همشهری آنلاین - مریم سرخوش: «سعید کریمی» معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه وزارت بهداشت در دولت مردمی از ابتدای شروع به کار با پیک پاندمی کرونا مواجه بود، اظهار کرد: یکی ازمهمترین دستاوردها کنترل این بیماری بود. حتی سازمان بهداشت جهانی ایران را به عنوان یک کشور موفق در کنترل بیماری معرفی کرد. چند ماه پیش هم پایان وضعیت اضطرار کرونا و تغییراتی که در نحوه استفاده از ماسک داشتیم را اعلام کردیم. البته کرونا هنوز تمام نشده اما شرایط با ثباتی داریم و مشکل جدی ما نیست.
وی افزود: در پاندمی کووید۱۹ یک کمیته علمی کرونا تشکیل شد که این کمیته را تعطیل نکردیم و فعالیت انها ادامه دارد. حتی درباره سایر بحثهای بهداشتی و درمانی هم کمیتههای مختلف تشکیل شده و با نظر دانمشندان کشور درباره مسائل مختلف بر اساس اصول علمی تصمیمگیری میشود.
تختهای ویژه کودکان دو برابر شد
کریمی درباره تختهای بیمارستانی هم میگوید: در ۲۳ ماه گذشته ۱۰۶ بیمارستان و ۱۵ هزار و ۳۹۹ تخت اضافه شده است. همچنین تختهای ایسییو اطفال که پیش از ۵۰۰ تخت بود، اکنون دو برابر شده و به ۱۰۵۰ تخت رسیده است. ۳هزار تخت ویژه (ایسییو، سیسییو و…) هم به مجموع تختهای کشور افزوده شده است.
صفر شدن لیست انتظار کاشت حلزون
لیست انتظار کاشت حلزون در دولت سیزدهم صفر شد. معاون درمان وزارت بهداشت با بیان این مطلب عنوان کرد: کودکانی داشتیم که ناشنوا به دنیا میآمدند و اگر عمل نمیشدند، گویش هم نداشتند و در نتیجه قدرت تکلم هم نمیتوانستند داشته باشند.
وی افزود: جراحی و لوازم مورد تیاز برای این کودکان به صورت رایگان انجام و تامین شده است. در حال حاضر اگر اگر کودکی با مشکل شنوایی متولد شود، به سرعت تخت جراحی قرار میگیرد و منتظر نمیماند.
۲۸۰۰ پزشک جدید
معاون درمان وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت دسترسی عادلانه مردم به خدمات نظام سلامت، اظهار کرد: برای دسترسی عادلانه، ۲۸۰۰ پزشک متخصص در دانشگاههای کشور با اولویت مناطق محروم توزیع شدند و بهزودی فارغ التحصیلان جدید هم توزیع و به همان تعداد مجددا پزشک تزریق میشود.
افزایش بودجه صندوق بیماریهای خاص
کریمی با اشاره به راهاندازی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج اعلام کرد: ایجاد این صندوق کار مهم دیگر این دوره بود. سال گذشته این صندوق ۵ همت (هزار میلیارد تومان) بودجه داشت و امسال ۷ همت بودجه دارد و ۱۰۷ بیماری صعب العلاج تحت پوشش آنهاست.
وی افزود: در صورتی هم که برخی بیماریها ذیل این ۱۰۷ بیماری تحت پوشش نباشد، مبلغی خارج از شمول در اختیار بیمه سلامت قرار گرفته است و میتوانند تا سقف ۵۰ میلیون تومان به فرد پرداخت کنند. البته میخواهیم این سقف به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یابد.
رایگان شدن بستری از مسیر ارجاع
نسخه الکترونیک از دی ۱۴۰۰ شروع شد و الان بالای ۹۰ درصد اجرایی است. معاون درمان وزارت بهداشت با بیان این مطلب گفت: برنامه سلامت خانواده که پزشکی خانواده جزئی از آن است در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر اجرا شده است. نظام ارجاع کاملا الکترونیک انجام میشود و خبرهای خوبی درباره رایگان شدن بستری از مسیر ارجاع هم اعلام شد.
وی افزود: اکنون سه دهک اول درآمدی، ساکنین شهرهای زیر ۲۰ هزارنفر، افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد و استانهای بوشهر، کردستان، خراسان جنوبی، ساکنین شهر کهنوج و منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل اگر از نظام ارجاع بستری شوند طبق قانون بودجه امسال رایگان درمان میشوند. بستری از نظام ارجاع رایگان و برای هزینه درمان سرپایی نیز تلاش میشود که تا ۱۵ درصد کاهش یابد.
۱۲۳ مرکز ناباروی
کریمی درباره اقدامات انجام شده درباره ناباروی هم بیان کرد: ما ۱۲۳ مرکز ناباروری سطح ۳ در کشور داریم و ۴۷ مرکزدرمان ناباروری سطح دو هم در همین دولت راه اندازی شد و تا آبان ماه هم قصد داریم این تعداد به بیش از ۶۰ مرکز برسد. خدمات این بخش چه سرپایی و چه بستری با تعرفه دولتی تا ۹۰ درصد تحت پوشش قرار گرفتد و بستههای خدمتی هم مرتبا در حال تدوین و اضافه شدن است.
درمان دندانپزشکی دولتی میشود
معاون وزیر بهداشت از تلاش برای کاهش هزینههای دندانپزشکی خبر داد و گفت: ۵۳ مرکز دندانپزشکی با اولویت مناطق محروم راهاندازی شده و قرار است در تهران هم ۱۰مرکز دولتی راهاندازی شود. عمده خدمات این حوزه در بخش خصوصی ارائه میشود و در بخش دولتی وضعیت بهداشت دندانپزشکی خوب است اما در بخش درمان دندان ضعیف بودیم.
ریکاوری تجهیزات پزشکی
کریمی همچنین از ریکاوری دانشگاهها از نظر تجهیزاتی پزشکی خبر داد و گفت: حدود ۲۵۰ دستگاه لازم برای دانشگاهها تامین شده، از جمله آنژیوگرفی، امآرای، درمان سرطان و … که عمدتا دستگاههای گرانقیمت هستند و بعضا دانشگاهها از پس خرید آنها برنمیآیند. وی افزود: این دستگاهها با بودجه وزارتی تامین و در اختیار دانشگاهها قرار گرفته است.
رکوردشکنی در پیوند
کریمی با بیان این که رکورد پیوند در کشور سال گذشته شکسته شد، بیان کرد: عدد پیامپی به ۱۲.۲ رسید، اما همچنان نیازمند فرهنگسازی هستیم. مرگ مغزی، فرد فوت شده و اگر اعضای او پیوند زنده شود، افراد نیازمند به زندگی برمیگردند.
۴۰۰ متخصص طب ایرانی
معاون درمان وزارت بهداشت درباره خدمات طب ایرانی نیز بیان کرد: حدود ۴۰۰ فارغالتحصیل طب ایرانی داریم که علمی کار میکنند. اداره کل طب ایرانی در این زمینه فعال هستند و کار ما این بود که در اعتبار بخشی مراکز گفتیم اگر بیمارستانی درمانگاه طب ایرانی راه اندازی کند نمره مثبت میگیرد. خدمات علمی باید از ادعاهای آسیبزا جدا شود. باید از پتانسیل این علم بویژه در سبک زندگی استفاده شود.
وی با تاکید بر لزوم بررسی صلاحیت فردی که مردم قرار است خدمات درمانی از او دریافت شود، اظهار کرد: افراد باید به سایت سازمان نظام پزشکی مراجعه کنند و اسم پزشک را استعلام کنند و اگر پزشک است اصلا تخصص او چیست؟ تخصص هم مهم است، یک پاتولوژیست نمیتواند اعمال زیبایی انجام دهد و همه اینها باید از سوی خود فرد بررسی شود.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: در سه ماهه نخست امسال ۳۳ هزار و ۲۵ بازدید از مراکز درمانی انجام دادیم و ۱۲۷۰ مرکز درمانی غیرمجاز تعطیل شدند و ۱۹۲۹ مرکز هم به مراجع قضایی معرفی شدند؛ یعنی ما کار نظارتی را افزایش دادیم اما خود مردم هم باید تحقیق کنند و بعد برای خدمت گرفتن مراجعه کنند.
بیشتر بخوانید: