در مکزیک نوعی ویروس آنفلوانزا که از خوک به انسان سرایت کرده، منجر به مرگ دهها نفر شد. دستکم هزار و چهار نفر دیگر نیز به این ویروس مبتلا شدهاند. در عین حال از آمریکا نیز خبر میرسد که ۸ نفر در ایالتهای تگزاس و کالیفرنیا با علائم مشابه این بیماری به مراکز درمانی مراجعه کردهاند.
سازمان بهداشت جهانی نسبت به فراگیری جهانی این ویروس ابراز نگرانی کرد. بر اساس گزارش این سازمان، در این نوع از ویروس، ترکیبی از ویژگیهای ژنتیکی خوک، پرندگان و انسان دیده شده است. توماس آبراهام، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی گفت: «ما عمیقا نگران هستیم». وی افزود: «به نظر میرسد در این مورد با نوعی ویروس جدید روبهرو هستیم که از انسانی به انسانی دیگر سرایت میکند».
به گزارش آسوشیتد پرس، در صورتی که این ویروس در مناطق دیگر نیز مشاهده شود، سازمان بهداشت جهانی اعلام اپیدمی خواهد کرد.
سازمان بهداشت جهانی تاکنون تعداد کشتهشدگان از آنفلوانزای خوکی در مکزیک را ۵۷ نفر اعلام کرده، در حالی که خوزه آنجل کوردوبا، وزیر بهداشت مکزیک، مرگ تنها ۲۰ نفر را بر اثر این بیماری تأیید کرده است. به گفته مقامهای مکزیکی، اجساد دیگر کشتهشدگان نیز در حال بررسی دقیقتر هستند.
اماکن عمومی تعطیل شدند
مقامهای دولتی برای مقابله با شیوع آنفلوانزای خوکی، مدارس، موزهها، کتابخانهها و سایر اماکن عمومی در شهر ۲۰ میلیونی مکزیکو سیتی را تعطیل کردند.
بنا به گفته مقامهای دولتی، تنها ۵۰۰ هزار واکسن برای مقابله با این آنفلوانزا وجود دارد و این واکسنها فقط در اختیار کادر پزشکیای قرار خواهد گرفت که از همه بیشتر با خطر ابتلا به این ویروس روبهرو هستند. دولت مکزیک از مردم خواسته است تا از دستدادن یا روبوسی با یکدیگر پرهیز کنند.
در عین حال مسافران در فرودگاه بینالمللی مکزیکوسیتی نیز کنترل میشوند. علاوه بر این، فیلیپه کالدرون، رئیس جمهور مکزیک، برنامه مسافرت خود را لغو کرد و کابینه را برای برگزاری نشستی اضطراری فراخواند.
اوباما در جریان قرا گرفت
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در جریان روند پیشرفت آنفلوانزای خوکی در مکزیک قرار گرفت. بنا به گفته رابرت گیبس، سخنگوی کاخ سفید، هیئتی از وزارت امور خارجه، وزارت دفاع ملی و مرکز مقابله با بیماریهای واگیردار، مراقب اوضاع هستند. وی همچنین گفت رئیس جمهور آمریکا به هنگام بازدید از مکزیک در هفته گذشته در خطر نبوده است.
آنچه در مورد این ویروس جلب توجه میکند، این است که قربانیان آن عموما بزرگسال و جوانان هستند؛ قشری که معمولا بهخاطر قدرت بدنی بیشتر، آسیبپذیری کمتری دارند. البته احتمالا کودکان و افراد مسن که معمولا بیشتر در معرض خطر قرار دارند، در برابر سایر انواع آنفلوانزا واکسینه شدهاند و شاید به همین دلیل دارای ایمنی نسبی هستند.
آنفلوانزای اسپانیائی جان ۴۰ میلیون نفر را گرفت
دانشمدان مدتهاست که نسبت به شیوع جهانی آنفلوانزای مشترک بین حیوانات و انسانها هشدار میدهند.به گزارش دویچهوله، آنفلوانزای فراگیری که در سالهای ۱۹۱۹- ۱۹۱۸ میلادی در اسپانیا آشکار شد، تاکنون سختترین آنفلوانزای تاریخ بشر بوده که در جریان آن ۴۰ میلیون نفر در کشورهای محتلف کشته شدند. ویروس این بیماری مرگبار قبل از سرایت به انسان، آنفلوانزای پرندگان بود.
منبع: دویچهوله