رمان «پیرمرد و دریا» با ترجمه احمد کسایی‌پور به چاپ پنجم رسید و چاپ هفدهم «اتاق شماره 6» آنتوان چخوف با ترجمه آبتین گلکار به دست ادب دوستان رسید.

همشهری آنلاین- گروه فرهنگی: پیرمرد و دریا، یکی از ماندگارترین آثار ارنست همینگوی است. کتاب با روایتی ساده و قدرتمند شروع می‌شود؛ داستان یک ماهیگیر کوبایی سالخورده بخت‌برگشته که بزرگ‌ترین آزمون زندگی‌اش نبردی نفسگیر و سخت با یک نیزه ماهی غول پیکر در دوردست‌های اقیانوس اطلس است. نشر همرس همچنین «اتاق شماره 6» آنتوان چخوف را با ترجمه آبتین گلکار به بازار عرضه کرده است. هرمس به جز این دو کتاب، 4 اثر دیگر را به بازار کتاب فرستاده است.

در این گزارش، مروری کوتاه به 6 کتاب نشر هرمس داریم:

پیرمرد و دریا

پیرمرد و دریا، یکی از ماندگارترین آثار ارنست همینگوی است. کتاب با روایتی ساده و قدرتمند شروع می‌شود؛ داستان یک ماهیگیر کوبایی سالخورده بخت‌برگشته که بزرگ‌ترین آزمون زندگی‌اش نبردی نفسگیر و سخت با یک نیزه ماهی غول پیکر در دوردست‌های اقیانوس اطلس است. در این رمان، همینگوی با سبکی معاصر که بسیار برجسته و قابل توجه است، موضوعاتی کلاسیک از قبیل جرأت و شجاعت در مواجهه با شکست و رسیدن دوباره به هدف را طرح‌ریزی کرده و به شکلی جدید به مخاطب عرضه می‌کند. این رمان بسیار موفق که سال1952 نوشته شده است، قدرت و جایگاه همینگوی را در دنیای ادبیات به تثبیت رساند و نقشی اساسی در کسب جایزه نوبل ادبیات در سال1954، برای نویسنده‌اش ایفا کرد. منتقدان، نوشتن کتاب «پیرمرد و دریا» را در دنیای ادبیات برابر با اختراع پیل الکتریکی در دنیای علم قلمداد کرده‌اند. کتاب مشهوری که حالا از آن به‌عنوان شاهکاری از ادبیات قرن بیستم یاد می‌شود.

این کتاب از سوی مترجمان شناخته‌شده‌ای چون نجف دریابندری، نازی عظیما و محمدتقی فرامرزی هم به فارسی برگردانده شده است.

انتشارات هرمس این رمان 162صفحه‌ای را به بهای 98هزار تومان منتشر کرده است.

«اتاق شماره 6» چخوف

«اتاق شماره 6» نوشته «آنتون چخوف» با ترجمه آبتین گلکار از سوی نشر هرمس به چاپ هفدهم رسید. اتاق شماره 6، نخستین‌بار در سال 1892انتشار یافت. مردی آرمانگرا به نام دکتر رابین، مسئول یک آسایشگاه روانی در حومه شهر است و بر گروهی از بیماران نظارت می‌کند؛ بیمارانی که انگار بازتابی از تمام انسان‌ها و به‌خصوص جامعه  روسیه هستند. دکتر رابین که به‌دنبال یافتن پاسخ برای سؤال‌هایی ژرف است، هم با کارکنان آسایشگاه و هم با بیماران وارد گفت‌وگو می‌شود و تلاش می‌کند تا به درکی بهتر از زندگی خود و تغییرات آن برسد. اما به‌تدریج مرز میان پزشک و بیمار محو و محوتر می‌شود. کتاب اتاق شماره 6  با بیان دغدغه‌های چخوف در رابطه با نگاه جامعه به بیماران روانی، داستانی تکان‌دهنده درباره معنای هستی بشر را به مخاطبین ارائه می‌کند. انتشارات هرمس این داستان 92صفحه‌ای را به بهای 58هزار تومان منتشر کرده است.

خلاصه‌الاشعار فی الرباعیات

«خلاصه‌الاشعار فی الرباعیات» با گردآوری «ابوالمجد محمد بن مسعود بن مظفر تبریزی» به تصحیح و تحقیق «سیدمحمد عمادی حائری» از سوی نشر هرمس منتشر شده است. خلاصه‌الاشعار فی الرباعیات از زمره رباعی‌نامه‌های موضوعی است که ابوالمجد تبریزی آن را در 50باب و مشتمل بر 500رباعی، در نیمه نخست قرن هشتم هجری تالیف و تدوین کرده است. نقل رباعیات بزرگان معاصر ابوالمجد در آذربایجان و اران مانند امین‌الدین حاجی و جلال‌الدین عتیق در کنار درج رباعیات کسانی مانند اثیرالدین امری و خواجه نصیرالدین طوسی گویای گرایش‌های محیط ادبی و عرفانی تبریز در آن عصر است. ابوالمجد محمدبن‌مسعودبن‌مظفر تبریزی از فضلای نیمه نخست قرن هشتم است. نشر هرمس این اثر 232صفحه‌ای را به بهای 146هزار تومان منتشر کرده است.

حلقه انتقادی

کتاب «حلقه انتقادی» با زیر عنوان «ادبیات، تاریخ و هرمنوتیک فلسفی» نوشته «دیوید کوزنز هوی» را مراد فرهادپور به فارسی برگردانده و به‌تازگی از سوی نشر هرمس منتشر شده است. مضمون اصلی کتاب «حلقه انتقادی» بررسی ماهیت و وضعیت بحث و جدل‌های معاصر در باب فلسفه هرمنوتیکی است، هم از لحاظ مسئله تفسیر متون ادبی و هم از نظر مباحث کلی معرفت‌شناسی معاصر که سنت فلسفه تحلیلی آنگلو-‌آمریکایی را با آرای فیلسوفان اروپایی پیوند می‌دهد.

دیوید هوی نشان می‌دهد که می‌توان میان تفکر انتقادی فرانسوی، آلمانی و آنگلو-آمریکایی، بدون محو تمایزات ذاتی آنها، رابطه‌ای بامعنا برقرار کرد. محور اصلی کار او شرح مواضع هانس گئورگ گادامر فیلسوف معاصر آلمانی و دفاع انتقادی از آنها در برابر مخالفان و منتقدان گادامر است. انتشارات هرمس این کتاب290صفحه‌ای را به بهای 168هزار تومان منتشر کرده است.

روایت و روایتگری

کتاب «روایت و روایتگری» با زیر عنوان کنکاش در داستان‌گویی سینمایی، نوشته «وارن باکلند» را محمد شهبا به فارسی برگردانده و چاپ دوم آن به‌تازگی از سوی نشر هرمس منتشر شده است.

کتاب با بحث در مورد پیدایش روایت و روایتگری در سینمای اولیه آغاز می‌شود و ایده‌های کلیدی را از طریق مطالعات موردی متعدد نشان می‌دهد. هر فصل، خوانندگان را از طریق روش‌های مختلفی راهنمایی می‌کند که می‌توانند از آن برای تحلیل داستان‌سرایی سینمایی استفاده کنند. باکلند همچنین بحث می‌کند که چگونه انحراف از شیوه‌های سنتی، مانند روایت‌های فمینیستی، سینمای هنری، و راوی‌های غیرقابل اعتماد، می‌تواند درک کتاب از روایت و روایتگری را پیچیده و تأیید کند. به‌عنوان مثال می‌توان به فیلم‌های جریان اصلی، کلاسیک و معاصر اشاره کرد. 2سبک نسبتا جدید از داستان‌سرایی سینمایی؛ فیلم معمایی و آنهایی که با منطق روایی برگرفته از بازی‌های ویدئویی هدایت می‌شوند و روایت و روایتگری، مقدمه‌ای مختصر است که ابزارهای اساسی برای درک داستان‌سرایی سینمایی را دراختیار خوانندگان قرار می‌دهد. انتشارات هرمس این کتاب 220صفحه‌ای را به بهای 132هزار تومان منتشر کرده است.

«ده بچه زنگی»

ده بچه‌زنگی از پرفروش‌ترین رمان‌های «آگاتا کریستی» و محبوب‌ترین اثر این بانوی جنایی‌نویس محسوب می‌شود. تلفیق شعری که عنوان «ده بچه‌زنگی» از آن گرفته شده با جزیره‌ای متروک، چرخش‌های داستانی، شمارش معکوس و قصه‌ای سراسر تعلیق، یک اثر معمایی تمام و کمال را دراختیار خوانندگان قرار می‌دهد.

در ابتدا 10نفر بودند که یک نامه  رازآلود را از فردی ناشناس دریافت کردند؛ مجموعه‌ای عجیب و غریب از افراد کنجکاو که برای یک مهمانی آخر هفته به یک جزیره خصوصی کوچک در ساحل دون احضار شدند.

هیچ‌یک از آنان میزبان را که یک میلیونر مرموز است نمی‌شناسند و او را هیچ‌جا پیدا نمی‌کنند. بعد از رسیدن به مقصد تلاش می‌کنند که با یکدیگر ارتباط برقرار کنند اما تمام چیزی که این 10 مهمان در آن اشتراک دارند، یک گذشته پلید و تاریک است که تمایلی به آشکار شدنش ندارند و یک راز که مهری بر سرنوشتشان خواهد بود.

«آگاتا کریستی» در پایانی ماهرانه، ارتباط بین مهمانان را مشخص می‌کند و خواننده متوجه می‌شود که چرا قاتل این عده را برای کشتن انتخاب کرده است.انتشارات هرمس چاپ هفدهم این رمان 254صفحه‌ای را با ترجمه خسرو سمیعی به بهای 122هزار تومان منتشر کرده است.