همشهری آنلاین: منطقهای را که در دوره پهلوی اول و دوم گسترش یافت و تمرکز اداری و سیاسی پایتخت در آن شکل گرفت، کم و بیش میتوان با منطقه ۶ یکی دانست. شهر آرام آرام در این منطقه پیش رفت و از وزارتخانه و سفارتخانه گرفته تا دفاتر شرکتهای بزرگ تجاری، مراکز مهم فرهنگی و آموزشی مثل دانشگاه تهران و راسته کتابفروشیهای خیابان کریمخان در آن سربرآورد.
با آنکه تهران آن روزگار، تبدیل به کلانشهری بزرگ شده، اما همچنان میتوان چنین تمرکزی را پس از دههها در این منطقه تهران سراغ گرفت. با این حال منطقه ۶ فقط محدود به اینها نیست؛ بوستانهایی مثل لاله و ساعی دارد که طبیعتش را سرسبزتر کردهاند و آثاری همچون کلیسای سرکیس مقدس و مجسمه فردوسی که آن را تاریخی کرده است. از اینها که بگذریم وزنه هنر مدرن در این منطقه بسیار سنگین است؛ موزه هنرهای معاصر، خانه هنرمندان و پردیس سینمایی آزادی ساکنان همین منطقهاند.
تا مرکز شـهر
منطقه ۶ تهران با ۳ بزرگراه احاطه شده؛ از شمال با همت، از شرق با مدرس، از غرب با چمران. از جنوب هم به خیابان انقلاب میرسد. رسیدن به محدوده منطقه ۶ با وجود ایستگاههای دروازه دولت، فردوسی، چهارراه ولیعصر(عج)، میدان انقلاب و توحید و البته خطوط تندروی خیابان انقلاب و آزادی کار سختی نیست.
پایتختهنرمندان
خانه هنرمندان: اگر میخواهید یک بعد از ظهر را در بوستانی باصفا بگذرانید که پر از نمایشگاه هنری، تئاتر، غذاخوری و کافههای گیاهی است، به خانه هنرمندان بروید. این مجموعه روزگاری یک مرکز نظامی بود، اما از سال ۷۵، تبدیل به بوستان هنرمندان شده و بعدازظهرها محوطه سبز، گالری و کافههایش از شهروندان و هنرمدان تهرانی پر میشود. سال ۸۸ در محوطه این بوستان، تماشاخانه ایرانشهر افتتاح شد که بسیار هم فعال است. بوستان هنرمندان در خیابان ایرانشهر و کمی بالاتر از خیابان طالقانی قرار دارد.
پردیس آزادی: یکی از مجهزترین و بهروزترین سینماهای ایران، سینما آزادی است که از حیات نسل تازهای از مجموعههای سینمایی در ایران خبر میدهد. این مجموعه سینمایی ۶ طبقه، ۵ سالن نمایش فیلم، کافه و رستوران دارد و جای مناسبی است تا بتوان با خیال راحت هم فیلم تماشا کرد و هم با دوستان یا خانواده گپی زد. این برج بلندبالای فرهنگی، در تقاطع خیابان شهید بهشتی و خالد اسلامبولی(وزراء) قرار گرفته است.
موزه هنرهای معاصر: اگر به آثار هنری مدرن ایران و جهان علاقه دارید، حتما سری به موزه هنرهای معاصر بزنید. ساختمان موزه، تلفیقی از معماری مدرن و سنتی است که با الهام از معماری سنتی ایران ساخته شده، آثار ارزشمندی هم از هنرمندان برجستهای مثل: «پرویز تناولی»، «سهراب سپهری»، «هنری مور» و «آلبرتو جاکومتی» محوطه داخلی و خارجی این موزه را مزین کرده است. نمایشگاههای نقاشی مختلف در تمام سال در این نمایشگاه برپاست و غذاخوری، کافه و فروشگاه کتاب از امکانات این موزه است.
موزه شهدا: منطقه ۶ یک موزه شهدا هم دارد که در خیابان طالقانی، نبش خیابان فرصت قرار گرفته. طرح ساخت چنین موزه ای سال ۵۹ داده شد ولی ۱۴ سال بعد این موزه به بهرهبرداری رسید. حالا موزه شهدا بیش از ۱۲ هزار شی مختلف از شهدای ایران بهخصوص شهدای دفاع مقدس را در خود جای داده است. دستنوشته میرزاکوچکخان و کلاه رئیسعلی دلواری از جمله اشیایی است که در این موزه می توانید ببینید.
لاله، شفق و ساعی
بوستان لاله: بوستان لاله تهران که در خیابان کارگر شمالی واقع شده، بوستان بزرگ و مجهزی است که بسیار هم طرفدار دارد. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم در همسایگی این بوستان است.
بوستان شفق: بوستان شفق با فرهنگسرای معروفش، روزگاری جزو داراییهای مستوفیالممالک، صدراعظم دوره قاجار بود. این بوستان علاوه بر امکانات معمول، سالن آمفی تئاتر و سفره خانه سنتی هم دارد که برای رسیدن به آن باید تا خیابان نوزدهم یوسفآباد بالا بروید.
بوستان ساعی: بوستان ساعی با حدود ۷۰ سال عمر، میزبان درختان و گونههای گیاهی مختلفی است. در این بوستان میتوانید پرندگان آبزی، قوچ ارمنی، سنجاب، قو، طوطی وحشی و طاووس را ببینید. این بوستان ۶ ورودی دارد و در خیابان ولیعصر(عج) میتوانید به تماشایش بروید. فرهنگسرای بانو هم در همین بوستان قرار دارد.
نظر شما