به گزارش همشهری آنلاین؛ ورود دستگاه زباله سوز یکی از دستاوردهای سفر علیرضا زاکانی شهردار تهران به چین بود که مقرر شد در سفر هیئت چینی به تهران این تفاهم به قرارداد تبدیل شود. به گفته عبدالمطهر محمدخانی با راه اندازی کارخانه زباله سوز در هر شبانهروز ۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات برق از محل سوزاندن زبالهها تولید می شود. او سپس عنوان کرد: «پذیرش زباله در این کارخانه روزانه ۶ هزار تن است که زباله سوزی به شیوه مخلوط سوزی انجام می شود و نیازی به پردازش ندارد. به طوری که شرکت چینی اعلام کرده که زبالهها پس از جمعآوری از در منازل به صورت مستقیم به سیستم منتقل و سوزانده میشود.» قرار است این کارخانه یا ۲ خط پردازش ۳۰۰۰ تنی یا ۳ خط ۲۰۰۰ تنی در مجاورت یکدیگر و محدوده کهریزک راه اندازی خواهد شد.
هدایت شیرابه به تصفیه خانه
رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه در محل تخلیه زباله شیرابه تولید میشود، گفت: «دستگاه زبالهسوز فضایی را برای تصفیه شیرابه دارد و آب حاصل را در داخل سیستم استفاده میکند. به طوری که قرار است پساب تولیدی پس از رفتن به تصفیهخانه جنوبی تهران، آب مورد نیاز پروژه را تأمین کند.»
تولید مصالح از خاکستر زباله
محمدخانی با اعلام اینکه خروجی زبالهسوزها ۲ مدل تولید خاکستر دارد، تاکید کرد: «در یکی از این مدلها این قابلیت وجود دارد که خاکستر زباله ها به مصالح ساختمانی تبدیل شود. در مجموع دستگاههای زبالهسوز به لحاظ فنی به هیچ عنوان تولید بو ندارند. البته که باید خطوط را براساس استانداردهای ایران و اروپا تحویل دهند که شرکت چینی نیز اعلام کرده این دستگاه استانداردهای سختگیرانهای دارد.»
مزیت های زباله سوز چینی
سخنگوی شهرداری تهران با اعلام اینکه این کارخانه نسبت به دستگاه زبالهسوز آرادکوه مکانیزم متفاوتی دارد، گفت: «زباله سوز فعلی ظرفیت ۲۰۰ کیلو دریافتی در روز دارد. این در حالی است که دستگاه مورد تفاهم ظرفیت ۶ هزار تن دارد. از سویی دیگر فضای فعلی خط پردازش برای جداسازی زباله تر را دارد، اما دستگاه چینی نیاز به خط پردازش ندارد.» رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران با بیان اینکه با ایجاد خطوط جدید نه تنها دفع زباله در آرادکوه را شاهد نخواهیم بود، بلکه ظرفیتی برای سوزاندن زباله شهرهای اقماری تهران نیز ایجاد خواهد شد، تاکید کرد که عملیات ساخت این خطوط به طور کامل توسط چینیها انجام میشود. او در پایان گفت: «مشکل دفع زباله و تولید شیرابه در آرادکوه با ساخت کارخانه زبالهسوز اخیر به طور کامل رفع خواهد شد و مشکلات زباله زنده در شهر نخواهیم داشت. چرا که استاندارد این دستگاهها به گونهای است که حتی میتوان در مرکز شهر نیز آنها را راهاندازی کرد و هیچگونه مزاحمتی برای محدوده کهریزک نخواهد داشت.»