همشهریآنلاین_گروهسیاسی: گستره وسیع حمایتهای جهانی از مردم غزه و محکومیت رژیمصهیونیستی نشاندهنده تغییرات محسوس در روندهای سیاسی – رسانهای حامی تلآویو است که نشانههای روشنی از تحول در ساختارهای نظامبینالملل را به تصویر کشیده؛ موضوعی که هراس بیشاز پیش تلآویو و حامیان آمریکایی – اروپاییاش را بهدنبال داشتهاست.
پدیدهای بیسابقه
یک کارشناس ارشد مسائل منطقه در گفتوگو با همشهریآنلاین دراینباره گفت: نکته اساسی در تظاهرات ضدصهیونیستی، که این روزها جنبه جهانی پیدا کرده و از گستره حیرتانگیزی هم برخوردار شدهاست، بروز نشانههای تغییر در فضای بینالمللی است.
سعدالله زارعی با بیان اینکه این تغییرات در مقایسه با دو دهه قبل، بسیار محسوس است، افزود: با وجود اینکه طی این سالها جنایات رژیمصهیونیستی بهصورت مستمر، از جمله در لبنان و سرزمینهای اشغالی ادامه داشته، اما تاکنون تقریبا در هیچ مقطعی، شاهد گسترش اعتراضهای ضدصهیونیستی دراین ابعاد نبودهایم.
موسم تغییرات اساسی
وی با بیان اینکه تحولات اخیر و واکنشهای جهانی به جنایات رژیم صهیونیستی نشاندهنده فرا رسیدن موسم تغییرات اساسی در جهان است، ادامهداد: تحولاتی که این روزها شاهد آن هستیم، شاهدی براین مدعاست که امروز نظام بینالملل، بیشاز هر زمان دیگری در آستانه تغییر و عبور از یکجانبهگرایی غربی است.
زارعی تصریح کرد: برای غربیها جای سئوال و تعجب دارد که با وجود هزینههای هنگفتی که از ابتدای استقرار رژیمصهیونیستی، برای ساخت تصویری مناسب از این رژیم در جوامع غربی صرف کردهاند و تولید ادبیات رسانهای پرحجم و گسترده دراین زمینه، اکنون چگونه فضا به این شکل تغییر کردهاست.
نشانه تحولات نوین
این کارشناس ارشد مسائل منطقه با بیان اینکه امروز صحنه بر علیه رژیمصهیونیستی چرخیده و شاهد تظاهراتی در حمایت از این رژیم در سطح جهان نبودهایم، تصریحکرد: با وجود اینکه بهدنبال اجرای عملیات غافلگیرکننده «طوفانالاقصی» ازسوی رزمندگان مقاومت، شاهد بودیم صهیونیستها تلاش کردند با قرار دادن خود در جایگاه «مظلوم» و تبلیغات گسترده رسانهای دراین زمینه، توجه جهانی را بهسوی جلب کنند، اما در سطح افکارعمومی جهان واکنشی اساسی بهنفع رژیم صهیونیستی ایجاد نشد.
زارعی ادامهداد: درچنین شرایطی برخی دولتها غربی بودند که با موضعگیری و سفرهای سراسیمه به سرزمینهای اشغالی، کوشیدند حمایت خود را از رژیمصهیونیستی نشان دهند، اما ازسوی ملتها، شاهد هیچگونه حمایتی نبودیم.
وی افزود: این درحالیاست که در موضوع فلسطین زمانی که جنایات رژیمصهیونیستی در غزه شدت گرفت، شاهد بودیم افکارعمومی جهان بهسرعت بر علیه تلآویو وارد کارزارهای مختلف شدند؛ رویکردی که باید آن را «مبارک» دانست. معتقدم این موضوع نشاندهنده فعلوانفعالهای نوین در ساختار نظام بینالملل است.
ماشین کشتار رژیمصهیونیستی متوقف میشود؟
زارعی درباره میزان بازدارندگی اعتراضهای جهانی به رژیمصهیونیستی در زمینه توقف جنایات این رژیم در غزه نیز عنوانکرد: اگرچه طی روزهای اخیر شاهد اعتراضهای جهانی بیسابقهای بر علیه نسلکشی رژیمصهیونیستی در سرزمینهای اشغالی بودهایم، اما اینکه این موضوع ماشین کشتار این رژیم را متوقف خواهد کرد یا نه، تردیدهای جدی وجود دارد.
وی ادامه داد: رژیمصهیونیستی درجریان عملیات «طوفانالاقصی»، ضربات مهلکی را دریافت کرد که انتظارش را نداشت. بنابراین بهنظر میرسد مقامهای تلآویو همچنان تلاش میکنند به حملات خود ادامه دهند و میکوشند به اعراضهای جهانی، که هر روز گسترده از قبل میشود، توجهی نکنند.
زارعی گفت: با این وجود اما، نکته اینجاست که اگر فضای جهانی همچنان بر علیه رژیمصهیونیستی باشد و اعتراضها گستردهتر شود، این موضوع در ادامه ناخودآگاه بر تصمیمگیریهای تلآویو اثر دارد و دولتهای غربی حامی این رژیم را نیز تحتفشار قرار خواهد داد.
یک پدیده تازه
این کارشناس ارشد مسائل منطقه با اشاره به برخی موضعگیریهای ضدصهیونیستی ازسوی برخی چهرههای سیاسی جهان، گفت: در روزهای اخیر شاهد بودیم که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد عنوان کرد: «حمله ۷ اکتبر در خلاء روی نداد و مردم فلسطین ۵۶سال است که گرفتار «اشغالی اختناقآور» هستند و امید آنها به همه راهحلهای سیاسی نابود شدهاست». این موضعگیری، آنهم در این سطح سیاسی – بینالمللی، که خشم مقامهای تلآویو را نیز بهدنبال داشت، پدیده جدیدی است که محصول تظاهرات و فشار افکارعمومی جهانی است که سریز آن براین نهاد بینالمللی، زمینهساز چنین مواضعی شد.
زارعی ادامهداد: با این وجود اما بهنظر نمیرسد گسترش اعتراضهای جهانی به رژیمصهیونیستی، تاثیری فوری بر تصمیم این رژیم برای استمرار جنایاتش در سرزمینهای اشغالی داشته باشد.
نقش ایران
این کارشناس ارشد مسائل منطقه درباره نقش ایران در شکلگیری همبستگی جهانی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین که در روزهای اخیر شاهد گسترش آن در نقاط مختلف دنیا بودهایم، اظهارکرد: رویکرد ضدصهیونیستی نوینی که این روزها در جبهه مقابل تلآویو پدیدار شده، یک نقطه جدی داشته و آنهم مقاومت مردم ایران در برابر رژیمصهیونیستی بودهاست.
زارعی ادامه داد: اگرچه در دهههای اخیر شاهد درپیش گرفتن روندهای سازشکارانه ازسوی برخی دولتهای عربی در مواجهه با رژیمصهیونیستی بودهایم، که ماجراهای «کمپ دیوید»، «اسلو»، «معامله قرن»، «پیمان ابراهیم» و... از نمودهای آن بوده، اما دراین سالها هیچگاه ندای حقطلبی جمهوریاسلامی فروکش نکردهاست.
وی اضافهکرد: در واقع امروز شاهد بهثمر نشستن میوه صبر ملت ایران پای آرمان رهایی قدسشریف هستیم؛ صبری که در شکلگیری گروههای مختلف مقاومت در منطقه متجلی شده و به احساسات عمومی دراین زمینه سمت و سوی نوینی بخشیدهاست.
نظر شما