هنری کیسینجر، مردی که سال‌ها قبل تا آستانه جنگ جنگ جهانی سوم پیش رفت، پیش‌بینی‌های بدبینانه‌ای درباره این که ChatGPT چگونه واقعیت را تغییر خواهد داد، انجام داده است.

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از گیزمودو، این معمار سیاست خارجی آمریکا در دوران جنگ سرد که اکنون ۹۹ سال دارد معتقد است که ChatGPT و سایر  انواع دیگر هوش مصنوعی می‌توانند آگاهی انسان را تغییر دهند و خود دموکراسی را تهدید کنند.
وی  که وزیر امور خارجه ریچارد نیکسون و جرالد فورد دو تن از روسای جمهور اسبق آمریکا بود و با بازی‌های خود در عرصه ژئوپلتیک تا آستانه جنگ سوم جهانی پیش رفت، معتقد است که سیستم‌های هوش مصنوعی به سبک ChatGPT روزی می‌توانند آگاهی انسان را تغییر دهند، موج جدیدی از عرفان ارتجاعی را با اتکا به فناوری وجود آورند و اساسا باعث از بین بردن چیزی که امروز ما به عنوان واقعیت می‌شناسیم شوند. منظور همان ChatGPT که هنوز به چنان پیشرفتی دست نیافته که بتواند محاسبات سطح ابتدایی را انجام دهد.

کیسینجر که همچنین پیش‌تر کتابی را با عنوان «نظم جهانی» نگاشته بود، این عقاید را در سرمقاله اخیرش در وال استریت مطرح کرده است. در نگارش این مقاله،  اریک اشمیت، مدیرعامل سابق گوگل و دانیل هاتنلوچر، از دانشمندان حوزه کامپیوتر، به کسینجر یاری رسانده‌اند.

این سه نفر که از آن‌ها در مقاله گیزمودو به عنوان سه منتقد مسخره هوش مصنوعی یاد شده،  قبلا روی کتابی درباره فناوری به نام «عصر هوش مصنوعی: و آینده بشری ما» با هم کار کرده بودند. در این کتاب نیز به طور مشابه ادعاهایی گسترده در مورد اینکه چگونه هوش مصنوعی می‌تواند اساسا هویت انسان را تغییر دهد و به طور بالقوه جنگ سرد جدیدی میان آمریکا و چین را آغاز کند، مطرح شده بود. آن کتاب تقریبا دو سال قبل از موج فعلی شور و شوق پیرامون ChatGPT OpenAI و موج آینده مدل‌های هوش مصنوعی نوشته شده است.

اما این تمام واقعیت درباره این سه نفر نیست و با آگاهی از سوابق مدیر عامل سابق گوگل متوجه خواهید شد که واقعیت چیزی فراتر از این است. اشمیت، مسلما یکی از معتبرترین بازی سازان اصلی در زمینه فناوری است، او همچنین بیشترین سود را از ایجاد وحشت از هوش مصنوعی می‌برد.

او که در گذشته مدیریت گوگل را عهده دار بوده؛ سابقه طولانی در رفت و آمد به محافل سیاسی در  واشنگتن دی سی دارد ، او در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما به طور منظم در کاخ سفید باراک  ظاهر می‌شد، جایی که طبق گزارش‌ها او رئیس جمهور را تشویق می‌کرد که به صنعت فناوری نگاهی مثبت داشته باشد.

در دوران دونالد ترامپ، اشمیت رسما رئیس کمیسیون امنیت ملی در زمینه هوش مصنوعی بود، سازمانی که وظیفه تهیه گزارش‌های طولانی برای رئیس جمهور و کنگره را برعهده داشت که جزئیات به کار گیری روش‌ها و استراتژی‌های لازم برای پیشبرد هوش مصنوعی در زمینه دفاع ملی را شرح می‌داد، به عهده داشت.

برداشت اصلی این گزارش این بود که آمریکا باید برای مقابله با چین بیشتر روی هوش مصنوعی سرمایه گذاری کند. طبق گزارش‌ها، اشمیت اتفاقا در استارت‌آپ‌های هوش مصنوعی نظامی خود سرمایه‌گذاری کرده است.

بیشتر بخوانید:

برچسب‌ها