همشهریآنلاین- گروه سیاسی: درچنین شرایطی کارشناسان معتقدند تعبیر «ضربه فنی رژیمصهیونیستی ازسوی حماس» دربرگیرنده نکات مهمی است که نشاندهنده سیر تحولات اخیر در سرزمینهای اشغالی خواهد بود و ثابت میکند با افزایش آسیبپذیری صهیونیستها، تلآویو ناگزیر به پذیرش آتشبس شدهاست.
چرا «ضربه فنی»؟
یک کارشناسارشد مسائل بینالملل در گفتوگو با همشهریآنلاین، با بیان اینکه مقاممعظم رهبری معمولا با توجه به مخاطبان و جغرافیای سخن، از کلمات و تعابیر تازه و بدیعی بهره میگیرند که در انتقال پیام مدنظر، بسیار راهگشاست، اظهارکرد: زمانی که رهبرمعظمانقلاب تاکید میکنند رژیمصهیونیستی در تحولات اخیر ازسوی رزمندگان مقاومت فلسطینی «ضربه فنی» شده، به معنی است که این رژیم با بدترین شرایط شکست را پذیرفتهاست.
محسن پاکآیین با بیان اینکه در ورزش کشتی، «ضربه فنی» بدترین نوع شکست برای ورزشکار است، افزود: بررسی تحولات میدانی نبرد در غزه و همچنین آتشبس اخیر، گواهی براین مدعاست که رژیمصهیونیستی پساز بیشاز ۴۶ روز نبرد «سنگین»، «نابرابر» و «بیامان» با رزمندگان حماس و جهاداسلامی، دراین مصاف به موفقیتی دست پیدا نکرده و ناچار به پذیرش آتشبس شدهاست.
شکست سنگین در حوزه نظامی
این دیپلمات پیشین ایران گفت: اگرچه رژیمصهیونیستی در همه عرصهها با بدترین وضعیت از رزمندگان مقاومت شکست خوردهاست، اما معتقدم این رژیم سنگینترین شکست را در حوزه نظامی از حماس متحمل شدهاست.
پاکآیین ادامهداد: همانگونه که رهبرمعظمانقلاب نیز در سخنرانی روز چهارشنبه اشاره کردند، ارتش رژیمصهیونیستی در شرایطی متحمل شکستی سنگین از مقاومت شده که این گروه نه «دولت» است و نه «ارتش» دارد. علاوهبراین، حماس طی سالهای اخیر همواره در محاصره سختی بوده و بهدلیل تحریمها و محدودیتهای ایجاد شده ازسوی رژیمصهیونیستی، در تنگنای اقتصادی قرار داشتهاست.
وی عنوانکرد: درمقابل اما ارتش رژیمصهیونیستی قرار دارد که ادعا میکند سومین ارتش قدرتمند جهان را دارد و مدعی است سامانه «گنبد آهنین» چتر امنی برای این رژیم فراهم آوردهاست. با این وجود اما شاهد بودیم درجریان نبرد در هفتههای اخیر، رزمندگان مقاومت فلسطینی ضربات سنگینی به پیکره ارتش صهیونیستی وارد آوردند و در واقع این رژیم را «ضربه فنی» کردند.
حیثیت بر باد رفته
این کارشناسارشد مسائل بینالملل با تاکید بر اینکه ضرباتی است که رژیمصهیونیستی از افکارعمومی جهان دریافت کردهاست، و وجه دیگری از «ضربه فنی» تلآویو بهحساب میآید، تصریحکرد: امروز اکثریت مردم دنیا در کشورهای مختلف، از غرب تا شرق جهان، خواهان محکوم کردن جنایات رژیمصهیونیستی ازسوی دولتهایشان و همچنین مجامع بینالمللی هستند.
پاکآیین اظهارکرد: مهمتر از آن، این است که روند تحولات درمسیری قرار گرفت که اکنون مردم جهان یکصدا آرمان «آزادی فلسطین» را سر میدهند. در واقع جنایات نتانیاهو سبب شد در شرایط کنونی آرمان آزادی فلسطین به مطالبهای جهانی تبدیل شود و گسترهای بینالمللی پیدا کند.
مفاهیمی که بیاعتبار شد
سفیر پیشین ایران در جمهوریآذربایجان افزود: از دیگر موضوعهایی که باید آن را مصداق «ضربه فنی» رژیمصهیونیستی دانست، ضرباتی است که این رژیم بهدلیل بیاعتبار کردن مفاهیمی مانند «دموکراسی» و «حقوقبشر» دریافت کردهاست.
پاکآیین ادامهداد: اکنون همه جهانیان دریافتهاند تلآویو برخلاف همه ادعاهایی که درباره دموکراسی و حقوقبشر مطرح میکند، ارزشی برای این مفاهیم قائل نیست، چراکه نه به رای و نظر مردم غزه احترام میگذارد و نه اینکه ارزشی برای حقوقبشر قائل است؛ موضوعی که جنایات اخیر صهیونیستها نمودی از آن به شمار میرود.
وی اظهارکرد: ازسوی دیگر این رژیم ارزشی هم برای خواست افکارعمومی جهانیان بهمنظور آتشبس و توقف جنایات در سرزمینهای اشغالی قائل نیست و این موضوع، سبب نفرت افکارعمومی جهان از این رژیم شدهاست.
بحران اقتصادی در سرزمینهای اشغالی
این کارشناس ارشد مسائل بینالملل عنوانکرد: مصداق دیگر «ضربه فنی» رژیمصهیونیستی، تعمیق شکافها در ساختار سیاسی این رژیم است. در روزهای اخیر شاهد برگزاری تظاهرات کمنظیری علیه دولت نتانیاهو بودهایم که نشان میدهد دولت این رژیم با بحرانهای عمیقی مواجه شدهاست.
پاکآیین گفت: چنین بحرانی در عرصه اقتصادی این رژیم نیز نمود یافته که کسری بودجه ۴۷ میلیارد دلاری این رژیم و درخواست وام ۶ میلیارد دلاری از بانکجهانی شاهدی براین مدعاست.
وی اضافهکرد: حوزه گردشگری رژیمصهیونیستی هم آسیبهای جبرانناپذیری متحمل شدهاست. ازسوی دیگر امنیت مناطق نفتی و گازی در سرزمینهای اشغالی، مانند «عسقلان» نیز از بین رفتهاست. همچنین شهرکنشینانی که با صرف هزینههای کلان، از نقاط مختلف جهان برای سکونت به این مناطق سرازیر شده بودند، اکنون با بحران امنیت مواجه هستند و تعداد قابلتوجهی از نخبگان و سرمایهگذاران هم از سرزمینهای اشغالی فرار کردهاند.