به گزارش همشهری آنلاین، از لحاظ تاریخی، وظایف تفنگداران دریایی شامل کمک به حفظ نظم در کشتی (منعکس کننده ماهیت پر استرس کشتی جنگی و خطر شورش)، سوار شدن بر کشتی در طول نبرد یا گرفتن کشتیهای مهاجم، و تامین نیروی انسانی برای حمله به ساحل بوده است. در حمایت از اهداف دریایی در اکثر کشورها، تفنگداران دریایی بخشی جدایی ناپذیر از نیروی دریایی آن کشور هستند.
اصطلاح دقیق "دریایی" در بسیاری از زبان ها به جز انگلیسی وجود ندارد. در کشورهای فرانسوی زبان، دو اصطلاح troupes de marine و fusiliers-marins وجود دارد که نه دقیقاً اما میتوان آنها را به عنوان "دریانوردی" ترجمه کرد، شبه ترجمه های مشابه در جاهای دیگر وجود دارد، کلمه marine در بسیاری از زبانهای اروپایی مانند هلندی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی و نروژی به معنای نیروی دریایی است.
نقش اصلی نیروهای دریایی عملیات نظامی در منطقه ساحلی است. آنها آموزش دیدهاند تا از کشتیها پیاده شوند و نقاط کلیدی را تا ۸۵ کیلومتری (یا ۵۰ مایلی) در داخل خاک یا تا جایی که منابع کشتی می توانند فراهم کنند، ایمن کنند.
واحدهای دریایی عمدتاً از کشتیهای جنگی با استفاده از قایقها، لندینگ کرافت، هاورکرافت، وسایل نقلیه آبی خاکی یا هلیکوپتر مستقر میشوند. واحدهای تخصصی نیز در زمینه غواصی رزمی/ شنای رزمی و چتربازی آموزش دیدهاند.
علاوه بر عملیات آبی خاکی، نیروهای دریایی در نقشهای مختلف دریایی دیگر نیز استفاده میشوند. آنها با استقرار در پایگاههای دریایی یا تشکیل واحدهای دریایی در کشتیهای دریایی، حملات در مقیاس کوچک، عملیات سوار شدن، امنیت کشتی ها و پایگاه های دریایی، مأموریتهای رودخانه و ساحل، مأموریتهای آشفته و عملیاتهای روزانه را انجام میدهند.
تفنگداران دریایی ایران
تفنگداران دریایی ایران از برجسته ترین تکاوران دنیا هستند. در سیستم ارتش نیروی دریایی شامل ۴ تیپ است:
- تیپ یکم تفنگداران دریایی ایران: مرکز عملیاتی در آبهای خلیج فارس
- تیپ دوم تفنگداران دریایی ایران: بندر جاسک، استان هرمزگان
- تیپ سوم تفنگداران دریایی ایران: مستقر در کنارک در استان سیستان و بلوچستان
- تیپ چهارم تفنگداران دریایی ایران: قرارگاه فرماندهی در شهر بندر انزلی، استان گیلان
گردان تکاوران دریایی بوشهر نیز این یگان بهطور عامیانه به کلاهسبزها و به صورت رسمی به S.B.S معروف هستند.
تفنگداران دریایی منجیل
مرکز آموزش تفنگداران دریایی منجیل را باید یکی از قدیمی ترین مراکز آموزش نظامی در ایران بدانیم، ورودی ها با مدرک دیپلم دوره تفنگداری را در آن طی مدت ١٦ ماه با آموزش های سخت پشت سر می گذارند. آنها بعد از این دوره در صورت تمایل برای رسیدن به مرحله تکاوری S.B.S۲ و بر سر گذاشتن کلاه سبز باید یک دوره سخت و طاقت فرسای ٦ ماهه و بعد از آن، باز به خواست خودشان برای رسیدن به مرحله S.B.S۱ یک دوره ٤ ماهه با شدیدترین تمرینات در دریا، ساحل، کوهستان، جنگل و زیر آب را پشت سر بگذارند؛ دوره هایی که آنقدر سخت هستند و فقط افراد انگشت شماری توان به پایان رساندن آن را خواهند داشت.
آخرین بروزرسانی Feb ۲۱, ۲۰۲۳ - سهشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۱