به گزارش همشهری آنلاین، سولین، سازگارترین پروتئین جهان با محیط زیست است و از اعمال الکتریسیته بر روی آب برای آزادسازی حبابهای کربندیاکسید و هیدروژن به وجود میآید؛ سپس میکروبهای زنده به این مایع اضافه میشود تا از حبابهای کربندیاکسید و هیدروژن تغذیه کنند و سولین تولید کنند که سپس به شکل پودر خشک میشود.
این نوع غذا برنده جایزه بزرگ ناسا برای دستیابی به تولید غذاهایی در فضا و سفرهای بین سیاره ای است!
مدیر اجرایی این استارتآپ میگوید: «این یک غذای کاملا جدید است، یک پروتئین جدید که با همه غذاهای موجود در بازار فرق دارد و نیاز به کشاورزی و آبزیپروری ندارد. این غذای شگفتانگیز را در هر جای جهان میتوان تولید کرد. نسبت به فتوسنتز در هر هکتار ۱۰ برابر انرژی کمتری مصرف میکند و نسبت به تولید غذاهای گیاهی و حیوانی ۱۰ تا ۱۰۰ برابر از نظر مصرف آب و سازگاری با محیط زیست بهتر است.»
یکی از دلایل اهمیت گوشت در رژیم غذایی ما، پروتئین زیاد آن است. سولین هم همه آمینواسیدهای ضروری بدن را دارد، اما چون با استفاده از برق و کربندیاکسید تولید میشود، نیاز به زمین زیادی برای تولید ندارد.
بیشتر بخوانید:
یکی دیگر از ویژگیهای منحصر به فرد سولین این است که بدون نیاز به منبع قندی، کربن را مستقیماً از کربندیاکسید میگیرد.
سایر فرایندهایی که از میکروب برای تولید پروتئین استفاده میکنند، مثل پروتئین شیر یا تخممرغ، به زمین کشاورزی برای تولید منبع کربن نیاز دارند.