به گزارش همشهری آنلاین به نقل از جام جم، امروز منطقه و جهان شناخت بیشتری نسبت به ماهیت و اهداف دشمنان دارند. این دستاورد بزرگی است که روزبهروز مصادیق تازهتری پیدا میکند.
با توجه به تداوم تجاوزات وحشیانه رژیم اشغالگر صهیونیستی به غزه که منجر به گسترش میدان نبرد به برخی از بازیگران جبهه مقاومت شد، اخیرا آمریکا تصمیم به تشکیل ائتلافی خصمانه در دریای سرخ برای توقف پاسخهای مقاومت یمن گرفت.
نکات متعددی درباره پیامدهای تنشزایی واشنگتن دراین حوزه جغرافیایی و استراتژیک مهم وجود دارد. اکثریت قریب به اتفاق تحلیلگران معتقدند آمریکا بار دیگر در محاسبات میدانی و فرامتنی خود، دچار خبط راهبردی شده که نتایج آن قطعا به ضرر واشنگتن و تلآویو خواهد بود. در این خصوص گفتوگویی با شیخ عبدالله الصالح، معاون دبیرکل جمعیت اقدام اسلامی امل صورت دادهایم که از نظرتان میگذرد:
مقامات آمریکایی اخیرابحرانسازی جدیدی را در دریای سرخ صورت دادهاند. ضمن آنکه حمایتهای آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه به قوت خود باقیاست. نظر شما دراین باره چیست؟
در ابتدا باید تاکید کنم منطقه علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی به نقطه جوش و غیرقابل بازگشت رسیده است. امروز بر همگان مسجل شده که عامل خلق و استمرار تروریسم در منطقه و البته جهان، بازیگرانی جز آمریکا و رژیم صهیونیستی و دیگر حامیان آنها نیستند. آمریکا حتی ایجاد برخی ائتلافهای منطقهای را درراستای رسیدن به اهداف خود تعریف کرده است. با این حال، عملیات طوفانالاقصی یک نقطه عطف در معادلات منطقه محسوب میشود، زیرا افکار عمومی منطقه را با ماهیت واشنگتن و تلآویو و پشتپرده اهداف راهبردی و حتی تاکتیکی آنها در غرب آسیا آشنا کرده است. امروز منطقه و جهان شناخت بیشتری نسبت به ماهیت و اهداف دشمنان دارند. این دستاورد بزرگی است که روزبهروز مصادیق تازهتری پیدا میکند.
اخیرا جوبایدن، رئیس جمهور آمریکا اذعان کرده که تشکیل ائتلاف دریایی این کشور علیه مقاومت یمن، منتج به توقف اقدامات انصارالله نشده و در آینده نیز نخواهد شد. این اعتراف رئیسجمهور آمریکا را چگونه تحلیل میکنید؟
صورت مسأله این است که آمریکا مدعی ایجاد یک اتحاد چند ملیتی و گسترده علیه انصارالله با هدف تسلط بر دریای سرخ و معادلات آن شد. این در حالی بود که اصلیترین هدف کاخ سفید و متحدانش، ایجاد حاشیهای امن برای تلآویو جهت استمرار جنایاتش در نوار غزه بوده است. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا حتی نام این ائتلاف را نگهبانان سعادت گذاشت تا با استفاده از یک نام تزیین شده، ماهیت اقدام وقیحانه دولت متبوع خود را کتمان کند اما این ائتلاف از همان ابتدا در دور باطل گرفتار شد. مقاومت یمن در طول هفتههای اخیر نشان داد کمترین ترسی از ایستادگی در مقابل آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی به دل راه نداده و حملات دشمنان علیه مواضع مقاومت، کمترین تاثیری در ادامه حرکت مقدس و مؤثر آنها به سود ملت فلسطین ندارد. بنابراین آمریکا و رژیم صهیونیستی پس از ایجاد ائتلاف اخیر، بازی را در دو جبهه از دست رفته میبینند هم در غزه و هم در دریای سرخ. اقدام آمریکا مبنی بر ایجاد ائتلاف خصمانه علیه انصاراللهصرفا هزینههای شکست واشنگتن و تلآویو در جنگ غزه را مضاعف ساخته و فایده دیگری به سود آنها نداشته است.
اکنون نزدیک به چهار ماه از جنگ غزه سپری شده و حتی محافل صهیونیستی اذعان کردهاند به اهداف تعیین شده خود در جنگ دستنیافتهاند. چشمانداز تحولات جنگ را با توجه به روند کنونی چگونه ارزیابی میکنید؟
این روزها برخی مقامات صهیونیستی و کاخ سفید همه تقصیرها را بر گردن نتانیاهو انداختهاند. آنها میگویند سقف اهداف نتانیاهو در جنگ غزه بلند بوده است. باید گفت اتفاقا در روزهای ابتدایی اعلام این اهداف از سوی نتانیاهو، متحدان و حامیان تلآویو مدعی بودند همه این موارد شدنی خواهد بود. نتانیاهو سه هدف را تعیین کرده بود که عبارت از آزادی اسرای صهیونیست( بدون دادن امتیازبه حماس)، نابودی حماس و اشغال نوار غزه بود اما صهیونیستها و آمریکا به هیچ یک از این سه هدف دست پیدا نکردند. پایداری اسطورهای ومثالزدنی مقاومت فلسطین، منتج به شکست دشمن صهیونستی و حامیان غربی آن شد. حتی کار به جایی رسید که برخی نهادهای بینالمللی مانند دادگاه لاهه ناچار شدند در این خصوص مسئولانهتر عمل کنند. شرایط بینالمللی بهگونهای رقم خورده که جایی برای تحقق اهداف دشمنان فلسطین باقی نگذاشته است. در اینجا یاد سخنی از امام خمینی(ره) افتادم. اینکه ساختار جهانی که بر اساس سلطه دشمنان ترسیم شده، باید تغییر کند. امروز شاهد همین تغییر به سود ملتهای آگاه و مستقل دنیا هستیم. ما از یک نظم عادلانه نوین در جهان سخن میگوییم. اینکه صاحبان زور و سلطه که مصادیق عینی آن آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند، سرنوشت و فرجامی جز شکست و ناکامی نداشته باشند. امروز این شکست را ما بهصورت عینی مشاهده میکنیم.