به گزارش همشهری آنلاین، دکتر بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت در مراسم تجلیل از دستاوردها و تکریم فعالان نظام بهداشت در دولت مردمی با بیان این مطلب، به ارائه خدمات بهداشتی در دورترین و صعب العبورترین نقاط کشور به مردم اشاره کرد و گفت: امید به زندگی از ۵۶ سال در ابتدای انقلاب به ۷۶ سال، پوشش واکسیناسیون ۹۸ درصدی، دسترسی ۹۸ درصد مردم به آب آَشامیدنی سالم، کاهش مرگ و میر نوزادان از ۳۲ در هر هزار تولد زنده در ابتدای انقلاب به ۸ در هر هزار تولد زنده، کاهش مرگ و میر مادران باردار از ۲۵۵ در ۱۰۰ هزار تولد به ۲۳ در هر ۱۰۰ هزار تولد و کاهش مرگ و میر کودکان از ۱۳۵ در هزار تولد در ابتدای انقلاب به ۱۴ در هر هزار تولد، بخشی از دستاوردهای نظام سلامت بوده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه امروزه در اکثر بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن، پوشش واکسیناسیون حدود ۹۹ درصد است، تاکید کرد: این میزان پوشش واکسیناسیون در سطح جهان، نصاب بالایی دارد. خدمات رایگان تغذیه و تجویز مکملهای مورد نیاز مادران باردار و کودکان از سوی بهورزان و مراقبان سلامت ارائه میشود که طی آن حدود ۵۰۰ میلیارد مکمل در کشور توزیع شده است. همچنین از رییس جمهور مردمی که دستور توزیع شیر در مدارس را داد، تشکر میکنیم چراکه اقدامی مهم در حوزه تغذیه کودکان به ویژه در مناطق محروم محسوب میشود.
این مسئول به تعریف بستههای آموزشی در مسیر ارتقای سواد سلامت، تقویت خودمراقبتی، سلامت مادر و کودک، واکسیناسسیون، سلامت سالمندان، جوانی جمعیت و کاهش آسیبهای اجتماعی در وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: در فاز اول ۹۳ شهرستان کشور وارد اجرای برنامه سلامت خانواده شده و آثار و نتایج اجرای آن بسیار خوب و امیدوارکننده بوده است.
به گفته عیناللهی امروز علاوه بر موفقیت در مهار کرونا، شاهد اعطای گواهی حذف سرخک و سرخجه از سوی سازمان جهانی بهداشت به کشورمان هستیم. همچنین دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس که سال ۹۳ تصویب شده بود با حمایت از شرکتهای دانش بنیان در دولت مردمی برای نخستین بار و تا دهه فجر امسال تولید میشود.
وی ادامه داد: بیماری هپاتیت سی برای مردم مشکلات زیادی ایجاد کرده که باعث نارسایی کبد میشود اما با برنامهریزی همکاران ما در حوزه بهداشت تا ۲٫۵ سال آینده امیدواریم این بیماری در کشور ریشهکن شود.
عیناللهی با اشاره به وضعیت نه چندان مناسب سلامت دهان و دندان در کشور، تاکید کرد: دندانپزشکی را نباید فقط به عنوان خدمات درمانی تلقی کرد بلکه خدمات پیشگیرانه سلامت دهان و دندان در مراکز بهداشتی به صورت رایگان ارائه میشود. در این زمینه ۱۵ میلیون وارنیش فلوراید برای ارائه خدمات پیشگیرانه فلورایدتراپی برای کودکان ۳ تا ۶ سال و دانش آموزان مقطع ابتدایی اختصاص یافته است.
وی با اشاره به راهاندازی واحدهای سراج برای اولین بار در کشور توسط معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی، گفت: در این واحدها در زمینه پیشگیری از آسیب های روانی و اجتماعی اقدام میشود و برای هر ۳۰۰ هزار نفر، یک واحد سراج تشکیل شده است که امیدواریم مشکلات این زمینه را کنترل و برطرف کند.