تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۲

خوشبختانه یا متأسفانه امروز روش‌ها و دستگاه‌های متعددی برای درمان و بهبود افتادگی‌ها و چربی‌های اضافه‌ی نواحی حساس بدن مثل صورت و گردن وجود دارد و در تبلیغات پیامکی، تلگرامی و... هر روش بهتر و مؤثرتر از روش‌های دیگر معرفی می‌شود.

همشهری آنلاین: یک جا از تاثیر شگفت «لیپوماتیک» برای جوان‌سازی پوست می‌گویند و جای دیگر «هایفو» را همان روش ایده‌آلی معرفی می‌کنند که برای هر خانمی لازم است تا ۲۰ سال جوان‌تر از سن واقعی‌اش به نظر برسد. ولی نظر متخصصان در این زمینه چیست؟ کدام‌یک از این روش‌ها تأثیر بهتری برای لاغری صورت و غبغب دارند و اثرشان ماندگارتر است؟ اگر دنبال جوان‌سازی هستیم، باید ببینیم چه روشی برای ما مناسب‌تر است؟

هایفو چیست!؟

در گذشته‌ای نه‌چندان دور، چاره‌ی بیشتر افتادگی‌های پوستی در ایران، تزریق بوتاکس یا جراحی بود، اما امروز با یک جست‌وجوی ساده در سایت‌ها یا مجلات زیبایی و سلامت، با انواع و اقسام روش‌های غیرجراحی و غیرتهاجمی با قیمت‌هایی مختلف روبه‌رو می‌شوید که شاید هیچ‌کدامشان به اندازه هایفو معروف نشده و در مورد تأثیرگذاری آن مبالغه نشده باشد.

«HIFU» یا «high intensity focused ultrasound»، اولتراسوند متمرکز با شدت بالاست که در ابتدا به‌عنوان روشی برای نابود کردن و سوزاندن سلول‌های سرطانی در برخی انواع این بیماری استفاده می‌شد؛ اما در حال حاضر نوع تغییریافته آن به‌عنوان یک روش زیبایی در دنیا مطرح بوده و طرفداران خاص خود را دارد. در این روش، امواج اولتراسوند ضعیف‌تر در عمق مناسبی که چربی‌های زیرپوستی یا هایپودرم (hypoderm) در آن قرار دارند، متمرکز شده و سلول‌های چربی را در نقاط متعدد تا دمای ٨٠ درجه سانتی‌گراد گرم کرده و می‌سوزانند.

به دنبال سوزاندن سلول‌های چربی، هایفو باعث تشکیل فیبروزهای (فساد الیاف) متعدد در نقاطی می‌شود که تحت تأثیر اشعه قرار گرفته‌اند. فیبروزها نیز با کشیدن لایه‌های بالایی به سمت خود، باعث کشیدگی پوست و کم شدن حجم لایه چربی (به علت سوختن سلول‌های چربی) می‌شوند و در نهایت اثری را روی پوست شما به‌جا می‌گذارند که به آن لیفتینگ یا  لاغری موضعی گفته می‌شود.

نکته مهم در مورد استفاده از هایفو برای زیبایی و لیفت صورت این است که هم به استاندارد دستگاه توجه کنیم و هم صورتمان را به پزشک متبحر بسپاریم، در غیر این صورت به وجود آمدن عوارضی مثل سوختگی، ایجاد ناهمواری و... اصلاً دور از ذهن نیست.

هایفو به درد کدام نواحی بدن می‌خورد؟

اگر صورتی کمی چاق دارید یا افتادگی و چین‌وچروک‌های اطراف دهان و... اذیتتان می‌کند، می‌توانید از این روش برای جوان‌سازی و رفع چاقی موضعی استفاده کنید. البته این روزها هایفو در برخی نواحی دیگر مثل شکم، پهلوها و خارج ران‌ها نیز به‌وفور استفاده و با همین مکانیسمی که توضیح داده شد، همزمان باعث لاغری موضعی و لیفتینگ پوستی می‌شود.

نکته مهم در خصوص تبلیغاتی که روی هایفو و تأثیرات آن می‌شود، این است که این روش در حقیقت یک تکنولوژی نسبتاً قدیمی و جاافتاده است که از چند سال پیش برای لاغری‌های موضعی و لیفتینگ کاربرد داشته و به‌تازگی جای خود را به تکنولوژی‌های ملایم‌تر با عوارض کمتری داده است.

لاغری موضعی با امواج رادیویی!

تکنولوژی آر. اف «RF»، همان‌طور که از نامش پیداست، از طیف خاصی از امواج الکترومغناطیس با نام رادیو فرکانس استفاده می‌کند و جزو روش‌های نوین لاغری محسوب می‌شود.

این تکنیک به سه نوع تک‌قطبی، دوقطبی و آر. اف جراحی تقسیم می‌شود که هرکدام کاربردها و تأثیرات خاص خود را دارند. از آر. اف تک‌قطبی یا مونوپل (monopole) معمولاً برای زیبایی صورت، لیفتینگ و لاغری‌های موضعی در نواحی حساس بدن استفاده می‌شود. علتش هم این است که آر. اف تک‌قطبی امنیت نسبتاً بالایی داشته و عارضه‌ی خاصی برای شما ایجاد نمی‌کند.

علاوه بر این ویژگی، روش نسبتاً راحت و ساده‌ای هم محسوب می‌شود که انجام آن نیاز به شرایط سنی و جنسی خاصی ندارد. این روزها استقبال از روش آر. اف آن‌قدر زیاد شده است که در بسیاری از مراکز استاندارد ارائه‌دهنده‌ی خدمات زیبایی و لاغری، جزو خدمات پایه در پروسه درمان‌های زیبایی و لاغری محسوب می‌شود.

در تکنیک آر. اف، امواج رادیوفرکانس از یک پروب (سرِ دستگاه که با پوست تماس دارد و پوست را ماساژ می‌دهد) ساطع ‌شده و در لایه‌های عمقی‌تر پوست با گرم کردن سلول‌های چربی، باعث لاغر شدن سلول‌ها و در نتیجه کاهش قطر لایه چربی می‌شود. نتیجه قوی‌تر و مهم‌تر امواج آر. اف این است که با تحریک سلول‌های سازنده رشته‌های الاستیک و کلاژن در لایه‌های عمقی و سطحی پوست، باعث سفت شدن پوست می‌شود.

درواقع آر. اف این سلول‌ها را به‌صورت موقت بیش‌ازحد فعال کرده تا فیبر (الاستیک و کلاژن) بیشتری نسبت به حالت عادی بسازند. در طول دوره درمان با آر. اف، این فیبرها که به‌تازگی ساخته شده‌اند، باعث می‌شوند که بافت‌های عمقی و سطحی پوست چندین سال جوان‌تر شوند.  

آر. اف به درد کدام نواحی بدن می‌خورد؟

تکنیک آر. اف به‌شرط استفاده از دستگاه استاندارد با تنظیمات استاندارد و مهم‌تر از همه حضور یک اپراتور کارکشته می‌تواند نتایج خوبی در ناحیه صورت و گردن داشته باشد. نکته‌ی مهم دیگر برای رسیدن به نتیجه دلخواه، این است که تعداد و فاصله جلسات درمانی رعایت شود.

سلولیت‌زدایی با آر. اف ممکن است؟

آر. اف برای رفع سلولیت، چاقی‌های موضعی شکم و پهلوها و ران‌ها و موضع‌های بزرگ و حجیم، کاربرد کمتری داشته و بهتر است در ترکیب با سایر روش‌های کاهش سایزِ غیرتهاجمی مثل «کرایولیپولیز»

(crayolipolisis) «ال. پی. جی» ( LPG )انجام شود تا پاسخ مناسبِ درمانی بهتری داشته باشد. علاوه بر این اگر به‌تازگی لیپوساکشن انجام دادید و قرینه دو طرف بدنتان به‌هم ‌خورده است، می‌توانید از. آر. اف برای قرینه و زیباتر کردن موضع تحت لیپوساکشن استفاده کنید.
از آنجایی که آر. اف بی‌عارضه‌ترین روش بین تمام تکنیک‌های غیرتهاجمی زیبایی است، در صورت انجام اصولی و با دستگاه استاندارد و اپراتور ماهر، انتخاب بسیار مناسبی برای زیبایی و لیفتینگ صورت، گردن و غبغب محسوب می‌شود، البته افرادی که در بدنشان پروتز فلزی دارند، نمی‌توانند از این تکنیک استفاده کنند.

ال. پی. جی

ال. پی. چی یک سیستم ماساژور مکانیکی است که با ایجاد فشار مثبت و منفی روی پوست، باعث ایجاد تغییرات موردنیاز در بافت‌های زیرین می‌شود. این تکنولوژی در سال ١٩٧٠ در فرانسه برای بهبود محل زخم‌های پوستی و بهبود عملکرد بیماران در پروسه درمانی طب فیزیکی و فیزیوتراپی ابداع شد، اما به‌مرور پزشکان دیدند که طی چند جلسه درمان توزیع چربی‌ها زیرپوست تغییر کرده و می‌توان از اثرات زیبایی این ماساژ مکانیکی هم استفاده کرد. این ویژگی ال‌پی‌جی در سال‌های بعد بیشتر موردتوجه قرار گرفت و موجب توسعه قابلیت‌های درمان چاقی موضعی شد.

ال پی جی به درد کدام نواحی بدن می‌خورد؟

بیشترین کاربرد ال پی جی LPG در مواردی است که نیاز به اصلاح توزیع یا توزیع مجدد چربی‌های زیرپوستی دارند، ولی کاهش حجم و رفع بافت چربی با این روش بسیار ناچیز بوده و امری قابل پیشبینی و تضمینی هم نیست. پس اگر دنبال لاغری با این روش هستید، بهتر است دست‌به‌جیب نشوید! در مقابل، مواردی مثل رفع سلولیت‌های بافت چربی و برخی چاقی‌های نامتناسب موضعی جزو کاربردهای مناسب ال پی جی هستند.  

هرچند در حال حاضر با استفاده از تکنولوژی‌های جدیدتر از ال پی جی، این روش کمتر موردتوجه قرار داشته و در صورت استفاده هم معمولاً با روش‌های دیگر مثل مزوتراپی mesotherapy و  آر اف به کار می‌رود.

منبع: همشهری آنلاین