کتاب «عصر پرشتاب» مجموعه‌ای هدفمند از جملات قصار و نغز و پرمعناست که شاید جداگانه در پیام‌های انگیزشی فضای مجازی یا گروه‌های تلگرامی که حاوی توصیه‌های مدیریتی هستند، دیده شوند اما کمتر می‌توان آنها را به این ترتیب و نظم و در خدمت یک گفتمان مشخص یافت. 

به گزارش همشهری آنلاین، «در عصر پرشتاب فناوری، صدای غرش دگرگونی بخوبی شنیده می‌شود؛ شرکت‌هایی که صرفا به گذشته خود افتخار می‌کنند، وانمود می‌کنند که نزدیک شدن موج تغییرات و دگرگونی را نمی‌بینند. آنها با این خیال که خندق دور قلعه کسب و کارشان، بسیار عمیق‌تر و وسیع‌تر از آن است که با دگرگونی‌های پیش رو درهم ریزد، به خواب عمیقی رفته‌اند و حاصل این خواب، چیزی جز بدنامی و بدسرانجامی نیست.»
جملاتی که خواندید از کتاب «عصر پرشتاب» (18 سوال از رهبرانی که به تحول دیجیتال می‌اندیشند)  آمده‌اند؛ کتابی کمتر از 180 صفحه در قطع خشتی که «گروه مشاوران مکینزی» آن را گردآوری کرده‌اند و علیرضا کیان‌پور آن را به فارسی برگردانده است. «مکینزی» آن‌چنان نام پرآوازه‌ای در حوزه مشورت مدیریتی در سطح جهانی است که مترجم حتی نیاز ندیده چند خطی درباره آن در مقدمه بیاورد؛ چون خود مترجم کتاب، بیش از آن که نامش در ساحت کتاب بیاید، در زمینه مدیریت تکرار می‌شود. ورود یک مدیر به ساحت ترجمه کتاب، خوبی‌ها و بدی‌هایی دارد. خوبی‌اش در بازتاب تمرکزهای او در مهارت و تجربه‌های اندوخته محسوب می‌شود و بدی‌اش نپختگی و ناروانی کلمات برگزیده است که متن نه‌چندان دشوار کتاب را ساده‌سازی نمی‌کند؛ یا اعتنایی به شمایل کتاب از حیث فونت و صفحه‌آرایی ندارد که به کاتالوگ وبروشور بیشتر شباهت پیدا کرده است.
این خرده‌گیری‌ها اما در قیاس با محتوای نوگرای کتاب، چندان به چشم نمی‌آید. آن‌گونه که از عنوان کتاب هم برمی‌آید، این مجموعه تلاشی مفید برای نشان دادن مسیر به راهبران و مدیران کسب و کارها – از خرد گرفته تا کلان – است تا بتوانند پیچیدگی‌ها و مشکلات تغییر مسیر به دنیای دیجیتال را با کمترین آسیب، تاب بیاورند؛ مدیرانی که ضرورت تحول و دیجیتالی شدن را درک کرده‌اند و آن را در اولویت سازمان خود قرار داده‌اند؛ سازمان‌هایی که برای پیروزمندی، چابک‌سازی را انتخاب کرده‌اند و آن را دنبال می‌کنند.

18 سوال کلیدی که کتاب براساس پاسخ به آنها گردآوری شده، حول 3 محور اصلی قرار دارند؛ استراتژی، توانمندی‌ها و مقیاس‌پذیری. این سوالات به ظاهر ساده هستند؛ مثلا «آیا در استراتژی عجول هستید و در اقدام صبور؟» یا «آیا ظرفیت و تحمل خطا و شکست را دارید؟» با این حال پاسخ به این پرسش‌های ظاهرا معمولی، منجر به حقایقی گاه دردناک می‌شوند که بی‌رحمی دنیای دیجیتال را به رخ می‌کشند.
با تمام این احوال، برتری شاخص این کتاب نسبت به موارد مشابه خود در واگویی تجربه‌های شرکت‌های موفق و مدیران کارآمد است که به این گزاره‌های نظری، رنگ‌آمیزی مهارت عملی می‌بخشد و آنها را از سایه چارچوب‌بندی شده به زیر نور آفتاب واقعیت‌بخشی عینی می‌آورد. این کتاب می‌خواهد تلفیق دقت و سرعت در زمانه حساس امروزی را بدرستی تبیین کند.
این کتاب را انتشارات امیران در شمارگان 3 هزار نسخه و با قیمت 52 هزار تومان عرضه کرده است.

منبع: همشهری آنلاین