تابستان فصل خوردن شربت و نوشیدنی های سرد و خنک است. وقتی مجبورید روزهای گرم تابستانی را بیرون از منزل و در گرما سپری کنید نوشیدن شربت و نوشیدنی‌های سرد حتما برایتان لازم است.

به گزارش همشهری آنلاین، با آغاز فصل گرما و فعالیت در خارج از منزل، وقتی‌ که به خانه بازمی‌گردید، نوشیدنی‌های خنک تابستانی خستگی را از وجودتان بیرون می‌برد و حالتان را خوب می‌کند. در روزهای گرم، تنها نمی‌توان با آب رفع تشنگی کرد، چرا که اُفت فشار و گرمازدگی در روزهای گرم بیشتر است و تنها هیدراته شدن بدن نوشیدن آب نیست. جایگزین‌های زیادی برای آب وجود دارد که می‌توان از طریق آن‌ها هیدراته ماند و دمای بدن را متعادل نگه داشت. نوشیدنی‌های فصل گرما برای رفع خستگی و عطش بعد از ورزش و یا فعالیت روزمره در دسته‌بندی‌های نوشیدنی‌های طبیعی و مصنوعی مصرف می‌شوند، بنابراین‌ خوب است از میوه‌های تازه و خوشمزه این فصل برای درست کردن نوشیدنی‌های سالم استفاده کنیم و از آبمیوه‌های مصنوعی که پر از رنگ‌های شیمیایی و اسانس هستند، دوری‌ کنیم.

در فصل تابستان از همه دمنوش‌ها می‌توان استفاده کرد، اما برخی دمنوش‌ها به دلیل خاصیت خنک‌کنندگی و فوایدی که دارند بیشتر از سایر دمنوش‌ها مورد توجه قرار می‌گیرند. دمنوش‌های گیاهی از سم‌زدایی بدن و کاهش استرس تا کمک به هضم و تقویت عملکرد شناختی دارای مزایای زیادی برای سلامتی هستند. در این گزارش دمنوش‌ها و شربت‌های گیاهی که برای تابستان گزینه مناسبی هستند و به صورت سردنوش نیز استفاده می‌شوند، معرفی می‌کنیم.

چای ترش انتخاب هوشمندانه برای فصل گرما

محمدرضا نصیری، کارشناس طب سنتی با بیان اینکه چای ترش انتخاب هوشمندانه برای فصل گرما است، اظهار داشت: این چای بی‌نظیر انواع بیماری‌های کبدی را برطرف کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد، در ضمن، سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش داده و باعث کاهش تدریجی وزن می‌شود.

وی با بیان اینکه این چای با بالا بردن تعریق دمای بدن را کاهش می‌دهد و موجب خنک شدن می‌شود، افزود: چای ترش سرشار از ویتامین سی، انواع مواد معدنی و آنتی اکسیدان است و در درمان اضطراب موثر است، این چای برخلاف چای سیاه سرشار از آهن بوده و برای افرادی که به کم خونی مبتلا هستند، توصیه می‌شود.

خاکشیر، مشهورترین خنک‌کننده طبیعی بدن

نصیری با بیان اینکه مشهورترین خنک‌کننده طبیعی بدن خاکشیر است، گفت: از خاکشیر برای رفع التهاب زخم‌ها، باز کردن صدا و از بین بردن کهیر استفاده می‌شود، شربت‌های آبلیمو و خاکشیر علاوه بر اینکه آب از دست رفته بدن را جبران می‌کند، تامین‌کننده املاح از دست رفته بدن نیز هستند.

این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: وقتی خاکشیر با آب و گلاب مخلوط و کمی شکر هم به آن اضافه شود، هم خوشمزه خواهد بود و هم لعاب آن منبعی برای آب بدن است.

شربت بیدمشک برای رفع عطش و گرمازدگی

وی با اشاره به شربت بیدمشک عنوان کرد: شربت بیدمشک دارای ویتامین‌های B۶، B۲، B۱، A، C، E و املاحی، چون فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، روی، سلنیوم و مس است، این شربت، منبعی غنی از اسیدهای آمینه، اسیدفولیک، اسید سیتریک، اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین، آنتی‌اکسیدان و کربوهیدرات به شمار می‌آید.

رفع گرمازدگی با دمنوش لیمو

نصیری با بیان اینکه لیمو یکی از میوه‌های همواره پرکاربرد بوده که فواید بی‌شماری دارد، عنوان کرد: یکی از مفیدترین دمنوش‌های فصل تابستان با این میوه درست می‌شود، در طب سنتی نیز خواص بی‌شمار لیمو، توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است.

این کارشناس طب سنتی اضافه کرد: فوایدی از قبیل ضدعفونی کنندگی، از بین بردن عفونت، خنک‌کنندگی و همچنین رفع سرفه را میوه لیمو با خود به همراه دارد، اگر در تابستان دچار گرمازدگی شدید، حتما دمنوش لیمو بنوشید، چراکه این دمنوش باعث آبرسانی به بدن شما می‌شود و حالت گرمازدگی را برطرف می‌کند.

وی ادامه داد: این دمنوش نه تنها آب از دست رفته بدن را جبران می‌کند بلکه باعث می‌شود، بدن املاح از دست رفته خود را بازیابد در نتیجه نوشیدن این دمنوش بدن افراد رطوبت خود را حفظ کرده و دچار گرما نمی‌شود.

کاسنی، معجزه‌ای برای کبد چرب

نصیری با اشاره به اینکه یکی از مفیدترین دمنوش‌های فصل تابستان با فواید بسیار زیاد، کاسنی است، بیان کرد: این نوشیدنی دارای خواص بسیاری زیادی از قبیل تقویت بدن و بهبود مکانیسم معده و اندام‌های گوارشی است، یکی دیگر از فواید کاسنی کنترل کردن میزان کلسترول خون است.

کارشناس طب سنتی افزود: این گیاه، پیشنهادی عالی برای افراد با کبد چرب است، این افراد می‌توانند صبح‌ها قبل از صبحانه یک فنجان عرق کاسنی میل کرده و با کبد چرب خود مبارزه کنند؛ این امکان برای شما وجود دراد که این گیاه را دم کرده و از آن به‌عنوان دمنوش نیز استفاده کنید یا عرق آن را به‌صورت جداگانه میل کنید.

چای قاصدک یکی از بهترین دمنوش‌های فصل تابستان

مریم یزدانی کارشناس گیاهان دارویی گفت: چای قاصدک خشک شده یکی از مفیدترین دمنوش‌ های فصل تابستان است، گیاه قاصدک نوعی گیاه مفید است که می‌توانید از تمامی قسمت‌های آن استفاده کنید، ساقه، برگ و ریشه قاصدک قابل خوردن است و می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

وی ادامه داد: برگ‌های این گیاه نیز کاربرد ویژه‌ای برای درست کردن دمنوش و سالاد دارد، یکی از مزایای نوشیدن این نوع چای، احساس و انرژی زیادی است که به افراد می‌دهد.

یزدانی با بیان اینکه تخم شربتی آب بدن ما را در تابستان در حد تعادل نگه می‌دارد، بیان کرد: این دانه گیاهی زمانی که در آب قرار می‌گیرید، خواص ژلاتینی خود را نشان می‌دهد و بعد از چند دقیقه ژلاتینی شدن آن را مشاهده می‌کنید و در عین حال تخم شربتی پر از ویتامین ث است و می‌توانید با مصرف این شربت خوشمزه به تقویت سیستم ایمنی بدن خود کمک کنید.

کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه نکته مهم برای تهیه تخم شربتی این است که حتما این دانه گیاهی را به‌صورت جداگانه در آب بریزید تا حالت ژلاتینی پیدا کند، تصریح کرد: اگر به‌سرعت آب، آب‌لیمو، شکر و تخم شربتی را باهم ترکیبی کنید، کاملا حالت زلاتینی پیدا نمی‌کند و نمی‌توانید از خاصیت نگهداری آب در این دانه استفاده کنید.

وی اضافه کرد: برای خوشمزه‌تر شدن این شربت می‌توانید آن را با گلاب، عرق نعنا، عرق هل، زعفران و یا آبلیموی تازه ترکیب کنید و خوشمزگی و خواص متفاوت را در آن تجربه کنید.

شربت سکنجبین خنک کننده بدن

یزدانی با بیان اینکه شربت سکنجبین دارای طبیعت سرد و خنک است و به صفرابر مشهور است، گفت: برای رفع تشنگی و التهاب ناشی از گرما و خنک شدن بدن از ترکیب شربت سکنجبین و خیار رنده شده استفاده کنید.

کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه ازفراوری زرشک تازه به صورت شربت به عنوان تصفیه‌کننده خون، به یک نوشیدنی بسیار گوارا در تابستان دست یابید، افزود: این شربت کاهش دهنده پرفشاری خون است و در افراد با فشارخون پایین با احتیاط مصرف شود البته مصرف مقدار زیاد زرشک برای زنان باردار مناسب نیست.

منبع: فارس