مهدی هدایت در گفتگو با همشهری آنلاین گفت: سازمان نوسازی شهر تهران، فعالیتهایی در جهت سیاستگذاری نوسازی بافتهای فرسوده یا طرحهای موضعی و موضوعی انجام داده است و هر موردی را که ما از کمیسیون ماده ۵ پیگیری کردهایم و مصوبه گرفتهایم، تنها با هدف نوسازی بافتهای فرسوده و همچنین محدودههای عارضهدار مانند دهونک، سیمیندره، گلابدره، دره اسلامآباد و کورههای آجرپزی منطقه۱۹ بوده است.
او با بیان اینکه ما بهعنوان سازمان نوسازی وظیفهمان این است که بافتهای فرسوده را نوسازی کنیم، گفت: یکی از مصوباتی که ما در سال گذشته بهدست آوردیم، مربوط به بحث مشوقهای بافت فرسوده بود. هیچ کارشناسی با هر جهتگیری سیاسی در نوسازی بافت فرسوده بحثی ندارد. یکی از اقدامات کمیسیون ماده ۵ این بود که با برگرداندن مشوقها به بافت فرسوده، آمار نوسازی را چندبرابر کرد؛ از این طریق هم بافت فرسوده نوسازی میشود و هم تولید مسکن استطاعتپذیر در تهران افزایش پیدا میکند.
تولید مسکنی که مردم بخواهند بخرند در تهران کم است
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران توضیح داد: اگر براساس انصاف بخواهیم تحلیل کنیم، باید بگوییم که کمیسیون ماده ۵ اکثر مصوباتی که در این دوره صادر کرد، مربوط به نقاط جنوبی شهر و بافت فرسوده بود که مسکن استطاعتپذیر ایجاد کنیم. مشکل در تهران این است که تولید مسکنی که مردم بخواهند بخرند، کم است. کمیسیون ماده ۵ تمام تلاش خود را برای نوسازی مسکن انجام میدهد و متأسفانه یک تعداد میگویند که چرا مسکن نمیسازید و یک عده میگویند چرا مصوبه ماده۵ صادر میشود.
هدایت سپس به منتقدان گفت: جریان نوسازی پایدار باید در تهران حفظ شود، نباید شهر را منتظر گذاشت. از منظر نوسازی شهر تهران، مصوبهای که کمیسیون ماده ۵ در این حوزه صادر کرده است، در جهت نوسازی بافت فرسوده و تولید مسکن استطاعتپذیر با تأکید بر پهنه جنوب تهران و محدودههای عارضهدار بود. به عنوان نمونه، میتوان منطقه۱۵ را مطرح کرد که ۲۵درصد بافتهای فرسوده این منطقه بلاتکلیف بودند و نوسازی آنها با اولویت پیگیری و عملیات اجرایی ساخت ۷۷پلاک از پلاکهای فرسوده این منطقه اجرایی شد.
مسکن معوض برای شهروندانی که توان تخریب و نوسازی ندارند
او با اشاره به اینکه با رونق ساختوساز، منطقه ۱۵ در صدور پروانه بافتهای فرسوده رتبه اول را کسب کرده و این بیانگر آن است که مدیریت شهری در این دوره توجه ویژهای به مناطق کمبرخوردار دارد، گفت: اغلب بافتهای فرسوده پهنههای جنوبی به فضاهای بیدفاع شهری تبدیل شدهاند و ساکنان شاهد وقوع و بروز آسیبهای اجتماعی در آنها هستند و به همین دلیل تعیین تکلیف آنها سبب بازگشت آرامش به محلات و بهبود کیفیت زندگی شهروندان میشود.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران افزود: نکته دیگری که توسط مدیریت شهری در این دوره مورد توجه قرار گرفته این است که برخی ساکنان بافتهای فرسوده، توان تخریب و نوسازی ندارند و از اینرو مسکن معوض برای آنها پیشبینی شده است. بهطور کلی میتوان اینطور جمعبندی کرد که سال گذشته ۶۲درصد افزایش پروانه داشتیم و امسال در بافت فرسوده افزایش۳تا ۴برابری خواهیم داشت. همچنین برای ترغیب شهروندان به مشارکت در نوسازی بستههای تشویقی پیشبینی شده است.
۸ مشوق نوسازی در دوره ششم به قرار ذیل است:
تخفیفات ویژه عوارض پروانه ساختمانی
وام ۴۵۰میلیونتومانی دولت
تخفیف ۵۰درصد حقالزحمه ناظر سازمان نظاممهندسی
یکطبقه تشویقی به املاک بالای ۱۰۰متر
تراکم ۴طبقه به املاک ۵۰تا ۱۰۰متر که امکان تجمیع ندارند
ارائه رایگان کل مساحت بنبست درصورت تجمیع تمامی املاک واقع در کوچه بنبست
۲طبقه تشویقی درصورتیکه مساحت کل تجمیع به ۴۰۰متر برسد
ساخت پارکینگهای محلی در بافتهای فرسوده و ریزدانه