همشهری- مریم باقرپور: با ورود به آنها میتوان به تماشای آثار هنری ایستاد؛ سازههای حجمی را لمس کرد و در سالنها کارگروههای تئاتر و نمایش را دید. تعداد این مجموعهها کم نیستند؛ اما برخی در زمینههای هنری خاص و ویژهاند.
مقصد: نگارخانه لاله
نشانی: خیابان دکتر فاطمی، ضلع شمالی پارک لاله، روبهروی پارکینگ طبقاتی
نزدیکترین ایستگاه مترو: میدان انقلاب
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: لاله
روز و ساعت فعالیت: شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ تا ۱۳ و ۱۴ تا ۱۸ و پنجشنبهها ساعت ۹ تا ۱۳
زمینه فعالیت: نمایش انواع آثار هنرهای تجسمی، خطی، عکاسی، نقاشی
امکانات رفاهی: محلی برای برپایی نشستها، بوفه، کافه
امکان عکاسی: دارد
پارکینگ: ندارد
معرفی: نگارخانه لاله بهعنوان یک مرکز تخصصی و هنری، مکانی برای عرضه و ارائه آثار هنری در حوزه هنرهای تجسمی معاصر است.
همجواری با مراکز مهم
این مرکز با فضایی به مساحت ۲۶۴مترمربع در سال۱۳۷۲ به بهرهبرداری رسید و بهدلیل همجواری با مراکز مهمی مانند موزه هنرهای معاصر، موزه فرش، گذر فرهنگ و هنر لاله، هتل لاله و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نقش زیادی در برگزاری رویدادهای هنری داشته است. در نگارخانه لاله میتوان ترکیبی از هنرهای مختلف را یافت؛ بهویژه آنکه برگزاری نمایشگاههای گروهی از آثار استادان، هنرمندان پیشکسوت و جوان را در اولویت قرار میدهد.
جذب گردشگران با انواع نمایشگاه
مهمترین فعالیتهای نگارخانه لاله را میتوان در زمینههای برگزاری نمایشگاههای گروهی از آثار استادان هنر، هنرمندان پیشکسوت و جوان دانست. همچنین نمایشگاههای فروش فصلی (اکسپو) آثار چندین نسل هنرمندان معاصر ایران، به همراه نشستهای پژوهشی هنر و کارگاههای هنری با حضور استادان و هنرمندان در این مکان برگزار میشود و این امر باعث شده تا جمع زیادی از گردشگران را هم جذب خود کند.
نام مقصد: موزه امام علی(ع)
نشانی: خیابان ولیعصر، بالاتر از میرداماد، روبهروی بزرگراه آیتالله رفسنجانی، بلوار اسفندیار، پلاک۳۵
نزدیکترین ایستگاه مترو: میرداماد
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: نیایش در مسیر خطوط اتوبوسهای تندرو
روز و ساعت فعالیت: شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۷ و پنجشنبهها از ساعت ۹ تا ۱۳
زمینه فعالیت: نمایشگاه و محل نمایش آثار هنری
امکانات رفاهی: امکان عکاسی: ندارد
پارکینگ: ندارد
معرفی: این موزه در گروه موزههای هنری و مجموعههای هنر مدرن و معاصر دستهبندی میشود و دارای آثاری با مضامین مذهبی و دینی است.
خدمت در ۴طبقه
ساخت موزه هنرهای دینی امامعلی(ع) سال۱۳۷۹ در زمینی بهوسعت ۱۴۹۰مترمربع شروع شد و در سال۱۳۸۱ به پایان رسید؛ حالا هم تمامی فعالیتها در ۴طبقه ارائه میشود که شامل بخشهای مختلف ازجمله گالریهای موزه، بخش مرمت، کتابخانه تخصصی، سالن اجتماعات و کافه گالری است. آثار هنریاش هم شامل نقاشیهای خیالنگاری، نقاشی معاصر، آثار حجمی، تصویرسازی، عکس و خوشنویسی میشود.
۳سالن برای موزه و گنجینهها
این موزه با داشتن ۳سالن نمایشگاهی موزهای و گنجینهای از ۴ هزار اثر شامل نقاشی، خوشنویسی، نقاشیخط، مجسمه و... میزبان علاقهمندان است؛ بهویژه آنکه میتوان جلدهای لاکی، مرقع خوشنویسی، قلمدان، تابلو فرش و کتاب چاپ سنگی را در این مجموعه یافت. آثار ارزنده از استادان پیشکسوت نقاشی قهوهخانهای چون حسین قوللر آقاسی، محمد مدیر، عباس بلوکیفر، اسماعیل جلایر و حسن اسماعیلزاده هم در این مجموعه به تناسب زمان به نمایش درمی آیند.
نام مقصد: باغ موزه قصر
نشانی: خیابان مطهری، خیابان شهدای ناجا، میدان پلیس
نزدیکترین ایستگاه مترو: مفتح
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: زندان قصر
روز و ساعت فعالیت: شنبه تا چهارشنبه ساعت ۸:۳۰ تا ۱۴:۳۰ و پنجشنبهها ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳:۳۰
زمینه فعالیت: نمایشگاه آثار هنرمندان، اجرای تئاتر و نمایش
امکانات رفاهی: رستوران، بوفه، کتابخانه، فضای باز برای استراحت و دورهمی
امکان عکاسی: دارد
پارکینگ: در محوطه اطراف
معرفی: باغموزه قصر که در گذشته زندان قصر نامیده میشد، نخستین زندان متمرکز شهر تهران بود. این مکان در سال۱۳۹۷ موفق به کسب عنوان موزه برتر سال، در بین ۹۵موزه شرکتکننده شد.
هنرمندان در موزه مارکوف
موزه زندان قصر، دایرهای شکل بوده که از ۳طبقه تشکیل میشود؛ هر بخش هم جذابیتهایی دارد. بهعنوان مثال، موزه مارکوف مرکز اسناد، تصاویر و اشیاء تاریخی، نمایشگاه، گالری موسمی، کافه گالری و سالن اجتماعات چند منظوره است. دیگر بخشهای آن را هم کتابفروشی دائمی و زورخانه تشکیل میدهند.
تئاتر و نمایش در سالن فرخی یزدی
سالن آمفیتئاتر فرخی یزدی باغ موزه هم در ضلع غربی مجموعه قرار دارد. گنجایش آن از ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر قابل افزایش است و با توجه به برخورداری از سیستمهای صوتی و تصویری، برای برگزاری رویدادهایی مانند همایش، نمایشنامه خوانی، اجرای زنده موسیقی، تئاتر و نمایش فیلم استفاده میشود. به همین دلیل میتواند پاتوق گردشگری بسیاری از خانوادهها باشد.
نام مقصد: موزه دکتر سندوزی
نشانی: میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ۱۲غربی (میرزایی)، پلاک۲
نزدیکترین ایستگاه مترو: میرزای شیرازی یا شهیدبهشتی
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: بخارست در مسیر خطوط اتوبوسهای تندرو
ساعت فعالیت: شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ تا ۱۷ و پنجشنبهها ۹ تا ۱۳
زمینه فعالیت: نمایشگاه هنرهای تجسمی و نقاشی
امکانات رفاهی: ندارد
امکان عکاسی: دارد
پارکینگ: ندارد
معرفی: این موزه متعلق به دکتر امیراسماعیل سندوزی، دندانپزشک، مجسمهساز و از بنیانگذاران دانشکده دندانپزشکی مشهد است.
یادگارهای پزشک هنرمند
دکتر سندوزی سال۱۳۷۵ مطب ۳۵۰متری و تمامی وسایل دندانپزشکی خود به همراه کتابخانه شخصی، دستنوشتهها و دهها اثر ارزشمند هنری خود ازجمله مجسمهها و نقاشیهایش را به سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران اهدا کرد. هدف او تبدیل محل کارش به موزهای برای بازدید شهروندان بود و سال۱۳۸۲ این موزه افتتاح شد.
آثار اهدایی در موزه
جالب اینجاست که آثار هنری این پزشک، ارتباط چندانی با رشته کاری و حرفه پزشکی او ندارد و از میان ۱۸۰اثر اهدایی، ۶۰مجسمه و ۶۰تابلوی نقاشی در موزه به نمایش درآمده است. یکی از دیدنیهای این موزه هم مجسمه پلیمری استاد است که توسط حمید کنگرانی، یکی از هنرمندان مجسمهساز معاصر ساخته شده است. گالری موزه هم محلی برای برگزاری نشستهای تخصصی هنری، جشنوارههای مختلفی با عنوان جشنواره طراحی معاصر، پزشکان هنرمند، پرستاران هنرمند و... نیز است.