مرد جوانی در اقدامی هولناک دست به قتل همسر و فرزندش زد و پس از گذشت ۳ ماه هنوز به این جنایت‌ تکان‌دهنده اعتراف نکرده است!

به گزارش همشهری آنلاین، عصر ۱۴ فروردین ماه درست زمانی که تعطیلات عید نوروز تمام شده بود مردی ۴۲ ساله از بلوار رجایی رباط کریم به پلیس زنگ زد و در حالی که بسیار خونسرد بود خبر قتل همسر ۳۲ساله و پسر ۲ ساله‌اش را داد. هنوز تلفن تماس او با اپراتور ۱۱۰قطع نشده بود که خیلی زود دستور اعزام گشت پلیس به خانه این مرد صادر شد. 

وقتی مأموران پلیس به خانه کوچک این مرد که ناصر نام دارد رسیدند با صحنه دلخراش حمام خون در وسط پذیرایی خانه روبه‌رو شدند، پیکر زن جوان به نام حمیده و کودک ۲ ساله‌اش به نام سهیل غرق در خون بودند. طولی نکشید که بازپرس کشیک قتل خودش را به صحنه جنایت رساند؛ با تأیید مرگ مادر و کودکش از سوی پزشک اورژانس، بازپرس دستور داد اجساد به پزشکی قانونی منتقل شوند. نخستین معاینه اجساد نشان می‌داد آنها در اثر شلیک گلوله جان باختند.

خونسردی پدر خانواده

شوهر حمیده که ظاهرش نشان می‌داد چندان از مرگ همسر و کودکش دچار غم و اندوه نیست در صحنه جنایت حضور داشت که به‌عنوان نخستین مظنون پرونده تحت بازجویی قرار گرفت. ناصر مدعی بود صبح روز حادثه به محل کارش رفته و موقع بازگشت به خانه با صحنه مرگ همسر و پسرش روبه‌رو شده است و خیلی سریع با پلیس تماس گرفته است.

کارآگاهان برای یافتن سرنخی شروع به تحقیقات گسترده کردند اما این تحقیقات آنها را با بن‌بست روبه‌رو می‌کرد. تنها مظنون پرونده که کارآگاهان به او سوءظن داشتند نیز به هیچ عنوان به جنایت‌هایی که رخ داده بود اعتراف نمی‌کرد.

بوی باروت از لباس قاتل

پس از تحقیقات عمیق و علمی سرانجام کارآگاهان از طریق دوربین‌های مداربسته با صحنه عجیبی روبه‌رو شدند. ناصر زمانی که از خانه خارج شده پیراهنی را به تن داشت که موقع بازگشت آن لباس بر تنش نبود. این سرنخ باعث شد جست وجوهای پلیس در خانه قاتل بیشتر شود که سرانجام همان لباس‌ها از کمد لباس قاتل پیدا شد و کارشناسان تشخیص هویت و آزمایشگاه پلیس آگاهی در بررسی‌های آنها متوجه شدند که این لباس‌ها بوی باروت می‌دهند؛ بویی که در اثر شلیک گلوله‌ سلاح شکاری به جا می‌ماند.

با تکمیل اسناد و قرائنی که در صحنه جنایت وجود داشت سرانجام مشخص شد که ناصر عامل قتل عام خانوادگی است.

با اینکه اسناد معتبر و قانونی علیه متهم وجود دارد هنوز این متهم خونسرد به قتل خانواده‌اش اعتراف نکرده و تحقیقات و بازجویی‌های پلیس روی این پرونده ادامه دارد.

سرهنگ سواری‌پور رئیس پلیس آگاهی غرب استان تهران درباره کشف سرنخ‌های جدید این پرونده جنایی گفت: خوشبختانه این پرونده پیچیده با تلاش و بررسی ریزبینانه کارآگاهان جنایی رباط کریم کشف شده است.

وی درباره انگیزه متهم نیز گفت: هنوز این متهم درباره انگیزه‌اش صحبتی نکرده اما چیزی که بسیار مشهود است خونسردی او از این جنایت رخ داده است و هنوز اسلحه شکاری که از آن گلوله‌های مرگبار شلیک شده‌اند پیدا نشده است.

گفت‌وگو با رئیس پلیس آگاهی غرب استان تهران

از لحاظ علم جنایی روانشناختی چرا این متهم حاضر به اعتراف این جنایت‌ها نیست؟

متهم فردی عصبی و خودخواه و بدبین نسبت به اطرافیان خود بوده و همسر خود را از ارتباط با اطرافیان و همسایگان منع می‌کرده؛ اختلاف سنی ۱۷ ساله با همسرش داشته است، در ظاهر خود را فردی آرام جلوه داده در حالی که همیشه اسلحه شکاری حمل می‌کرده و سابقه تهدید همسایه خود را در پرند و همسر خودش را داشته است، در مشاوره‌ای که به وی داده شد فکر می‌کند تنها عامل اثبات جرم اقرار است از این‌رو اقرار نمی‌کند.

شما به عنوان رئیس پلیس آگاهی چه دیدگاهی درباره این پرونده دارید؟

به نظر می‌آید متهم با صحنه‌سازی قصد خودکشی جلوه دادن فوت همسر و فرزند خود را داشته است که در بررسی به عمل آمده با توجه به نوع اسلحه لوله‌بلند و اصابت تیر به مقتولین فرضیه خودکشی قابل اجرا و قبول نبوده و علت می‌تواند از سابقه پرخاشگری و عدم کنترل عصبانیت لحظه‌ای متهم و سوء‌رفتار اخلاقی متهم باشد. در تحقیقات از ساکنین و مطلعین و بررسی دوربین مداربسته تردد فرد غریبه‌ای به ساختمان صورت نگرفته است.

ضارب با استفاده از کلید وارد منزل شده بود وهیچ آثاری از تخریب، درگیری و ضرب و جرح در بدن مقتولین نبوده است و سرقتی رخ نداده است. از صحنه قتل مشخص بوده که جنایت ساعت ۵ غروب در ۲۰ دقیقه حضور متهم در خانه‌اش رخ داده است و اجساد هیچگونه فساد نئشی نداشته‌اند و خونریزی تازه بوده وانگیزه اختلاف خانوادگی نیز می‌تواند علت این دو جنایت باشد.

اعترافات متهم در چه محوری است؟

با اینکه اسناد معتبر و قانونی علیه متهم وجود دارد هنوز این متهم خونسرد به قتل خانواده‌اش اعتراف نکرده و تحقیقات و بازجویی‌های پلیس روی این پرونده ادامه دارد.

نظریه پزشکی قانونی چیست؟

گلوله به گلو و پهلوی زن و به سینه بچه اصابت کرده است و همان‌طور که گفتم امکان خودکشی وجود ندارد.

اختلاف این زوج تا چه اندازه‌ای بود؟

براساس تحقیقات به دست آمده آنها باهم اختلاف سنی داشتند و متهم همیشه به همسرش عنوان می‌کرده تو را ادب می‌کنم و حمیده از شوهرش ترس داشته و بیشتر در خانه حضور داشته و حق بیرون رفتن از منزل بدون اجازه شوهر را نداشته است و آن‌طور که از شواهد به دست آمده شوهر مقتول انسانی مغرور و پرخاشگر بوده است.

شغل ناصر چه بود؟

ناصر در یک شرکت خصوصی کار می‌کند و تحقیقاتمان نشان می‌دهد در محیط کارش هم فردی شکاک بوده.

آیا متهم سابقه بیماری اختلال روانی داشته است؟

متهم به سبب تندخویی از شرکت قبلی که مشغول کار بوده اخراج شده است.

سابقه کیفری داشته است؟

بله، سابقه درگیری مسلحانه داشته و در شهر پرند با همسایه‌ها درگیر شده بود.

برای چنین زندگی‌هایی چه توصیه‌ای دارید؟

به خانواده‌ها توصیه می‌شود مشکلات خود را حل کنند و ساده از آن نگذرند و سعی کنند با ایثار و از خودگذشتگی مسائل خانوادگی را کشدار نکنند. اگر به تنهایی قادر به حل مشکلات خانوادگی نیستند از بستگان قابل اعتماد کمک بگیرند.

نظر کارشناس

سروان مجید شهریاری، معاون اجتماعی و فرهنگی فرماندهی انتظامی رباط کریم درباره این پرونده و قتل‌های مشابه خانوادگی می‌گوید: «خانه محیطی امن برای شهروندان است فضایی که باید در آن احساس آرامش کنند. اما برخی عوامل این آرامش را بر هم می‌زند و از سویی ارزش نهاد خانواده را کمرنگ می‌کند. تعصبات کور، مشکلات مالی، سوءظن، اختلالات روحی- روانی یکی از زوجین و... را می‌توان عامل مختل شدن جایگاه خانواده دانست.

این عوامل در مجموع باعث می‌شود متأسفانه خانواده کارکرد خود را در پاره‌ای موارد از دست بدهد و شاهد چنین قتل‌ها و جنایت‌هایی باشیم. اختلالات روانی، بیماری‌های روحی، سوءظن یا هر عامل دیگری که این جنایت‌ها را رقم زده باشد همگی مدت‌ها قبل از وقوع حوادث در ذهن جانیان شکل گرفته است. بی‌شک قاتل از پیش اختلالات رفتاری از خود بروز داده است.
این در حالی است که اگر اعضای خانواده درباره رفتار یکدیگر دقت کنند و به محض مشاهده اعمال غیرعادی و نشانه‌هایی از افکار ناهنجار برای رفع مشکل بکوشند و از متخصصان در این حوزه بهره بگیرند از بسیاری از این قتل‌ها جلوگیری می‌شود.

ریشه این نوع خشونت (قتل) تک علتی نیست. بیشتر ریشه فرهنگی و ساختاری دارد. اما عوامل گوناگونی از جمله میزان تحصیلات، عامل اقتصادی- اجتماعی، اعتیاد، اختلالات شخصیتی و نحوه جامعه‌پذیری و تربیت فرد در انجام چنین جرمی مؤثر است. سبک تربیتی و حمایتی والدین بسیار مهم است. والدینی که بر اثر اعتیاد و عدم توانایی کنترل رفتار و تنبیه شدید فرزندان موجب به‌وجود آوردن عقده حقارت در فرزندان می‌شوند، در نهایت زمینه‌ساز بسیاری از رفتارهای نابهنجار در فرزندان در آینده خواهند شد که در اکثر پرونده‌های قتل شاهد آن هستیم.

در یک جمعبندی کلی می‌توان گفت فرد به یک وضع روانی آشفته می‌رسد که دیگر ادامه زندگی را برای خودش و خانواده‌اش امکان پذیر نمی‌داند و دست به رفتار پرخطر قتل می‌زند.»

چطور پیشگیری کنیم؟

توجه به ضرورت آموزش مهارت‌های زندگی چون مهارت‌های مدیریت خشم و هیجانات منفی، آموزش مهارت حل مسأله و تعارضات به‌صورت اصولی و منطقی، اصلاح سبک زندگی برای افراد آسیب پذیر، شناسایی بموقع و درمان بیماری‌ها و مشکلات روانی و گسترش و آموزش جنبه‌های مذهبی در سطح جامعه که می‌تواند به‌عنوان کنترل درونی مهم باشد از جمله راه‌های پیشگیری به شمار می‌رود.

منبع: ایران

برچسب‌ها