«به سوی تمدن جدید» نوشته الوین تافلر و هایدی تافلر را محمدرضا جعفری به فارسی برگردانده و به تازگی از سوی نشر نو منتشر شده است.

همشهری آنلاین- زهرا کریمی: الوین و هایدی تافلر با کتاب‌های شوک آینده، موج سوم، جابجایی در قدرت،‌ جنگ و ضدجنگ به شهرت جهانی دست یافتند و همه این آثار نیز در ایران ترجمه شده است. تافلرها تحولات پیچیده جهان را تحلیل کردند و مسائلی را فراروی اندیشمندان قرار دادند که اندیشیدنی و آموختنی است.

این کتاب کوچک در حقیقت عصاره و فشرده همه اندیشه‌هایی است که در کتاب‌ها و مقالات تافلرها منتشر شده است. در واقع  به سوی تمدن جدید را می‌توان تفسیری بر نظریه «موج سوم» قلمداد کرد.

سیل پرسش‌ها و ابهام‌های عصر هوش مصنوعی

 امروز در جهانی زندگی می‌کنیم که سال‌ها پیش الوین و هایدی تافلر در موردش نوشته بودند و گذشت زمان نشان داد که بسیاری از تحلیل‌های آنها درست و نزدیک ‌به‌واقع بوده است. اکنون رجوع به آن تحلیل‌ها و آن شیوه نگریستن از این جهت مفید و کارآمد است که می‌تواند راه و روشی برای مواجهه دقیق و واقع‌بینانه باشد در برابر سیل فزاینده پرسش‌ها و ابهام‌های عصر هوش مصنوعی.

آینده و مسائل آن سال هاست که موضوع تحقیق و تفکر بسیاری از اندیشمندان معاصر قرار گرفته است و به طور کلی ( آینده نگری ) به معنای تبیین و پیش بینی روندهای آینده، چه آن بخش که از مدل های پیشرفته کامپیوتری و آماری بهره می گیرد و چه بخشی که صرفا به تحلیل کیفی می پردازد، جایگاه ویژه ای یافته است.

همان‌طور که گفته شد، الوین و هایدی تافلر با کتاب های شوک آینده، موج سوم، جا به جایی در قدرت، جنگ و ضد جنگ به شهرت جهانی دست یافته اند. زیرا هر یک از این کتاب ها با نظری جامع تحولات پیچیده جهان را تحلیل کرده و مسائلی را فراروی اندیشمندان قرار داده که حقا اندیشیدنی و آموختنی است. به سوی تمدن جدید با وجود حجم کمی که دارد، در حقیقت عصاره و فشرده همه اندیشه هایی است که در همه کتاب ها و انبوه مقالات قبلی آنان منتشر شده است. قدرت آینده آمریکا به صورتی روزافزون از دست نهادهای حکومتی خارج می شود و در اختیار مردم عادی و رسانه هایی که از راه های الکترونیکی با هم مرتبط هستند قرار می گیرد. بحران هایی نظیر بحران خانواده، بحران بهداشت، بحران های ارزشی و سیاسی، آمریکا را در سراشیب سقوط قرار داده است... شکاف عظیم بین تغییرات ملموس در دنیا و عدم تحرک سیاست و حکومت رفته رفته بافت سیاسی را از بنیان دگرگون می سازد. برای تبادل مسائلی که گریبان گیر ماست زبانی وجود ندارد، برای ترسیم خطوط کلی آینده ای که با چنگ و دندان به سویش پیش می رویم، هیچ قوه پیش بینی و بصیرتی در کار نیست، و برای شتاب بخشیدن و تسهیل کردن انتقال به آینده هیچ برنامه ای وجود ندارد .... به سوی تمدن جدید را می توان تفسیری بر نظریه ( موج سوم) قلمداد کرد که اینک پس از گذشت حدود ۱۵ سال از انتشار کتاب موج سوم منتشر شده است.

نشر نو این کتاب ۱۴۲ صفحه‌ای را با شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه، به بهای ۸۵ هزار تومان منتشر کرده است.

منبع: همشهری آنلاین