ویتامین B۶ نقش مهمی در تنظیم خلق و خو، اشتها، خوابیدن و حافظه دارد. این ویتامین برای مقابله با عفونت‌ها، تبدیل مواد غذایی به انرژی و کمک به انتقال اکسیژن به تمام نقاط بدن ضروری است.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسکانیوز، کمبود ویتامین B۶ نادر است؛ اما اگر دچار فقر این ویتامین شوید، شاهد آنمی یا کم خونی و در نتیجه کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون خواهید بود. شما در نتیجه آنمی دچار احساس خستگی و ضعف می‌شوید. کم خونی می‌تواند ناشی از فقر آهن باشد اما کمبود ویتامین‌هایی مانند ویتامین B۶، ویتامین B۱۲ و فولات نیز این عارضه را به دنبال خواهد داشت.

بثورات پوستی: فقر ویتامین B۶ خود را روی پوست شما نشان می‌دهد. اغلب کمبود ویتامین B۶ باعث پوسته پوسته شدن و جوش‌های همراه خارش می‌شود که معمولا روی صورت بروز می‌کند؛ این جوش‌ها به مرور زمان واضح‌تر و شدیدتر می‌شوند.

خشکی لب‌ها: دهان جایگاه خوبی است که هر گونه کمبود ویتامین B۶ را نشان می‌دهد. کمبود این ویتامین موجب پوسته پوسته شدن و ترک گوشه لب‌ها می‌شود و علاوه بر آن زبان ملتهب می‌شود.

ضعف سیستم ایمنی: ویتامین B۶ مقاومت شما در برابر انواع عفونت‌ها و بیماری‌ها را سخت‌تر می‌کند. شما برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، نیاز به دریافت دوز کافی ویتامین B۶ دارید.

بی‌حسی در دست‌ها و پاها: بیماری عصبی به نام نوروپاتی محیطی یکی از مقصران بی‌حسی دست‌ها و پاها است که در نتیجه فقر ویتامین B۶ می‌تواند ایجاد شود. ویتامین B۶ و ویتامین B۱۲ برای بهبود عملکرد عصبی ضروری هستند.

بیماری صبحگاهی: احساس تهوع صبحگاهی یکی از علائم فقر ویتامین B۶ است. مصرف مکمل‌های این ویتامین در رفع این علامت می‌تواند موثر باشد. البته این مکمل‌ها با راهنمایی پزشک باید مصرف شوند.

کاهش سطح حافظه: اگر متوجه سردرگمی یا کاهش سطح حافظه شدید، کمبود ویتامین B۶ می‌تواند از علل آن باشد.

سرطان: مطالعات نشان داده‌اند که فقر ویتامین B۶ با ابتلا به سرطان‌های سینه، پروستات، معده و مری ارتباط دارند.

میزان نیاز بدن به ویتامین B۶ بستگی به سن دارد. نوزادان ۷ تا ۱۲ ماهه روزانه به ۰.۳ میلی‌گرم ویتامین B۶ نیاز دارند. نیاز مردان به این ویتامین در روز ۱.۷ میلی گرم و نیاز زنان ۱.۵ میلی گرم است. زنان باردار نیز باید روزانه ۱.۹ میلی گرم ویتامین B۶ دریافت کنند.

دریافت ویتامین B۶ مورد نیاز از راه غذا آسان است. گوشت پرندگان، گوشت گوساله و ماهی منابع این ویتامین هستند. سبزی‌های نشاسته‌ای مانند سیب زمینی یا ذرت از منابع دریافت ویتامین B۶ هستند. میوه‌ها نیز (به جز مرکباتی مانند پرتقال و گریپ فروت) منبع مهم دیگری از این ویتامین هستند.

مکمل ها نیز کمبود این ویتامین را جبران می‌کنند. اکثر مولتی ویتامین‌ها دارای ویتامین B۶ هستند. دقت کنید که مصرف زیاد این ویتامین به عصب‌ها آسیب می‌رساند یا منجر به بروز زخم، سوزش سر دل یا تهوع می‌شود؛ از این رو برای مصرف این ویتامین حتما با پزشک خود مشورت کنید.