کوفته گشنیز همچون کوفته لپه و کوفته شوید باقلا از انواع غذاهای ایرانی است که به راحتی می توانید آن را تهیه کنید. این کوفته ارزش غذایی بالایی دارد زیرا گشنیز دارای خاصیت زیادی می باشد. هم چنین پیاز و گوجه فرنگی نیز در طرز تهیه کوفته گشنیز استفاده می شود که دارای ویتامین C می باشد.
مواد لازم
آرد نخودچی: نصف پیمانه
گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
برنج پخته شده : ۱ پیمانه
آبلیمو: به میزان مورد نیاز
پیاز: ۲ عدد متوسط
گشنیز: ۲۵۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
فلفل و نمک: به مقدار کافی
طرز تهیه کوفته گشنیز
برای درست کردن این غذا ابتدا کاسه ای تهیه کنید و داخل آن تخم مرغ را بشکنید. سپس یک عدد پیاز را خرد کرده و به تخم مرغ اضافه کنید. سپس دارچین، نمک، فلفل، برنج پخته شده، گوشت چرخ کرده و آرد نخود چی را بیفزایید. مواد را به خوبی با هم ترکیب نمایید تا یکدست شود. حالا مقداری گشنیز به آن ها بیفزایید.
پس از مخلوط شدن مواد آن ها را به مدت ۳۰ دقیقه کنار بگذارید. حالا به سراغ تهیه آب کوفته بروید. قابلمه ای تهیه کنید و در آن روغن بریزید. سپس پیاز را خرد کرده و در روغن تفت بدهید.
پس از سرخ شدن گوجه ها را نصف کرده و به پیاز ها اضافه نمایید. در ادامه گشنیز و رب را نیز به مواد بیفزایید و همه را با هم مخلوط کنید. در آخر ۱ فنجان چای خوری آب به مواد اضافه کرده و منتظر بمانید دو سه مرتبه جوش بخورد.
در این مرحله مواد کوفته را بردارید و به اندازه گردو گلوله کرده و به آرامی داخل آب کوفته قرار دهید. حرارت شعله را کم کنید تا کوفته ها پخته شود. ۵ دقیقه نهایی پخت به آن آبلیمو را افزوده و بگذارید یه مدت ۱۰ دقیقه نیز با آن بپزد. اکنون کوفته های شما آماده است نوش جان بفرمایید.