همشهری آنلاین: کتلت درست کردن که برایش کاری ندارد. فقط کمی دل و جرأت میخواهد و گوش کردن به حرف. اگر حرف مرا تا آخر گوش کنی بهترین کتلت دنیا را درست میکنی. راستش من هم اولش میترسیدم ولی حالا بهترین کتلتپز دنیا هستم!
مواد لازم
۲۵۰ گرم گوشت چرخکرده
۳ عدد سیبزمینی متوسط
یک عدد تخممرغ
یک عدد پیاز
کمی نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین
۲ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی یا آرد سیبزمینی
۱. سه تا سیبزمینی را قشنگ پوست بکن و بعد خیلی مرتب با رنده ریز رنده کن. یک ظرف بزرگ پلاستیکی بردار که راحت باشی و سیبزمینیها بیرون نریزند. بعد از اینکه رنده کردی آب سیبزمینیها را خوب بگیر تا کتلتت شل نشود.
۲. حالا گوشت چرخکرده را بریز توی سیبزمینیهای رنده شده و کمی هم بزن.
۳. حالا یک پیاز کوچک را هم رنده کن با رنده ریز.
۴. نمک و زردچوبه و فلفل و دارچین را هم بریز روی مواد و خوب به هم بزن. اگر از قاشق و این سوسولبازیها خوشت نمیآید دستهایت را خوب بشور و دست به کار شو. تو که از مشت و زورآزمایی لذت میبری بیفت به جان گوشت و مواد او خوب ورز بده؛ آنقدر که مواد خوب با هم مخلوط شوند. پنج دقیقهای گوشت را در هم بکوب تا حالش جا بیاید.
۵. حالا یک عدد تخممرغ را به موادت اضافه کن و دوباره خوب ورز بده تا مواد کتلت آماده شوند. اگر خوب مواد خودش را گرفته بود و شل نبود که اصلا آرد نزن ولی اگر کمی شک داشتی و حس کردی اگر برود توی ماهیتابه وامیرود، یک قاشق آرد نخودچی یا سیبزمینی را به موادت اضافه کن و خوب ورز بده.
۶. خب، حالا وقت هنرنمایی است. ماهیتابه را بگذار روی گاز و روغن مایع را بریز توش. حالا بگذار تا داغ شود. روغن باید خوب داغ شود تا کتلت از هم وا نرود. وقتی که مطمئن شدی روغن خوب داغ شده به اندازه یک گلوله برف کوچک از مواد کتلت بردار و بگذار کف دستت و با انگشتهایت کتلت را کف دستت صاف کن. حالا اندازه کل دستت هم نباشد اشکالی ندارد چون کتلت بزرگ قشنگ نیست.
بعد که خوب پهن کردی و همه جایش یکدست بود از کف دستت جدایش کن و بگذار درون ماهیتابه تا سرخ شود. حواست باشد کف دست و انگشتهایت را نگذاری تو روغن! برایت افت دارد توی کتلت درست کردن بسوزی. بعد که کتلت خوب سرخ شد میتوانی با گوجهفرنگی تزئینش کنی و بگذاری سر میز. تمام شد. تو موفق شدی! دیدی کاری ندارد.