نشر ماهی سه کتاب جدید عرضه کرده است. «داستان‌های کوتاه کافکا» با ترجمه کم‌نطیر علی اصغر حداد به چاپ چهاردهم رسید. دو کتاب دیگر هم تجدید چاپ شد.

همشهری آنلاین- گروه فرهنگی: نشر ماهی سه کتاب جدید عرضه کرده است. «داستان‌های کوتاه کافکا» با ترجمه کم‌نطیر علی اصغر حداد به چاپ چهاردهم رسید. کتاب «تاریخ چوگان» پس از یک دهه تجدید چاپ شد و «مراحل و عوامل و موانع رشد سیاسی» که توسط عزت‌الله فولادوند آن را ترجمه کرده به علل و موانع رشد سیاسی می‌پردازد. با هم مروری کوتاه بر این سه کتاب می‌کنیم:

همه آنچه درباره تاریخچه چوگان نمی‌دانستید

چاپ دوم کتاب «تاریخ چوگان» نوشته آذرتاش آذرنوش را نشر ماهی منتشر کرد. نویسنده در بخشی از مقدمه کتاب نوشته است: «کار همیشگی من نه چوگان بازی که فرهنگ و ادبیات است و زیبنده آن می‌بود که میان کار و ورزش پیوندی می‌یافتم تا از هر دو سو بهره‌مند شوم. خوشبختانه فرهنگ فارسی و عربی از اسب و سوارکاری و چوگان آکنده، هرچند که زمینه‌های آن هنوز دست نخورده باقی مانده است. نخستین موضوعی که نظر مرا به‌خود جلب کرد آن بود که می‌دیدم اصطلاحات رایج میان سوارکاران با ترکی است یا عربی با فرنگی، و کلمات فارسی در آنها سخت اندک است، حال آنکه در زبان فارسی کهن انبوهی کلمه زیبای خوش‌آهنگ می‌توان یافت که بر اسب و ویژگی‌ها و اندام‌ها و رفتارهای گوناگون و ابزارهای وابسته به آن دلالت دارد. اما هیچ‌یک از دانشمندان ما به‌طور جدی در پی یافتن معانی دقیق آنها بر نیامده‌اند و کلمات را در کتاب‌هایی چون نوروزنامه و آداب الحرب مبهم و نامفهوم رها کرده‌اند. در آغاز قصد من آن بود که تاریخ چوگان را در سراسر جهان بررسی کنم اما هنگامی که همه منابع گرد آمد، دیدم کشورهایی چون چین، هندوستان و ژاپن سنت چوگانی گسترده‌ای دارند. همچنین ورود چوگان به اروپا و آمریکا نیز خود داستان مفصلی است. از این رو، بهتر آن دیدم که کار خود را به ایران و سرزمین‌های عربی محدود سازم و برای کشورهای دیگر به خلاصه‌ای در چند صفحه بسنده کنم.»

نشر ماهی این کتاب را در ۲۰۰ صفحه، به بهای ۲۲۰ هزار تومان به تازگی تجدید چاپ کرده است.

موانع رشد سیاسی چیست؟

چاپ چهارم کتاب «مراحل و عوامل و موانع رشد سیاسی» که توسط عزت‌الله فولادوند به فارسی برگردانده شده از سوی نشر ماهی منتشر شده است.

این کتاب شامل نظریه‌ها و تحلیل‌های برجسته‌ترین دانشمندان علوم سیاسی و اجتماعی معاصر در هریک از آن زمینه‌ها و رهنمودهایی به‌سوی آینده‌ای روشن‌تر است. خواندن آن نه‌تنها برای پژوهندگان و متخصصان بلکه برای هر خواننده علاقه‌مند به سرنوشت کشورها ضروری است.

در واقع کتاب پژوهشی است درباره دگرگونی و مدرن‌سازی‌ سیاسی در جهان سوم که با استناد به تئوری‌های جدید در این خصوص، به نگارش درآمده است. بر این اساس، کتاب با اشاره به مسئله سنت‌گرایی در کشورهای جهان سوم و اینکه تغییر باید در دامان این سنت‌ها صورت پذیرد، نشان می‌دهد که هرکدام از اقسام سنت، چه تأثیری بر تعیین جهت دگرگونی سیاسی خواهد داشت و اصولا دگرگونی چگونه پدید می‌آید و چه عواملی در شکل‌گیری آن مؤثر هستند. کتاب با این مبحث پایان می‌یابد که آیا کشورهای جهان سوم باید در رشد سیاسی، از الگوهای شرقی و غربی تأثیر بپذیرند یا می‌توانند با استفاده از سنت‌های خود، به‌صورتی جدید وضع سیاسی خود را شکل بخشند که پاسخ نویسنده، بیشتر بر محور همین موضوع اخیر است. بخش دوم کتاب نیز شامل ۷ مقاله است: ۱- جنبه‌های رشد سیاسی: مفهوم رشد سیاسی/ لوشن پای، ۲- دمکراسی/ رابرت دال، ۳- ریشه‌های دمکراسی/ کارلز بوآ، ۴- رشدنیافتگی سیاسی/ میک مور، ۵- جامعه‌شناسی مدرن‌سازی‌/ رانلد اینگلهارت، ۶- راه‌های مدرن‌سازی‌ سیاسی/ م. گ. اشمیت، ۷- تعارض و همگرایی فرهنگ‌ها در قرن بیست و یکم/ ساموئل هانتینگتون.

نشر ماهی این کتاب ۲۴۰ صفحه‌ای را به بهای ۲۰۰ هزار تومان منتشر کرده است.

«داستان‌های کوتاه کافکا» چاپ چهاردهمی شد

کتاب داستان‌های کوتاه کافکا، مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه نوشته یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان اروپا، فرانتس کافکا است که نخستین بار سال ۱۹۴۶ به چاپ رسید. این کتاب با ترجمه شیوا و روان و البته خواندنی علی‌اصغر حداد به چاپ چهاردهم رسیده است.

کافکا در داستان‌های کوتاه عمیق و اسرارامیز خود، بینشی وهم‌آلود از جهانی را ارائه می‌کند که افراد در آن با احساس گناه، بیگانگی و اضطراب دست و پنجه نرم می‌کنند و در جست‌وجویی بی‌ثمر برای رسیدن به سعادتمندی هستند. آلبر کامو عقیده دارد که هنر کافکا، در وادار کردن مخاطب به خواندن دوباره داستان‌های او نهفته است و همین مسئله باعث می‌شود که کتاب داستان‌های کوتاه کافکا در زمره ماندگارترین آثار ادبی دنیا قرار بگیرد. کافکا یکی از بهترین نویسندگان برای آن دسته از مخاطبانی است که دوست دارند پندارهای فلسفی و جهان‌بینی خود را به چالش بکشند.

فرانتس کافکا، ‌زاده ۳ ژوئیه ۱۸۸۳ و درگذشته ۳ ژوئن ۱۹۲۴، یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان آلمانی‌زبان در قرن بیستم بود. آثار کافکا در زمره تأثیرگذارترین آثار در ادبیات غرب به شمار می‌آیند و تقریبا همه نوشته‌های منتشر شده این نویسنده توسط مترجمان بنامی به فارسی برگردانده و در ایران منتشر شده است.

نشر ماهی این مجموعه را در ۶۵۶ صفحه، به بهای ۵۸۰ هزار تومان منتشر کرده است.