همشهری آنلاین- علیالله سلیمی: امروز، سهشنبه هشتم آذر ماه، سالگرد شهادت یکی دیگر از شهدای صنعت هستهای کشورمان، شهید مجید شهریاری، مدرس دانشگاه، فیزیکدان و دانشمند هستهای است. شهید مجید شهریاری از جمله دانشمندان هستهای کشورمان به شمار میرود که با طراحی موساد، همکاری اطلاعاتی و عملیاتی منافقین در هشتم آذر ۱۳۸۹ خورشیدی به شهادت رسید.
شهید شهریاری را به عنوان طراح تئوریک ساخت نسل جوان راکتورهای هستهای میشناسند. آیتالله خامنهای مقام معظم رهبری، چندی پس از شهادت شهید شهریاری خطاب به خانواده این شهید فرمودند: «شهادت دکتر شهریاری، آبرویی داد به جامعه علمی کشور. شهادت همچنین شخصیت برجسته و مورد قبولی، به دشمن نشان داد که در محیط علمی جمهوری اسلامی، اینجور شخصیتها و انگیزههایی وجود دارد.»
آنهایی که شهید شهریاری را می شناسند، خوب میدانند که غنیسازی ۲۰درصدی اورانیوم و بسیاری پیشرفتهای علمی ایران در علوم هستهای مرهون تلاشهای این شهیدوالامقام است که اگر نبود امروز این پیشرفتها در مباحث علمی کشور حاصل نمیشد. طیف گستردهای از سران رژیم صهیونیستی، روسای موساد و سیا تا گماشتههای آنها، همگی می دانستند که وجود شهید شهریاری و نبوغ او در زمینه هستهای و علم فیزیک تا چه انداره برایشان خطرناک است. به طوری که در مناسبتهای مختلفی اعتراف کردند که ترور شهید شهریاری اقدامی غیرجنگی برای توقف پیشرفت ایران بوده است.
در این زمینه، رونن برگمن، روزنامهنگار، نویسنده و از تحلیلگران برجسته امور نظامی-امنیتی اسرائیل و نویسنده ارشد امور امنیتی در روزنامه یدیعوت اخرونوت و نویسنده کتاب «جنگ پنهان اسرائیل در ایران»، در کتاب دیگر خود با عنوان«برخیز و اول او را بکش» مینویسد: «پس از آنکه آریل شارون، داگان را بهعنوان ریاست موساد منتصب کرد، او را مسئول برهم زدن برنامه هستهای ایران قرار داد، چرا که از دید هر دوی آنها یک تهدید علیه اسرائیل محسوب میشد. داگان برای به انجام رساندن این مهم به شیوههای مختلفی دست زد. دشوارترین و البته کاراترین آنها به اعتقاد داگان شناسایی دانشمندان کلیدی در صنعت موشکی و هستهای و سپس کشتن آنها بود. موساد ۱۵ نفر از این افراد را شناسایی کرد و از بین آنها شش نفر را حذف کرد. عملیات حذف، بیشتر اوقات هنگام صبح که در راه رفتن به سر کار بودند بهوسیله بمبهای سریعالانفجاری که توسط یک موتورسیکلتسوار به خودروی آنها میچسبیدند انجام میشد. این عملیاتها و بسیاری دیگر که توسط موساد کلید زده شده و در بعضی اوقات با همکاری ایالات متحده انجام میشدند همگی موفقیتآمیز بودند.»
برای شناخت بیشتر ابعاد زندگی، شخصیت و جایگاه علمی شهید شهریاری، کتابهای متعددی نوشته شده که یکی از شاخصترین آنها، کتاب«شهریار سرزمین من» با عنوان فرعی زندگینامه شهید علم، دکتر مجید شهریاری نوشته معصومه زینلی است که انتشارات سوره مهر آن را منتشر و روانه بازار کرده است.
معصومه زینلی یادداشتبرداری و مصاحبههای این اثر را از تابستان ۱۳۹۴ آغاز کرده است. نویسنده در این کتاب با مادر، خواهر، برادر، خاله، دایی و نزدیکان سببی مجید شهریاری مصاحبه کرده و حاصل این مصاحبهها را حدود یک سال بعد در این کتاب گردآوری کرده است.
نویسنده از نوشتهها و فیلمهای موجود بهره برده است و درنهایت روایتی به شیوه داستانی از زندگینامه این شهید تهیه کرده است. کتاب شهریار سرزمین من در ۴ فصل تالیف شده است که به کودکی، نوجوانی، تحصیلات و ازدواج شهید مجید شهریاری میپردازد.
همچنین چگونگی شهادت، آراء شخصیتهای مهم دینی و سیاسی راجعبه شهید شهریاری و ابعاد متفاوت زندگی ایشان در این اثر ذکر شده است. اصلیترین ویژگی نوشتههای این کتاب روایت داستانی و پرداختن به جزئیات زندگی ایشان، خصوصاً دوران کودکی و نوجوانی شهید است، که به گونهای تدوین و نگارش شده که از زندگی پدر و مادر شروع میشود و تا مدتی پس از شهادت را هم در بر میگیرد.