به گزارش همشهری آنلاین، حوزه ساختمان و حمل و نقل با ظرفیتهای قابل توجهی که دارند میتوانند بستری مناسب برای خلق ایده، نوآوری و فناوریهای متنوع باشند. اکنون در دنیا از هوشمندسازی ساختمانها گرفته تا تولید مصالح ساختمانی فناورانه با هدف افزایش ایمنی و کاهش هزینهها و همچنین زندگی بهتر شهروندان در پروژههای مختلف استفاده میشود. دانشبنیانهای ایرانی هم اهمیت این موضوع را درک کردهاند و همه توانایی خود را در این حوزه به کار گرفتهاند.
اولین در دنیا
میثم تقوی فر، مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان این شرکت را به عنوان تنها تولیدکننده بهبوددهندههای قیری الاستومر پلاستومر همگن همسان غیرفازی در دنیا و جوانسازهای پلیمری برای بازیافت آسفالت معرفی میکند.
تقوی فر هدف از حضور در رویداد «تبادل فناوری در حوزه ساختمان و حمل و نقل» را تعامل با مسئولان وزارت مسکن و شهرسازی و فعالان حوزه راهسازی و همچنین عرضه محصولات دانشبنیان این شرکت میکند.
بیشتر بخوانید:
او به محصولات نوآورانه شرکت اشاره میکند و میگوید: «قیرهای شبتاب، قیرهای بیرنگ، قیرهای ضد ریشه، قیرهای آنتیباکتریال و شن و ماسه شبتاب بخشی از محصولات ماست.»
به گفته او، این شرکت سال گذشته ۹۵ میلیارد تومان فروش داشته که ۹۳ میلیارد آن صادرات به کشورهای مختلف دنیا بوده است.
این شرکت با ثبت اختراعات متنوع برای اولین بار در دنیا، اسپری قیر بیرنگ را تولید کرده است که برای عایقبندی نمای ساختمانها، خودروها، سرویسهای بهداشتی و هر نقطهای که نیاز به جلوگیری از نفوذ آب دارد، استفاده میشود.
هوشمندسازی ساختمان
حامد مشایخی، مدیر فروش یک شرکت دانش بنیان هوشمندسازی هم میگوید: «این شرکت کار خود را با ثبت اختراعهای مختلف در زمینه هوشمندسازی ساختمانها آغاز کرده است.»
مشایخی با اشاره به اینکه این شرکت دانشبنیان تاکنون توانسته ۵ هزار واحد پروژه را هوشمندسازی کند، هدف از حضور در رویداد «تبادل فناوری در حوزه ساختمان و حمل و نقل» را معرفی محصولات شرکت به مسئولان ذیربط و فعالان حوزه ساختمان عنوان میکند.
بیشتر بخوانید:
او این رویداد را اختصاصی حوزه ساختمان میداند و ادامه میدهد: «پس از موفقیت در داخل بازارهای بین المللی را هدف گرفتهایم.»
به گفته مشایخی، محصولات این شرکت شامل سیستم مدیریت هوشمند ساختمان، پکیج هوشمندسازی هتل، کلید سرویس بهداشتی، کلید پرده برقی، کلید لمسی دیمر هوشمند و دهها محصول مرتبط با هوشمندسازی ساختمان است.
ایمنی در برابر زلزله
یک شرکت حوزه ایمنی زلزله با محصولات قطعکن گاز که به زلزله حساس است، قطعکن سریع آسانسور با قابلیت اتصال به سیستم اطفای حریق در رویداد «تبادل فناوری در حوزه ساختمان و حمل و نقل» حضور یافته است.
این دستگاهها در همه ساختمانهای مسکونی و اداری کاربرد دارد که ۲ مورد آن برای نوسازی در مدارس و ساختمانهای مسکونی طراحی شده که بدون تغییر در لوله کشی گاز نصب میشود.
مسئول غرفه این شرکت با اشاره به اینکه صادرات به کشورهای دیگر به دلیل تولیدات خود آنها محدود است، خواستار حمایت نهادهای متولی از تولید محصولات شرکت شد.
انتقال نور خورشید به ساختمانهای کم نور
با مرتفع شدن ساختمانها به ویژه در شهرهای بزرگ، طبقات پایین از نور کافی و لازم بی بهره ماندهاند. این مسئله باعث میشود که از ابتدای روز لامپهای واحدها روشن شود که مصرف برق را افزایش میدهد.
یک شرکت با یک نوآوری برای نوردهی به طبقات پایین در رویداد «تبادل فناوری در حوزه ساختمان و حمل و نقل» حضور یافته است.
مسئول غرفه این شرکت میگوید: «شرکت ما اولین و بزرگ ترین تولید کننده، طراح و مجری سیستمهای انتقال نور خورشید به ساختمانهای کم نور است.»
محصول «نورگیر هوشمند خورشیدی روشنا» از طریق نصب یک سیستم در پشت بام و انتقال هوشمند نور خورشید از طریق نورگیر یا پاسیو امکان نورانی کردن واحدهای آپارتمانی را فراهم میکند.
بیشتر بخوانید:
این سیستم شامل یک پنل آینهای متحرک است که با همزمان با نور خورشید حرکت میکند. این پنل نور خورشید را به پنل دیگری که روی پاسیو ثابت است منعکس میکند و پنل دوم نور را از طریق پاسیو به پایینترین طبقات هدایت میکند.
بتنهای مقاوم، اما سبک
یک شرکت دانشبنیان هم بتنهایی تولید کرده که سبک و مقاوم است. محصولات این شرکت شامل بتنهای سبک سازهای با مقاومت بسیار بالا، بتنهای فوق سبک سازهای، بتنهای فوق سبک غیرسازهای و بتنهای پرکننده است.
همچنین قطعات پیشساخته سبک بتنی شامل بلوکهای سبک مقاوم در برابر زلزله که برای اولین بار در کشور تولید میشود، محصول دیگر این شرکت است.
کاربرد بتنهای فوق سبک سازهای با مقاومت بالا در همه پروژههای عمرانی به ویژه ساختمانی است.
گزارش: عمادالدین قاسمیپناه