تیتر سه زیرسرویس
-
عزادارای به شیوه پاپوشدوزها
حسینیه و تکیه کفاشها در گذر مستوفی محله سنگلج چند سال در قالب روضههای سیار خانگی فعالیت داشت. ماجرا از این قرار بود که یک عده کفاش تصمیم میگیرند برای نشان دادن ارادتشان به ائمه هر چند شب یک بار به مناسبتهای مختلف مذهبی دور هم جمع شوند.
-
برداشتهایی از منش، تلاشها و زندگی یکی از ساکنان قدیمی محله شریعتی شمالی
حاج اسلام؛ فاتح قلبها | این پیرمرد شناسنامه منطقه ۱۹ بود
این روزها ساکنان منطقه ۱۹ داغدار هستند؛ داغدار پیرمردی خوشبرخورد و پرتلاش که بیش از ۶۰ سال برای آسایش آنها تلاش کرد و خیلی از امکانات محلههای خود را مدیون پیگیریهای او هستند.
-
طرح مسئله لاینحل و تنبیه بدنی یکساعته همه دانشآموزان کلاس
شهریور نیم قرن پیش ماه پرجنبوجوشی بود برای همه. دلهرهآور و عذابآور اما بود برای دانشآموزانی که تجدید آورده بودند و در این ماه نتیجه ٣ ماه تلاش و کوشش خود را میدیدند. یا قبول میشدند و به کلاس بالاتر میرفتند یا مردود و مایه خفت و سرشکستگی خانوادههایشان.
-
اصطلاحی که از بازار علافها بیرون آمد | "گیر علاف افتادم!"
٣صنف از اوایل دوره ناصری تا همین ٤٠ – ۵٠ سال پیش در خیابان مولوی در بازار علافها، بازار پالاندوزان و بازار مالفروشان به گره گشودن از کار خلق الله مشغول بودند.
-
مخابره اخبار دنیا به گزارش اشرفخانم | نخستین زن خبرنگار در تهران را بشناسیم
عزت ملکخانم، ملقب به اشرفالسلطنه، همسر اعتمادالسطنه معروف، وزیر انطباعات دوره ناصرالدینشاه، نخستین زن خبرنگار در تهران قدیم است. خواندن قصه ملک خانم و ماجراهای گزارش های جالبش خالی از لطف نیست.
-
یخ دارم! یخ بلوری! | بهای یک جرعه آب خنک در تهران قدیم
یخفروشی در روزگاری که هنوز خبری از یخچالهای غولپیکر صنعتی یا کوچک خانگی نبود، هم شغل بود و هم خدمت به خلق خدا حساب میشد. برای اهالی تهران قدیم به ویژه ریشسفیدان یخفروشی این شغل کاربردی که امروز هیچ اثری از آن نیست پر از نوستالژی و ماجراهای جالب و خواندنی است.
-
این پدر و پسر خیر بودند و مردمدار | یادگارهای میرزا موسی و میرزا عیسی در تهران
در بیلیاقتی و ظلم و ستمی که شاهان قاجار به مردم روا داشتند تاریخ هر چه بگوید کم گفته، اما در این دستگاه فرتوت و رنجور دولتمردانی بودند به غایت اندیشمند و لایق که همه تلاششان آبادانی کشور بود و با ساختن بیمارستان و مسجد و مدرسه باقیاتالصالحات برای خود به جا گذاشتند.
-
قصههای خیابان ویلا در آخرین شماره مجله تهرانگرد
خیابان ویلا، قصه خاص خودش را دارد. خیابانی تاریخی و قدیمی که به تعداد اهالیاش خاطرههای شنیدنی و ماجراهای جذاب دارد.
-
جشن پیوندها | شباهتهای مراسم نوروز و ماه رمضان از نگاه جهانگردان خارجی
نوروز جشن بهاری همه اقوام ایرانی و آیین پیونددهنده انسان به طبیعت است که با خود، نشاط اجتماعی به همراه میآورد.
-
جای خالی یادمان شاهقاسم فیضبخش در طرشت
کمی بالاتر از بقعه شیخ عبدالله طرشتی، کوچهای در خیابان شهید صالحی طرشت قرار دارد که به نام کوچه "شاه قاسم" پلاک خورده است. شاید کمتر کسی در تهران و طرشت بداند فلسفه نامگذاری کوچه شاه قاسم چیست