محققان یک روبات نرم بدون مغز طراحی کردند که می‌تواند به طور مستقل در محیط‌های پیچیده با استفاده از هوش فیزیکی حرکت کند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نوروساینس، این روبات برخلاف مدل قبلی خود که تنها با برخورد با موانع می‌توانست بچرخد، می‌تواند به تنهایی بچرخد. این حرکت منحصر به فرد به دلیل طراحی نامتقارنی است که باعث می‌شود نیمی از آن نیروی بیشتری بر روی زمین اعمال کند. در نتیجه، می تواند به راحتی حرکت کند، از پیچ و خم‌ها عبور کند و از گیر افتادن بین اشیاء موازی جلوگیری کند.

محققانی که پیش از این روبات نرمی ساخته‌اند که می‌تواند در پیچ و خم‌های ساده بدون راهنمایی انسان یا کامپیوتر حرکت کند، اکنون حالا یک روبات نرم بدون مغز توسعه داده‌اند که می‌تواند در محیط‌های پیچیده‌تر و پویاتر حرکت کند.

جی یین، یکی از نویسندگان این تحقیق و دانشیار مکانیک و هوافضا در مورد این کار می‌گوید: در کار قبلی‌مان نشان دادیم که روبات نرم ما می‌تواند مسیر خود را بسادگی پیدا کند و با وجود موانع بپیچد و بچرخد. با این حال، نمی‌توانست بچرخد مگر اینکه با مانعی روبرو شود. از نظر عملی، این یعنی روبات گاهی اوقات ممکن است گیر کند و بین موانع موازی به جلو و عقب بپرد. حالا ما یک روبات نرم جدید ایجاد کرده‌ایم که می‌تواند به تنهایی بچرخد تا حتی از میان مسیرهای پر پیچ و خم راه خود را طی کند. همه اینها با استفاده از هوش فیزیکی انجام می شود، نه اینکه توسط کامپیوتر هدایت شود.

بیشتر بخوانید:

هوش فیزیکی به اجسام پویا مانند روبات‌های نرم اشاره دارد که رفتار آنها به جای اینکه توسط کامپیوتر یا دخالت انسان هدایت شود، توسط طراحی ساختاری و موادی که از آن ساخته شده‌اند، کنترل می‌شود.