آمریکا، بریتانیا و استرالیا پهپادهای هوش مصنوعی را در اولین تمرین جهانی مشترک آزمایش کردند.

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیو اطلس، برای اولین بار در جهان، آمریکا، بریتانیا و استرالیا تمرینی را در دشت سالزبری، انگلستان تحت توافقنامه «اوکاس»(AUKUS) با پهپادهای بدون سرنشین مجهز به سیستم‌های خودکار و خودران و هوش مصنوعی ، انجام داده‌اند این پهپادها نه تنها قادر به شناسایی و ردیابی اهداف نظامی هستند، بلکه همچنین می توانند خود را حین پرواز دوباره آموزش داده و با ماموریت‌های جدید انطباق دهند. این پهپادها از سوی این سه کشور به طور مشترک توسعه داده شده و ساخته شده‌اند.

پیمان امنیتی سه جانبه استرالیا، بریتانیا، آمریکا (AUKUS) برای اولین بار در سال ۲۰۲۱ به عنوان برنامه‌ای خارج از ائتلاف اشتراک اطلاعاتی «فایو آیز» (Five Eyes) که به آمریکا و بریتانیا اجازه می‌دهد به استرالیا در دستیابی به زیردریایی‌های تهاجمی هسته‌ای کمک کنند، شکل گرفت.
از آن زمان، دامنه همکاری‌ها در چارچوب این پیمان امنیتی به طور قابل توجهی افزایش یافته است. این تا حدی به این دلیل است که زیردریایی‌های هسته‌ای را نمی‌توان به سادگی تهیه اجناس از روی قفسه فروشگاه‌ها این خریداری کرد و دولت استرالیا می‌خواهد زیر دریایی‌ها یا حداقل زیر دریایی‌های بعدی در داخل کشور ساخته شوند. رسیدن به این هدف نیازمند توسعه زیرساخت کامل از کارخانه‌های کشتی‌سازی، اسکله‌ها، امکانات پشتیبانی، خطوط سوخت‌گیری و  ساخت سایر تاسیسات و برگزاری مناقصه‌های متعدد است. 

این بزرگ‌ترین برنامه انتقال فناوری از زمان جنگ جهانی دوم است. این برنامه نه تنها شامل مواردی مانند فناوری راکتور و سیستم‌های زیردریایی است، بلکه قصد سه قدرت برای توسعه مشترک مکانیزم‌های سایبرنتیک پیشرفته، فناوری هوش مصنوعی و خودمختاری، فناوری‌های کوانتومی، قابلیت‌های زیردریایی، سلاح‌های مافوق صوت و ضد مافوق صوت، سیستم‌های جنگ الکترونیک و نوآوری و به اشتراک گذاری اطلاعات را نیز شامل می‌شود.
 


در این مانور بیش از ۷۰ کارشناس دفاعی نظامی و غیرنظامی و پیمانکار صنعتی از این ائتلاف و همچنین انواع وسایل نقلیه هوایی و زمینی برای آزمایش شناسایی هدف شرکت داشتند. هدف، توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی و خودمختاری مشترک است که به پهپادها اجازه می‌دهد تا در یک گروه مشترک به طور مستقل در زمان واقعی و در یک محیط واقعی عمل کنند. ایده این است که به سرعت سیستم‌های هوش مصنوعی قوی، قابل اعتماد و مستقل را در عملیات‌های پیچیده‌ای که قابل اعتماد هستند به کار برد. این سیستم‌ها می‌توانند در پاسخ به ماموریت‌های در حال تکامل پهپادی، خود را درحین پرواز آموزش دهند.

به گفته وزارت دفاع بریتانیا، سه کشور با همکاری یکدیگر نه تنها می‌توانند بدون تلاش مضاعف به توسعه سرعت ببخشند، بلکه می‌توانند از وجود یک سیستم مشترک که بتواند ارتش این سه کشور را وارد عملیات کند، اطمینان حاصل کنند.

وسایل نقلیه درگیر در رزمایش سالزبری شامل یک پهپاد «بلو بر گوست» ( به معنای شبح خرس آبی از بریتانیا) و هواپیماهای بدون خدمه (پهپاد) بوئینگ/اینسیتو CT۲۲۰ (AUS)، یک تانک چلنجر ۲، خودروی زرهی «واریر» (Warrior) و وسیله نقلیه زمینی بدون خدمه وایکینگ (UGV) و یک خودروی جنگی BMP OT-۹۰  از پیاده نظام سابق بلوک شرق، بودند.

بیشتر بخوانید:

هیو جفری، معاون وزیر راهبرد، سیاست و صنعت استرالیا گفت: «آزمایش هوش مصنوعی و خودمختاری  نیروهای ائتلاف سه گانه«اوکاس» در دشت سالزبری، الگوریتم‌های هوش مصنوعی را نشان داد که با یک قابلیت تطبیقی ​​متناسب با مأموریت کار می‌کنند. تیم‌های تحقیقاتی و اپراتور «اوکاس» برای توسعه، آزمایش و ارزیابی مدل‌های مشترک یادگیری ماشینی و راه‌اندازی پلتفرم‌های ملی مختلف ما در میدان جنگ همکاری کردند.