همشهری آنلاین-ملیحه آرونی: کارنامه ورزشیاش درخشان است. از روزی که برای نخستین بار در قامت یک ورزشکار در مسابقات و برنامههای ورزشی حضور پیدا کرد و خامیهایش را به تجربههای ارزشمند تبدیل کرد، سالهای زیادی میگذرد. این روزها «سعید خلیلی» نوجوان کمسن و سال دیروز منطقه به مرز ۴۰ سالگی رسیده و مسیری طولانی را برای رسیدن به جایگاه حرفهایاش در رشتههای بدنسازی و رزمی طی کرده است.
قصههای خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید
جذاب برای نوجوانی
۱۵ سال بیشتر نداشت که بهطور اتفاقی با فردی در محله آشنا شد که فیزیک جسمانیاش برای بسیاری از جوانان کمسن و سال آن دوران جذاب به نظر میرسید. اندامی ورزیده و تنومند که توجه هر نوجوانی را به خود جلب میکرد. همین مسئله کافی بود تا پسر نوجوان محله بهداشت را برای حضور و مداومت در رشته بدنسازی ترغیب کند. هر روز مصممتر از روز قبل بود تا سرانجام در یکی از کلاسهای بدنسازی باشگاههای محله ثبتنام کرد. در کنار ورزش بدنسازی مدتی را برای یادگیری اصول و فنون بوکس و کنگفو اختصاص داد.
پس از طی سالها زحمت و زمانی که در این راه صرف کرده بود کمکم توانست خود را به یک ورزشکار حرفهای تبدیل کند و تواناییاش را برای همگان به اثبات برساند. سالهاست که او در رشته بدنسازی، پاورلیفتینگ و بوکس فعالیت میکند و توانسته در این رشتهها عنوان و مقامهای خوبی را به دست آورد. «سعید خلیلی» جدا از عنوانهای مربیگری متفاوتی که در این سالها تجربه کرده، در ۲ سال اخیر در جایگاه رئیس کمیته انضباطی کنگفو توآ و بدنسازی استان تهران قرار داشت. او اکنون عضو هیئت رئیسه هنرهای رزمی و کنگفو در استان تهران است.
قدردانی از بزرگان
همیشه رسم بر این است ورزشکارانی که موفقیتی کسب میکنند و کارنامه درخشانی دارند و در مسابقات موفقیتهایی به دست میآورند همه داشتههایشان را بعد از خدا، مدیون تلاشهای بیوقفه مربیان بدانند که بدون هیچ چشمداشتی از ابتدای راه کمکشان کردهاند و برای کسب موفقیت قدم به قدم همراهشان بودهاند. «سعید خلیلی» ورزشکار قدرشناس منطقه ما هم از این قاعده مستثنی نیست و کمکهای «خسرو محمدی» مربی و دوست دلسوزش را دلیل موفقیتهایش میداند.
او در اینباره میگوید: «آقای محمدی در طول این سالها زحمتهای بسیاری برای من کشید. آن زمان که تازه با بدنسازی و فنون آن آشنا شده بودم، او بود که فوت و فن این ورزش را به من آموزش داد و از من حمایت کرد. همیشه قدردان زحمات بیدریغش هستم.» ورزشکار قدرشناس منطقه از «رضا حیدری» بهعنوان مربی رزمیاش یاد میکند و در ادامه میگوید: «برای موفقیت عوامل زیادی وجود دارد که یکی از آنها به مربی مربوط میشود. اگر مربی لایق و کارکشته باشد ورزشکار میتواند مسیر پیشرفت را هموارتر از آنچه که هست طی کند.»
مصرف داروهای خطرناک، ممنوع
اندام زیبا و قوی خیالی است که بعضی از جوانان در آرزوی داشتن آن هستند اما در این راه تعدادی از افراد تلاش میکنند همه چیز را خیلی سریع و کم دردسر به دست بیاورند. از اینرو سالهای زیادی است که استفاده از داروهای هورمونی و استروئیدها در باشگاههای بدنسازی رایج شده است و جوانان زیادی هم بدون توجه به زیانهای بیشمار و غیرقابل جبران این داروها از آنها برای رشد سریع و بیشتر عضلات خود استفاده میکنند.
پیشکسوت این ورزش میگوید: «وقتی این هورمونها مصرف میشود، سیستم طبیعی بدن که هوشمند عمل میکند به هم میریزد. هورمونها بهطور طبیعی داخل بدن تولید میشوند اما بین آنچه که بهطور طبیعی در داخل بدن ساخته و آنچه که بهصورت دارو از بیرون وارد بدن میشود تفاوت زیادی وجود دارد و تزریق این مواد، خطرات جبرانناپذیری را میتواند به دنبال داشته باشد.» او تأکیــد میکند که استفاده از مکملهای مجاز برخی داروها هم باید زیر نظر پزشک و مربیان متخصص این رشته انجام شود.
فرهنگ بدنسازی لازم داریم
رشته پرورش اندام از جمله ورزشهایی است که نه تنها در تناسب اندام و زیبایی بدن مؤثر است، بلکه تقویت و ورزیده شدن عضلات را هم به دنبال دارد. تغذیه مناسب و استراحت کافی (بازسازی عضلات) از اصول این رشته ورزشی است که میبایست آن را رعایت کرد. به گفته قهرمان بدنساز هممحلهایمان باید حتماً راه درست تمرین کردن را بلد بود. در غیر این صورت ممکن است فرد دچار صدمات جدی در دراز مدت شود که از این نکته نباید غافل بود. اما با رعایت قواعد و شیوه صحیح، ورزش بدنسازی نه تنها ضرری ندارد بلکه میتواند از بروز بسیاری از بیماریهای مفصلی جلوگیری کند.
«سعید خلیلی» با اشاره به این موضوع ادامه میدهد: «از آنجایی که داشتن تناسب اندام بهعنوان یک فرهنگ در بین بسیاری از جوانان باب شده، رشته بدنسازی در منطقه ما طرفداران زیادی دارد. در این بین لازم است تا شیوه صحیح پرداختن به بدنسازی به فرهنگی فراگیر تبدیل شود. جوانان باید بیش از توجه به جنبه زیبایی اندام، جنبه پرورش بدن را مد نظر قرار دهند. در این صورت برخورداری از نشاط روحی و جسمی تنها بخشی از آثار مثبت بدنسازی بر فرد خواهد بود.»
-----------------------------------------------------------------------------------------------
*منتشر شده در همشهری محله منطقه ۱۷ در تاریخ ۱۳۹۳/۰۶/۲۵