گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: «اقدامات محور مقاومت در شرایط حساس کنونی» این دستور نشست تاریخی است که چهارشنبه (دیروز) با حضور سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان، زیاد نخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و صالح العاروری رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس برگزار شد، نشستی که تنها چند ساعت پس از برگزاری به خبر یک اغلب رسانههای مطرح جهان تبدیل شد. نزدیک به 3هفته پس از آغاز عملیات جریان مقاومت در سرزمینهای اشغالی با عنوان طوفان الاقصی، شرکتکنندگان در این نشست در خصوص راههای تحقق پیروزی واقعی مقاومت در نوار غزه و فلسطین و توقف تجاوزات رژیمصهیونیستی علیه این منطقه و کرانه باختری با یکدیگر گفتوگو کردند.
یکپارچگی جبهه واحد مقاومت
بهگزارش شبکه المیادین، سید حسن نصرالله، زیاد نخاله و صالح العاروری بر ضرورت تداوم هماهنگیها و پیگیریهای مداوم و روزانه تحولات تاکید کردهاند، توافقی که تاکیدی چند باره بر یکپارچگی جبهه واحد مقاومت است. بنا براین گزارش، دبیرکل حزبالله لبنان با ارسال پیامی خطاب به نهادهای رسانهای این حزب، خواهان نامگذاری شهدایی که از تاریخ هفت اکتبر (آغاز عملیات طوفان الاقصی) تاکنون به شهادت رسیدهاند به «شهدای راه قدس» شده و تاکید کرده که این نامگذاری در چارچوب واقعیت نبرد کنونی با دشمن صهیونیستی صورت میگیرد.
اعلام آمادگی و اقدام عملی جبهه مقاومت در عراق
پیش از این دیدار نیز اکرم الکعبی دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی نُجَباء عراق در تماس تلفنی با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس، با اشاره به اعلام آمادگی کامل جنبش نُجَباء برای حمایت حداکثری از مقاومت فلسطین، تاکید کرده بود که با صفر تا صد تسلیحات، نیروی انسانی و امکاناتشان پشتیبان مقاومت فلسطین هستند. جبهه مقاومت در عراق اما تنها به حمایت کلامی بسنده نکرده است. در چند روز گذشته گزارشهای متعددی از حملات راکتی به پایگاههای آمریکایی در عراق منتشر شده است. بهعنوان مثال، خبرگزاری سانا 2روز پیش از حمله چند باره به پایگاه عین الاسد در استان الانبار عراق خبر داد.
حمله به پایگاههای آمریکا در سوریه
مقاومت عراق علاوه بر این چند پایگاه آمریکایی در سوریه را نیز هدف حملات راکتی خود قرار داده است. بهگزارش منابع سوریهای، این حمله موشکی پایگاه آمریکا در میدان گازی کونیکو واقع در شمال دیرالزور سوریه را هدف قرار داده است. در این میان سازمان الحشدالشعبی عراق نیز بر حمایت همه جانبه از مقاومت فلسطین در بعد نظامی تاکید کرده است. بهگزارش المیادین، فالح الفیاض رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق، هفته گذشته تاکید کرد آنچه مقاومت انجام میدهد در واقع واکنشی به جنایات اشغالگران و آمریکا شریک اساسی آنها است و عراق هرگز اجازه نخواهد داد که آمریکا اشغالگران را علیه فلسطینیان کمک کند.
خیزش مقاومت یمن در دفاع از فلسطین
در یمن نیز، همزمان با تشدید حملات رژیمصهیونیستی در نوار غزه، نبش انصارالله یمن یک کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا در سواحل یمن را هدف قرار داد. پیشتر نیز محمد عبدالسلام سخنگوی جنبش انصارالله یمن، از تداوم هماهنگی با «محور مقاومت» با همه ابزارهای ممکن برای حمایت از مقاومت ملت فلسطین خبر داده بود. اظهارات عبدالسلام پس از سخنرانی «سید عبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر جنبش انصارالله یمن مطرح شد که گفته بود مردم یمن آماده هستند تا صدها هزار نیرو را برای مبارزه با دشمن صهیونیستی در نبرد جهاد مقدس به فلسطین اعزام کنند. پایگاه آماری استاتیستا در سال ۲۰۱۸ میلادی با انتشار بخشی از زرادخانه موشکی انصارالله یمن گزارش داده، موشک «برکان-۲» با برد ۱۴۰۰ کیلومتر، موشک «برکان-۱» با برد ۸۰۰ کیلومتر، موشک «هواسونگ-۶» با برد ۵۰۰ کیلومتر، موشک «اسکاد B» با برد ۳۰۰ کیلومتر، موشک «زلزال -۳» با برد ۲۵۰ کیلومتر از جمله تسلیحات موشکی انصارالله یمن است.
تلاش اسرائیل برای تفرقه افکنی
در شرایطی که جبهههای مختلف مقاومت در منطقه علیه اهداف صهیونیستی و آمریکایی فعال شده، تلآویو بارها تلاش کرده تا به روشهای مختلف گروههای مقاومت بهویژه حزبالله را از ورود گستردهتر به این رویارویی برحذر دارد. از لفاظیهای نصحیتگونه یوآو گالانت وزیر جنگ رژیمصهیونیستی مبنی بر اینکه «اسرائیل نمیخواهد با حزبالله وارد جنگ شود» گرفته تا خط و نشانهای مبنی یبر اینکه «حزبالله در صورت مشارکت در این جنگ، هزینه سنگینی پرداخت میکند»؛ اقداماتی که به اعتقاد ناظران، دیدار اخیر سید حسن نصرالله و رهبران فلسطینی خط بطلانی بر اثرگذاری آنها کشیده است. یورونیوز مینویسد: «حزبالله با زرادخانهای متشکل از دهها هزار موشک که میتواند هر نقطهای در اسرائیل را هدف قرار دهد، بهعنوان یک دشمن بسیار قدرتمندتر از حماس در نظر گرفته میشود. تلآویو عمیقا نگران گشوده شدن جبهه جدیدی در مناطق شمالی است که میتواند جریان جنگ را تغییر دهد.»