به گزارش همشهری آنلاین، وسیلهای که به گوشتکوب برقی معروف است، در واقع یک خردکن مجهز و قوی است. بعضی از انواع گوشتکوبهای برقی یککاره هستند و بعضی دو، سه کاره. یعنی همزمان خردکن/ همزن و میکسر هم هستند.
HR۱۳۶۶
ویژگیها: برای خرد کردن مواد سخت، یک دکمه توربو پیشبینی شده که فشاری به دستگاه وارد نمیکند.
قطعات این دستگاه را میشود با ماشین ظرفشویی شست.
برای شستوشوی آسانتر، بدنه استیل ضدزنگ را میشود به راحتی جدا کرد. تیغه همزن محافظی دارد که از پخش شدن مواد غذایی جلوگیری میکند.
MSM۶۷PE
ویژگیهای دستگاه: یک نشانگر نورانی دارد که به شما کمک میکند سرعت را تنظیم کنید.
لوازم جانبی: لیوان مدرج/ پایه استیل ضدزنگ با تیغه چهارپره و پرههمزن/ خردکن کوچک با تیغه استیل ضدزنگ/ درپوش پلاستیکی.
MSM۶A۳R
ویژگی دستگاه: بدون سیم و با فناوری لیتیوم آیون کار میکند.
نشانگر نورانی دارد که وضعیت شارژ دستگاه را نشان میدهد.
لوازم جانبی: لیوان مدرج/ پایه همزن استیل ضدزنگ و پره همزن/ درپوش پلاستیکی/ خردکن کوچک با تیغه استیل ضدزنگ/ پایه شارژ رومیزی و دیواری.
MSM۶A۷۰
ویژگیهای دستگاه: باتریهای این مدل عمری نسبتا طولانی دارند. علاوه بر نشانگر وضعیت شارژ، دو کلید ایمنی روشن کردن هم روی دستگاه هست.
لوازم جانبی: لیوان مدرج/ پایه همزن استیل ضدزنگ و پرههمزن/ درپوش پلاستیکی/ خردکن کوچک با تیغه استیل ضدزنگ/ پایه شارژی رومیزی و دیواری.
مراقبت از برقیها
اگر گوشتکوب با نیروی برق کار میکند، باید حواستان را جمع کنید وقتهایی که فشار برق ضعیف است آن را روشن نکنید.
اندازه موادی که قرار است در دستگاه بریزید، باید متناسب با قدرت آن باشد. تا جایی که ممکن است سعی کنید مواد خوراکی را اول با چاقو به قطعات کوچک تقسیم کنید، بعد داخل گوشتکوب برقیتان بریزید.
معمولا در بروشور گوشتکوب برقی نوشته شده چند دقیقه میتوانید از آن استفاده کنید یا بر حسب تجربه میدانید که دستگاه بیشتر از مدت زمان خاصی کشش ندارد. حواستان به مدت زمان روشن بودن گوشتکوب برقی باشد.
حتما بعد از هر بار استفاده از دستگاه، قطعات را جدا کنید و بشویید و بلافاصله بعد از شستن، آن را خشک کنید.
گوشتکوب چوبی
جزو نسلهای اول هستند. هنوز هم که هنوز است درآشپزخانه بعضی مادربزرگها که کمتر به تغییرات تندادهاند، پیدا میشود. علت اصلی محبوبیت گوشتکوب چوبی پیش مادربزرگها و دیگر علاقهمندانش، سبکی آن است. یک عیب بزرگ هم دارد؛ در تماس با آب و ضربدیدگی به مرور زمان شیارهایی در چوب ایجاد میشود. در این صورت مواد غذایی در این شیارها جا خوش میکنند و این مساله بهداشت گوشتکوبهای چوبی را زیر سوال میبرد.
گوشتکوب فلزی
گوشتکوبهای سخت جانی هستند. نه خراب میشوند و نه زنگ میزنند. حتی مرور زمان هم رویشان تاثیری ندارد. آنها سر سختانه مقابل نوهایی که به بازار میآیند، مقاومت میکنند. برای همین هم در دیزیسراها و رستورانهایی که آبگوشت سرو میشود (هر قدر هم که شیک باشند) گوشتکوبهای فلزی روی سینی غذا نشستهاند. ارتباط آبگوشت و گوشتکوب یک رابطه ابدی است و نمیشود هیچ چیزی را جایگزین یک گوشتکوب فلزی کرد. تصورش هم ممکن نیست!
گوشتکوب پلاستیکی
پلاستیک به کار رفته در ساختمان این نوع از گوشتکوب، از انواع معمولی نیست. پلاستیکهای فشرده برای ساخت گوشتکوب در نظر گرفته شدهاند که از نظر مقاومت از نمونههای فلزی کمنمیآورند. رمز موفقیت گوشتکوب پلاستیکی، ظاهر زیبا و بلوری آن است. پلاستیکیها در برابر حرارت کم، اتفاقی برایشان نمیافتد اما در صورت تماس با شعله آتش ممکن است آب شوند. جدای از این، ایراد بزرگی که به گوشتکوب پلاستیکی وارد است، مساله بهداشت آن است. مهندسین صنایع غذایی با هر وسیله پلاستیکی که با مواد خوراکی در ارتباط باشد، مخالفند. آنها میگویند حرارت باعث آزاد شدن مواد خطرناک تشکیلدهنده پلاستیک در غذا میشود.
توجه!
گوشتکوبهای چوبی خیلی زود آلودگی را به خود میگیرند. بعد از استفاده از این گوشتکوبها، نگذارید مواد رویش خشک شود. سریع آنرا بشویید و خشک کنید. گوشتکوب چوبی را لای پارچه بپیچید تا برای استفاده بعدی خشک و تمیز بماند.
برای تمیز کردن گوشتکوب چوبی از سفیدکنندههای شیمیایی استفاده نکنید. گوشتکوب فلزی را هم بعد از استفاده بشویید چراکه بعد از مدتی تغییر رنگ میدهد.