهای مسیر خارج شود. بعد از تخلیه کامل هوا لوله انتهای مسیر را تا زده و داخل حلقه فلزی قرار دهید. بعد بطری را پایین بیاورید و کنار گلدان‌ها قرار دهید.

جرم‌گیری

۶ تا ۱۲ ماه بعد از نصب آبخوان‌ها چنانچه رطوب خاک گلدان کافی نبود آبخوان را از خاک گلدان خارج کنید و با آب شست و شو دهید و آب داخل آبخوان را خالی کنید. سپس آبخوان ها را به مدت ۲۴ ساعت در وایتکس خالص غوطه ور کنید. در نهایت آبخوان‌ها را خالی و با آب شست و شو دهید. البته بهتر است برای ۲ تا ۳ ساعت هم در آب غوطه‌ور کنید تا اصلا اثری از وایتکس باقی نماند.

نکته ۱

بهتر است برای گیاهان با نیاز آبی کم مانند سانسوریا، کاکتوس، زاموفیلیا و ... از خاک مناسب همان گیاه استفاده کنید و منبع آب را دو الی چند روز بعد از خالی شدن پر کنید و در صورت زیاد بودن رطوب خاک با قرار دادن گلدان در سطحی بالاتر حدود ۵ الی ۱۰ سانتی متر بالاتر از کف منبع رطوب را کاهش دهید.

نکته ۲

معمولا برای گلدان‌هایی که ارتفاع خاک یا عمق خاک گلدان‌ها از ۱۱ سانتیمتر تا ۱۵ سانتیمتر است و قطر دهنه آن‌ها ۱۹ یا کوچک‌تر از ۱۹ سانتیمتر است یک عدد آبخوان نیاز است و برای گلدان‌های با قطر دهنه ۲۰ تا ۲۷ سانتیمتر ۲ عدد آبخوان و برای گلدان‌های با دهنه ۲۸ تا ۳۳ سانتیمتر ۳ عدد آبخوان و برای گلدان‌های بزرگ‌تر ۴ عدد آبخوان نیاز است.  اندازه آبخوان‌ها هم بسته به قطر گلدان متفاوت است.

منبع: همشهری آنلاین