به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایندیپندنت، قهوه یکی از نوشیدنیهای مطبوع و پرطرفدار جهان است و بسته به شیوه درست کردن آن، طعمهای متفاوتی دارد. اکنون محققان ادعا میکنند به راز قهوه خوشطعم پی بردهاند.
دانههای قهوه هنگام آسیا شدن، بهعلت اصطکاکی که بین آنها به وجود میآید، به یکدیگر و همچنین به دستگاه آسیا میچسبند. این حالت، در عین اینکه بخشی از قهوه را هدر میدهد، باعث میشود طعم قهوه اسپرسو به شکل پیشبینینشدهای ناخوشایند شود.
طبق نتیجهگیری محققان، اضافه کردن کمی آب پیش از آسیا کردن دانهها، الکتریسیته ساکن را کاهش میدهد و به متراکمتر و یکنواختتر شدن دانههای آسیاشده کمک میکند. در نتیجه، اسپرسویی یکدست و گیرا به دست میآید. این روش اضافه کردن آب به «راس دراپلت تکنیک» مشهور است.
محققان برای اینکه بدانند کدام عوامل بر تولید الکتریسیته اثر میگذارند سراغ متخصصان آتشفشان رفتند و با تعجب متوجه شدند آنچه هنگام آسیا کردن قهوه رخ میدهد مشابه فوران آتشفشان است.
این گروه پژوهشی دریافت که رنگ دانههای برشته شده قهوه، اندازه ذرات، و بهویژه محتوای آب، همگی بر میزان الکتریسیته تولیدشده هنگام تهیه یک فنجان (شات) اسپرسو اثر میگذارند.
کریستوفر هندون، نویسنده ارشد این گزارش تحقیقی و شیمیدان در دانشگاه اورگان، در اینباره میگوید: «رطوبت باقیمانده در قهوه برشته شده یا میزان آب اضافه شده در هنگام آسیا کردن قهوهها تعیینکننده میزان بار الکتریسیته هنگام آسیا شدن قهوه است.»
به گفته او، آب نهفقط بار الکتریکی را کاهش میدهد و از آشفتگی و یکدست نبودن قهوه موقع آسیا شدن جلوگیری میکند، بلکه تاثیر زیادی بر گیرایی قهوه و به دست آوردن غلظت بیشتری از طعمهای دلخواه دارد.
کارشناسان مدام درباره فواید قهوه و میزان مصرف آن تحقیق میکنند. توصیهها بر این است که از مصرف بیرویه قهوه در روز خودداری شود، اما طرفداران قهوه، با علم بر این توصیهها، همچنان همان مقدار همیشگی را مصرف میکنند.
ارزش صنعت قهوه در آمریکا ۳۴۳.۲ میلیارد دلار است که معادل ۱.۵ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است.
این نوشیدنی پرطرفدار حاوی مواد مغذی و همچنین مواد شیمیایی طبیعی است. در عین حال که نوشیدن یک فنجان قهوه در روز شاید شما را از مراجعه به پزشک بینیاز کند، برای سلامت برخی دیگر ممکن است خطر داشته باشد.