عملیات طوفان‌الاقصی یک نقطه عطف در معادلات منطقه محسوب می‌شود، زیرا افکار عمومی منطقه را با ماهیت واشنگتن و تل‌آویو و پشت‌پرده اهداف راهبردی و حتی تاکتیکی آنها در غرب آسیا آشنا کرده است.

آمریکا و اسرائیل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از جام جم، امروز منطقه و جهان شناخت بیشتری نسبت به ماهیت و اهداف دشمنان دارند. این دستاورد بزرگی است که روزبه‌روز مصادیق تازه‌تری پیدا می‌کند.

با توجه به تداوم تجاوزات وحشیانه رژیم اشغالگر صهیونیستی به غزه که منجر به گسترش میدان نبرد به برخی از بازیگران جبهه مقاومت شد، اخیرا آمریکا تصمیم به تشکیل ائتلافی خصمانه در دریای سرخ برای توقف پاسخ‌های مقاومت یمن گرفت.

نکات متعددی درباره پیامدهای تنش‌زایی واشنگتن دراین حوزه جغرافیایی و استراتژیک مهم وجود دارد. اکثریت قریب به اتفاق تحلیلگران معتقدند آمریکا بار دیگر در محاسبات میدانی و فرامتنی خود، دچار خبط راهبردی شده که نتایج آن قطعا به ضرر واشنگتن و تل‌آویو خواهد بود. در این خصوص گفت‌وگویی با شیخ عبدالله الصالح، معاون دبیرکل جمعیت اقدام اسلامی امل صورت داده‌ایم که از نظرتان می‌گذرد:

مقامات آمریکایی اخیرابحران‌سازی جدیدی را در دریای‌ سرخ صورت داده‌اند. ضمن آن‌که حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه به قوت خود باقی‌است. نظر شما دراین باره چیست؟

در ابتدا باید تاکید کنم منطقه علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی به نقطه جوش و غیرقابل بازگشت رسیده است. امروز بر همگان مسجل شده که عامل خلق و استمرار تروریسم در منطقه و البته جهان، بازیگرانی جز آمریکا و رژیم صهیونیستی و دیگر حامیان آنها نیستند. آمریکا حتی ایجاد برخی ائتلاف‌های منطقه‌ای را درراستای رسیدن به اهداف خود تعریف کرده است. با این حال، عملیات طوفان‌الاقصی یک نقطه عطف در معادلات منطقه محسوب می‌شود، زیرا افکار عمومی منطقه را با ماهیت واشنگتن و تل‌آویو و پشت‌پرده اهداف راهبردی و حتی تاکتیکی آنها در غرب آسیا آشنا کرده است. امروز منطقه و جهان شناخت بیشتری نسبت به ماهیت و اهداف دشمنان دارند. این دستاورد بزرگی است که روزبه‌روز مصادیق تازه‌تری پیدا می‌کند.

اخیرا جوبایدن، رئیس جمهور آمریکا اذعان کرده که تشکیل ائتلاف دریایی این کشور علیه مقاومت یمن، منتج به توقف اقدامات انصارالله نشده و در آینده نیز نخواهد شد. این اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا را چگونه تحلیل می‌کنید؟

صورت مسأله این است که آمریکا مدعی ایجاد یک اتحاد چند ملیتی و گسترده علیه انصارالله با هدف تسلط بر دریای سرخ و معادلات آن شد. این در حالی بود که اصلی‌ترین هدف کاخ سفید و متحدانش، ایجاد حاشیه‌ای امن برای تل‌آویو جهت استمرار جنایاتش در نوار غزه بوده است. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا حتی نام این ائتلاف را نگهبانان سعادت گذاشت تا با استفاده از یک نام تزیین شده، ماهیت اقدام وقیحانه دولت متبوع خود را کتمان کند اما این ائتلاف از همان ابتدا در دور باطل گرفتار شد. مقاومت یمن در طول هفته‌های اخیر نشان داد کمترین ترسی از ایستادگی در مقابل آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی به دل راه نداده و حملات دشمنان علیه مواضع مقاومت، کمترین تاثیری در ادامه حرکت مقدس و مؤثر آنها به سود ملت فلسطین ندارد. بنابراین آمریکا و رژیم صهیونیستی پس از ایجاد ائتلاف اخیر، بازی را در دو جبهه از دست رفته می‌بینند هم در غزه و هم در دریای سرخ. اقدام آمریکا مبنی بر ایجاد ائتلاف خصمانه علیه انصاراللهصرفا هزینه‌های شکست واشنگتن و تل‌آویو در جنگ غزه را مضاعف ساخته و فایده دیگری به سود آنها نداشته است.

اکنون نزدیک به چهار ماه از جنگ غزه سپری شده و حتی محافل صهیونیستی اذعان کرده‌اند به اهداف تعیین شده خود در جنگ دست‌نیافته‌اند. چشم‌انداز تحولات جنگ را با توجه به روند کنونی چگونه ارزیابی می‌کنید؟

این روزها برخی مقامات صهیونیستی و کاخ سفید همه تقصیرها را بر گردن نتانیاهو انداخته‌اند. آنها می‌گویند سقف اهداف نتانیاهو در جنگ غزه بلند بوده است. باید گفت اتفاقا در روزهای ابتدایی اعلام این اهداف از سوی نتانیاهو، متحدان و حامیان تل‌آویو مدعی بودند همه این موارد شدنی خواهد بود. نتانیاهو سه هدف را تعیین کرده بود که عبارت از آزادی اسرای صهیونیست( بدون دادن امتیازبه حماس)، نابودی حماس و اشغال نوار غزه بود اما صهیونیست‌ها و آمریکا به هیچ یک از این سه هدف دست پیدا نکردند. پایداری اسطوره‌ای ومثال‌زدنی مقاومت فلسطین، منتج به شکست دشمن صهیونستی و حامیان غربی آن شد. حتی کار به جایی رسید که برخی نهادهای بین‌المللی مانند دادگاه لاهه ناچار شدند در این خصوص مسئولانه‌تر عمل کنند. شرایط بین‌المللی به‌گونه‌ای رقم خورده که جایی برای تحقق اهداف دشمنان فلسطین باقی نگذاشته است. در اینجا یاد سخنی از امام خمینی(ره) افتادم. این‌که ساختار جهانی که بر اساس سلطه دشمنان ترسیم شده، باید تغییر کند. امروز شاهد همین تغییر به سود ملت‌های آگاه و مستقل دنیا هستیم. ما از یک نظم عادلانه نوین در جهان سخن می‌گوییم. این‌که صاحبان زور و سلطه که مصادیق عینی آن آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند، سرنوشت و فرجامی جز شکست و ناکامی نداشته باشند. امروز این شکست را ما به‌صورت عینی مشاهده می‌کنیم.

کد خبر 829333

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 9
  • IR ۲۱:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
    5 6
    بزرگترین مزدوران آمریکای ها ،غارتگران اروپایی باید منطقه را رها کرده وبه کشورهای خود بروند. منطقه مانند بمب وحشناک شده . ففط همه مزدوران مهاجر صهیونیستی و آمریکایی واروپایی در آن خواهند سوخت.
  • ع ا ز CA ۲۲:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
    8 9
    طوفان الاقصی یک شکست تاریخی است برای یهودیان صهیونیست و امریکا و ها میان آنها که در تاریخ آنها برای همیشه ثبت خواهد شد و یک خط قرمز کشیدن روی ادعای امریکایها که مدعی نظم جهانی و ایجاد دمکراسی در دنیا هستند و با وجود یک چنین پرونده ضد بشریت و کرامت انسانی سالیان سال دیگر امریکا و متهدان آن نمیتوانند از حقوق بشر حرف بزنند و امریکایها نشان دادن که کمترین ارزشها را به حقوق زنان و کودکان قائل هستند و همینطور یهودیان صهیونیستها یهودیان دیگر نمیتوانند از هول کاست ابزاری استفاده بکنند و دست به مظلوم نمای بزند زیرا دنیا امروز شاهد خیلی بدتر از هولوکاست را شاهد است.
  • IR ۰۱:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۲
    2 4
    اگه قدرتی که با امریکا بتونه درگیر شه و نابود نشه در منطقه وجود داشت ،تا حالا کارشو کرده بود، بجوشه اصلا بخار شه ،واسه امریکا که ۱۰هزارکیلومت اونورتره ،
    • حسین شرافت IR ۰۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۳
      3 1
      عزیزجا اگر امریکا دستش از غارت ذخایر و منابع منطقه بریده بشه بیشترین ضربه و درهم شکستگی را تجربه خواهد کرد امریکا با گاو های شیرده منطقه امریکا شده و همه جای دنیا دم تکون میده. نیازی نیست خاک امریکا هدف بمب و موشک قرار بگیره همینکه دستش را از منطقه قطع کنند یعنی شکست خفت بار و فروپاشی امریکا اره جانم،
  • IR ۱۹:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۲
    3 0
    آمریکا و اسرائیل با سیاست های جنگ طلبانه بیشتر برای خودشان دشمن تراشی کردند کشورهایی مثل چین و روسیه و کره شمالی و بسیاری از کشورهای آفریقایی و کشورهای خاورمیانه آمریکا را تهدید جدی برای امنیت ملی خودشان می دانند
  • پرویز IR ۲۱:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۲
    1 1
    نقطه ضعف آمریکا اسراییل است همه نیروها با ید هم آهنگ نقاط حساس صهیونیست ها را مورد آتش تهیه شدید قرار دهند. تا آمریکا صهیونیست ها را وادار به آتش بس نماید
  • IR ۲۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۲
    0 1
    چند کشور هست.که دوست دارن آمریکا به ایران حمله کند.نمیداند که شعله این جنگ دامن گیر خودشان خواهد شد.ماشین به نقطه آخر جوش میرسه راننده دانا سردش میکنه .ولی راننده نادان یا آتش به ماشین می‌زند.یا جام می‌کند.نقطه جوش حل می‌شود با تفکر حرف زدن.فعلا آمریکا ایران در جام هستن.دو استاد خوب حرف بلد از هر دو طرف می‌خواهد .برای پایان دادن به بدی‌ها.
  • IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
    0 1
    آمریکا گورتو گم کن از منطقه ما
  • افسانه IR ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
    0 1
    شرفی برای آمریکا نمونده! حقوق بشر پرپر شد😏 دیگه کسی گول حرفای قشنگ شما رو نخواهد خورد