همشهری آنلاین- گروه فرهنگی: امسال روز غزه اهمیت مضاعفی در جهان اسلام دارد و فرصت مناسبی برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین است که این روزها سختترین شرایط زندگی در نوار غزه را تجربه میکنند. البته ساکنان غزه با مقاومت در برابر جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی بیگانه نیستند و اصلا فلسفه نامگذاری یک روز در تقویم مناسبتی کشورمان بنام روز غزه، برای تجلیل از مقاومت جانانه ساکنان این نوار باریکه در فلسطین اشغالی است که در جنگ ۲۲ روزه در سال ۱۳۷۸ مقاومت بینظیری از خود در برابر اشغالگران نشان دادند. بنابر این، روز ۲۹ دی ماه ، مصادف با «روز غزه» است؛ روزی که میتواند فرصتی برای بازگویی مظلومیت مردم نوار غزه در جنگ ۲۲روزه در سال ۱۳۷۸ و آگاهیبخشی بیشتر به افکار عمومی جهان نسبت به عمق وحشیگری و کودککشی رژیم غاصب صهیونیستی باشد.
نوار غزه در جنوب غربی سرزمینهای اشغالی فلسطین و با مساحتی بیش از ۳۶۰ کیلومتر مربع واقع شده و بیش از یک میلیون و۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۷ میلادی با هدف تحت فشار قراردادن دولت حماس با محاصره دریایی و زمینی این منطقه باعث شد که تنها راه ارتباطی این منطقه با دنیای خارج، گذرگاه رفح، در مرز مشترک با مصر باشد. رژیم صهیونیستی در هفتم دیماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی، در حملهای وحشیانه و غیرانسانی، نوار غزه را هدف حملات جنگندههای خود قرار دارد که این حمله ۲۲ روز به طول انجامید و در نتیجه آ ن بسیاری از منازل مسکونی، بیمارستانها، مدارس، مساجد و درمانگاهها و زیرساختها و تأسیسات نوار غزه تخریب شدند و شمار زیادی از غیرنظامیان از جمله کودکان و زنان بیگناه به شهادت رسیدند. براساس آمارهای ارائه شده، در جنگ ۲۲ روزه، ۱۴۵۵ نفر شهید شدند که ۴۰۴ نفر از آنها را کودکان و ۱۱۵ نفر را نیز زنان تشکیل میدهند و تعداد مجروحان جنگ ۲۲ روزه رژیم صهیونیستی نیز ۵۳۰۳ نفر برآورد شد که از این تعداد ۱۸۱۵ نفر کودک بودند. بر اساس گزارش سازمانهای فلسطینی، در جنگ ۲۲ روزه ۴۰ بیمارستان و مرکز درمانی مستقیما هدف حملات و بمباران قرار گرفتند که در نتیجه آن ۱۰ میلیون دلار به بیمارستانها و درمانگاههای وزارت بهداشت خسارت وارد شد. در نتیجه این جنگ ۱۵ دستگاه آمبولانس مستقیما نیز هدف حملات وحشیانه قرار گرفت. جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در سال ۱۳۷۸ هجری شمسی علیه مردم مظلوم نوار غزه در حالی صورت گرفت که رسانههای غربی ، عمق جنایات و کشتار رژیم صهیونیستی را سانسور و تلاش میکردند که جنبش حماس را مقصر این حملات جلوه دهند و از طریق بایکوت رسانهای، تصوری نادرست از واقعیت این جنگ وحشیانه به شهروندان خود میدانند. در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران که همواره حامی محور مقاومت و مردم مظلوم فلسطین بوده است، در نخستین سالروز جنگ ۲۲ روزه با هدف بازگویی مظلومیت مردم فلسطین و رساندن صدای این مظلومیت به گوش آزادگان جهان و همچنین، تجلیل از حماسهآفرینی محور مقاومت، روز ۲۹ دیماه را «روز ملی غزه» نامگذاری کرد تا از این طریق مقاومت ۲۲ روزه مجاهدان غزه در برابر وحشیگری اسرائیل را ارج نهد و این مقاومت قهرمانانه را پیوسته در اذهان یادآوری کند. قانون اعلام، روز ۲۹ دیماه به عنوان روز «غزه نماد مقاومت فلسطین»، در سال ۱۳۸۸ هجری شمسی توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسید و از سوی رئیس جمهور وقت برای اجرا ابلاغ شد. براساس این قانون، روز ۲۹ دیماه (۱۸ ژانویه ۲۰۰۹) به عنوان روز ملی غزه اعلام و در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران ثبت شد.
چرا غزه بهعنوان نماد مقاومت مطرح شده است؟
نوار غزه در جنوب غربی سرزمینهای اشغالی فلسطین، با مساحتی بیش از ۳۶۰ کیلومترمربع واقع شده و یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. این باریکه هم مرز با مصر، فلسطین و ساحل مدیترانه است. رژیم صهیونیستی با محاصره دریایی و زمینی این منطقه باعث شد که تنها راه ارتباطی این منطقه با دنیای خارج، تنها گذرگاه رفح، در مرز مشترک با مصر باشد باریکه ۳۶۰ کیلومتر مربعی غزه در سال ۲۰۰۵ و پس از ۳۸ سال تحملِ اشغالِ توأمِ با مبارزه و مجاهدت و مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست، توانست اشغالگران را از غزه اخراج کند. این مهم در حالی رخ داد که در سال ۱۹۶۷ رژیم صهیونیستی این منطقه را که تحت کنترل دولت مصر بود؛ طی نیم ساعت با شکست ارتش عربی مصر، اشغال کرده بود. در واقع با آزادسازی غزه از اشغال، امید برای آزادسازی بخشهای دیگر سرزمین در اشغال فلسطین، افزایش یافت. مقاومت ساکنان محدود، محصور و مظلوم غزه با دستان خالی مقابل نظامیان صهیونیست به ملتهای عربزبان نشان داد که میتوان با توکل به خدا، عزم و بردباری، زورگویان عالم را به خاک زبونی و مذلت نشاند. هفتم دیماه ۸۷، روز حمله رژیم صهیونیستی به غزه و آغاز عملیات سرب گداخته علیه مقاومت بود. این رژیم باورداشت طی یک دوره کوتاه ۷ تا ۱۰ روزه میتواند جریان مقاومت را از بین ببرد یا آنکه آن را تا حد زیادی تضعیف کند بهطوریکه توانایی مخالفت با طرحهای اسرائیلی، آمریکایی را نداشته باشد اما پس ۲۲ روز مفتضحانه از نوار غزه مجبور به عقبنشینی شد. هر حرکت آزادیبخش و ضداستکباری در جهان آثار و برکاتی دارد که در گذر زمان مشخص میشود، از این رو پیروزی انقلاب اسلامی در ایران روح تازهای به کالبد گروهای مقاومت در خاورمیانه بخشید بهطوریکه تابوی شکستناپذیری رژیم صهیونیستی در دو میدان جنگ ۳۳ روزه و ۲۲ روزه در هم شکست. پیروزیهای غزه در جنگ ۸ روزه و ۲۲ روزه به مردم دنیا نشان داد که قدرت ایمان در مقابل تجهیزات نظامی و سازوبرگ ارتش دوم دنیا پیروز شد و هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد. این پیروزیها از طرفی هم باعث برهم زدن معادلات غرب و اسرائیل در منطقه غرب آسیا و همچنین کاهش محبوبیت سردمداران رژیم اسرائیل بین مردم و افزایش اعتبار و عزت جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان بین مسلمانان جهان شد.