سالی سمیعی دختر هنرمند و جوان ایرانی است که با توجه به سن کمی که دارد، توانسته در جشنوارههای داخلی و خارجی در حوزههای مختلف هنری افتخار آفرینی کند و در سال 1400 نیز اثرش در چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در بخش طوبای زرین مورد تقدیر قرار گرفته است. او علاوه بر نقاشی، در طراحی زیورآلات و نوازندگی چندساز نیز تبحر ویژه ای دارد که این روحیه برگرفته از فضایی است که در آن رشد و نمو کرده است.
بیوگرافی سالی سمیعی
سالی سمیعی متولد سال 1382 و در حال حاضر دانشجوی رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی است. او به اتفاق خواهرش در «آتلیه و گالری هنری سروری» که مدیریت آن را مادرش به عهده دارد، فعالیت هنری دارد.
فعالیت در حوزه هنری و نمایشگاها
خانم سالی سمیعی در حوزههای موسیقی، نقاشی و طراحی زیورآلات فعالیت دارد. پدربزرگش استاد «عباس سروری» است که فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشگاه تهران بوده و علاوه بر تدریس در دانشگاه، آتلیه و گالری نقاشی نیز دارد. استاد «سالومه سروری» عضو هیات علمی دانشگاه هنر و یکی از افتخارآفرینان عرصه داخلی و بینالمللی مادر او هستند. از این رو میتوان گفت که او در محیط هنری رشد کرده است و همین امر گرایش و علاقهمندی او را تحت تاثیر قرار داده تا وارد حوزه هنری شوند.
خانم سالی سمیعی از سال 97 با شرکت در نمایشگاه گروهی «آثار هنرمندان ایران و آفریقا» که در «آتلیه سروری» برگزار شد اولین اثرش را به نمایش گذاشت و بعد از آن فرصتی پیدا کرد تا در نمایشگاههای دیگری نیز شرکت کند. بخشی از نمایشگاههایی که در آن حضور داشتهاند به شرح ذیل است:
-
- 1398 نمایشگاه گروهی «عکس، نقاشی، تصویر سازی، طراحی» در گالری خط سفید _ در رشته نقاشی
- 1398 نمایشگاه گروهی «عکس، نقاشی، تصویر سازی، طراحی» در گالری خط سفید _ در رشته عکاسی
- 1400 نمایشگاه «به استقبال بهار» در «گالری سروری» - در رشته نقاشی
- 1401 نمایشگاه گروهی در گالری «خط سفید» - در رشته نقاشی
- 1401 نمایشگاه گروهی «دعوت» در «گالری سروری» - در رشته نقاشی
همانند مادرش، او در طراحی زیورآلات نیز فعالیت دارد، وی سال 1400 با تشویق مادر و تلاش بسیاری که در این راستا داشتهاست توانست « طرح زیورآلات» خود را به عنوان یک طرح صنعتی ثبت کند.
حضور در جشنوارههای معتبر داخلی
تمایل به رقابت و محک زدن آثار در رقابتهای مختلف همیشه دغدغهای برای او بود و بر این باور است که حضور در کنار دیگران این فرصت را به وی میدهد تا علاوه بر کسب تجربه، نظرات دیگران را در خصوص آثار خود بداند و نقات قوت و ضعفش را بهتر بشناسد و برای بهبود و ارتقا در مسیر صحیح قرار بگیرد.
در همین راستا در چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در بخش طوبای زرین، در رشته نقاشی موفق به کسب عنوان «تقدیر شده» برای اثر «مردم یک شهر» شد.
«مردم یک شهر»؛ یک اثر تقدیر شده
ایده اولیه این نقاشی از نگاه کردن دقیق به اطراف به ذهنش رسیده است. این اثر با عنوان «مردم یک شهر» نمایی از مردمی است که در یک شهر با تنوع و موقعیتهای مختلف در کنار هم زندگی میکنند، ولی احساس درونی و ویژگیهای آنها شبیه به هم نیست. هر کدام حالات روحی و درونی متفاوتی دارند، تنوعی از نیروهای مثبت و منفی، نور و تاریکی که در کنار هم قرار گرفتند.
او معتقد هستند که «هر بیننده اثر، با توجه به سلایق و علاقه خود آثار را نگاه میکند و ممکن است یک اثر از دیدگاه بینندهای بی نظیر باشد و از نظر بیننده دیگر، تنها اثری معمولی باشد. به نظر من آثار شرکتکننده در آن جشنواره خوب و قوی بودند و هرکدام حرفی برای گفتن داشتند که این میتواند بهترین اتفاق برای یک جشنواره باشد.»
آشنایی او با سبکهای مختلف هنری باعث شده در زمینههای مختلف دست به خلق آثار بزند، اما برای اثری با نام «مردم یک شهر» ترجیح داد از سبک آبستره (تجریدی) استفاده کند. درواقع هنر آبستره متشکل از سبک سورئالیسم و دادائیسم و کوبیسم و فوویسم است که این اختیار عمل را به هنرمند میدهد تا تصویرسازی از زندگی طبیعی
را درهم بشکند و فرم و رنگها به صورت اغراق آمیزی به تصویر کشیده شود. این سبک کمک بسیاری به تاثیرگذاری اثر داشته چون طراحی هنرمند از آنچه که احساس می کند، است.
حضور موفق در جشنوارهها بینالمللی
حضور و تلاش برای موفقیت در جشنوارههای بینالمللی همیشه بخشی از برنامههای او بوده است. خوشبختانه این فرصت را داشته تا در چند مسابقه خارجی شرکت کند و در آنها نشانهای طلا، نقره و برنز را نیز کسب کند.
- "2020-2019 " برنده نشان برنز در مسابقهA’Design ایتالیا
- "2021-2020 "برنده نشان طلا در مسابقه IDesign Awards آمریکا
- "2021-2020 "برنده نشان نقره در مسابقه IDesign Awards آمریکا
- "2021-2020"برنده نشان نقره در مسابقه IDesign Awards آمریکا
- "2021-2020" برنده نشان برنز در مسابقه IDesign Awards آمریکا
جوان هنرمند ایرانی، نمونه و الگوای موفق برای همسن و سالان خود
به نظر او هر شخص باید آنچه را که مفید است و تمایل به آن دارد امتحان کند. چه بسا در رشتهای استعداد داشته باشد اما بدلیل عدم پیگیری، فرصت موفقیت در آن را از دست بدهد. هر چند سختیهایی در این راه وجود دارد، ولی هیچ موفقیتی بدون تلاش و سختی بدست نمیآید، هر چیز بهایی دارد و ممکن است رسیدن به آن ناممکن به نظر بیاید، همانطوری که نقل می شود خواستن توانستن است!
او تا به امروز با تمام سختیها، میسر هنری خود را با موفقیت طی کرده و هیچ چیز مانع رسیدن به اهدافش نشده است. از این رو او را میتوان الگویی برای هم سن و سالهایش دانست که با اعتماد به نفس بیشتری در جشنوارهها شرکت کنند و به موفقیتهای چشمگیری برسند.
در واقع تمام این موفقیتها، علاوه بر سختکوشی او را میتوان به دلیل حضور در محیطی مملو از افراد هنرمند و موفق همچون «سالومه سروری» مادر او و استاد «عباس سروری» پدربزرگشان و همچنین حمایتهای اعضای دیگر خانواده، که در این مسیر پشتیبان و همراهشان بوده اند، دانست.