معاون بهداشت وزارت بهداشت به مناسب بازگشایی مدارس بر ضرورت رعایت بهداشت و سلامت دانش‌آموزان در مدارس تاکید کرد و گفت: سلامت دانش آموزان در مدارس همواره از موضوعات مورد تاکید وزارت بهداشت است.

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر حسین فرشیدی درباره بیماری‌های فصلی با توجه به تغییرات آب‌وهوایی گفت: با ورود به فصل جدید ممکن است با بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی و آنفلوآنزا بیشتر مواجه شویم که برای پیشگیری از آنها مخصوصا در کودکان و دانش آموزان رعایت برخی نکات ضروریست.  

وی ادامه داد: ما به تازگی از یک دوره سخت به نام کووید عبور کرده‌ایم اما بیماری کووید هنوز تمام نشده و هرگونه غفلت و ساده‌انگاری و عدم رعایت برخی نکات ساده، نه تنها کووید را گسترش می‌دهد، بلکه منجر به شیوع سایر بیماری‌های واگیر و تنفسی در سطح جامعه خواهد شد. بر این اساس اولیای دانش‌آموزان و معلمین مدرسه باید توجه کنند که اگر دانش‌آموزی علائم سرماخوردگی دارد، باید از حضور در مدرسه و کلاس درس اجتناب کرده و حتما به پزشک مراجعه و یا در منزل استراحت کند.

فرشیدی، مصرف مایعات گرم و استراحت در منزل را در مواقع بروز علائم سرماخوردگی در روند بهبودی مؤثر دانست و تاکید کرد: استفاده از ماسک در اماکن و محیط‌های سرپوشیده‌ای که جمعیت زیادی حضور دارد، توصیه می‌شود چون حلقه اول مقاومت در برابر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر آنفلوآنزا، کووید و سرماخوردگی است.

معاون وزیر بهداشت بر شست‌وشوی مرتب دست‌ها در مدرسه تاکید کرد و افزود: توصیه می‌کنیم که دانش‌آموزان در ساعات تفریح قبل از مصرف غذا و تغذیه، حتما دست‌ها را با آب و صابون یا مایع، شست و شو دهند. در این زمینه، مدارس هم باید امکانات لازم و بهداشتی برای نظافت دانش آموزان را مهیا کنند و آب سالم و صابون در دسترس دانش آموزان قرار گیرد.

بدون صرف صبحانه مدرسه نروید 

معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین بر انجام فعالیت‌های جسمانی و ورزش در مدارس تاکید کرد و گفت: انجام فعالیت‌های جسمانی، نیازمند تغذیه مناسب است، بنابراین خانواده‌ها توجه کنند که فرزندانشان بدون صرف صبحانه کامل و مغذی منزل را ترک نکرده و تغذیه سالم به همراه داشته باشند. شیر، پنیر، گردو، تخم مرغ و نان سبوس‌دار از جمله موادغذایی سالم برای صرف صبحانه است. فعالیت‌های فیزیکی نیازمند انرژی زیادی است که این انرژی از طریق تغذیه سالم تامین می‌شود.

وی با تاکید بر پرهیز از مصرف فست فودها، گفت: بهتر است دانش‌آموزان از غذای خانگی استفاده کنند. فست‌فودها نمک و چربی زیادی دارد و چنانچه مصرف آنها در فرزندانمان افزایش یابد، منجر به تغییر ذائقه آنها می‌شود.

استفاده از کیف مناسب و استاندارد

معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر پرهیز از حمل کیف‌های سنگین و پر از وسیله غیرضروری توسط دانش آموزان، گفت: کیف یا کوله پشتی همراه همیشگی کودکان در طول سال تحصیلی است که در آغاز سال تحصیلی باید به درستی آموزش داده شود.

وی بیان کرد: تحقیقات نشان داده که کوله پشتی، اگر به صورت صحیح و مناسب انتخاب شود و مورد استفاده قرار گیرد، مناسبترین وسیله برای حمل وسایل روزانه است، زیرا می‌تواند بارها را متقارن نگه دارد. در عین حال، استفاده از کوله پشتی نامناسب و غیر ارگونومیک، نه تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند صدمات جبران ناپذیری را به ستون فقرات کودکان و دانش آموزان تحمیل کند. این صدمات به ویژه در دانش آموزان مقطع ابتدایی به دلیل رشد سریعتر جسمی، جدی تر است.

فرشیدی افزود: وقتی کوله پشتی سنگین باشد، کودک بیش از حد پشت را قوس‌دار می‌کند و یا سر و تنه را به جلو خم می‌کند تا بتواند وزن آن را تحمل کند. به علاوه ممکن است پشت کودک بیش از حد به عقب کشیده شود و گودی کمر او زیاد شود، وضعیت بدنی او تغییر شکل می‌دهد و رو به جلو، با کمر پیچ خورده یا متمایل به یک سمت می‌شود.

به نقل از پایگاه خبری وزارت بهداشت، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره واکسن آنفلوآنزا برای دانش‌آموزان هم توضیح داد: دانش‌آموزان هم می‌توانند از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند، اما فقط دانش‌آموزانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای بوده و سیستم ایمنی ضعیفی دارند. نیمه اول مهرماه زمان مناسبی برای تزریق واکسن آنفلوآنزاست، اما تا زمانی که هوا سرد نشده و هنوز امکان پیشگیری وجود دارد، می‌توان نسبت به تزریق واکسن اقدام کرد. توصیه ما ترزیق واکسن آنفلوآنزا در دانش آموزان دارای بیماری‌های زمینه‌ای و مزمن با توصیه پزشک معالج است.
 

منبع: همشهری آنلاین