سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت امسال در محل مصلی امام خمینی(ره) به دو شکل حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

همشهری آنلاین- علی‌الله سلیمی: با نزدیک شدن به نیمه دوم اردیبهشت ماه هر سال، جنب و جوش خاصی بین فعالان حوزه نشر برای حضور فعال و موثر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی جهت بازدید و خرید کتاب‌های مورد علاقه صورت می گیرد که امسال هم نشانه های این تحرک و پویایی در حوزه کتاب را از مدتی قبل شاهد هستیم. قرار است سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت امسال در محل مصلی امام خمینی(ره) به دو شکل حضوری و مجازی برگزار می‌شود. بخش حضوری این نمایشگاه از همان نخستین دوره برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی معرف ناشران و علاقه مندان کتاب و کتابخوانی هست اما بخش مجازی در سال‌های اخیر به مجموع فعالیت های اصلی نمایشگاه کتاب افزوده شده و هنوز برای خیلی از اهالی کتاب تازگی دارد. برای آشنایی با کم و کیف این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، تصمیمات تازه مسئولان و ویژگی‌های اجرایی آن را مرور می‌کنیم.

تصمیمات تازه برای نمایشگاه سی‌وپنجم

در آخرین روزهای سال گذشته جلسه شورای برنامه‌ریزی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور تقریبا همه مسئولان بخش‌های گوناگون آن برگزار و تصمیمات مهم و تازه ای برای برگزاری هر چه بهتر این رویداد بزرگ فرهنگی گرفته شد. تبدیل نمایشگاه به فضایی مملو از نشاط فرهنگی؛ توجه به مردم و اصل مردمی بودن در تمامی برنامه ها و فعالیت ها؛ توجه به سیاست و راهبردهای کلان نمایشگاه؛ استفاده از ظرفیت فعالان فرهنگی و تشکل های مردمی؛ تعامل سازنده با صنوف و فعالان حوزه نشر و کتاب؛ رفع آسیب ها و نواقص دوره های پیشین؛ ارائه برنامه و برنامه ریزی برای استفاده بهینه از امکانات و رعایت اصل صرفه جویی از جمله موارد مطرح شده برای در دستور کار قرار گرفتن فعالیت تمامی بخش ها بود.

یاسر احمدوند، رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

هند، میهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هر سال میهمان ویژه ای هم دارد که امسال کشور هند به عنوان میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شده است. یاسر احمدوند، رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به این موضوع می‌گوید: «تفاهمنامه این اتفاق فرهنگی که منجر به گفت‌وگوی بین فرهنگ‌های ایران و هند با محوریت کتاب خواهد شد، بین مسئولان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و نمایشگاه بین‌المللی کتاب دهلی نو به امضا رسید و بر اساس این تفاهمنامه در سال ۲۰۲۵ هم ایران میهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب دهلی نو خواهد بود.»

حسین تیموری، مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب

در روزهای پایانی فروردین و نزدیک شدن به روزهای کاری نمایشگاه کتاب در اردیبشه ماه، عملیات اجرایی آماده‌سازی این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی (ره) هم با جدید آغاز شده است. حسین تیموری، مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در این باره می‌گوید:«هم‌اکنون بخش‌های مختلف مصلی امام خمینی (ره) به ستاد برگزاری سی‌پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تحویل داده شده است و تلاش خواهد شد تا فرایند آماده سازی بخش ها مطابق جدول زمانبندی انجام شود و تا شروع در نوزدهم اردیبهشت امسال آماده بهره برداری باشد.» وی همچنین با بیان اینکه هماهنگی با سازمان‌ها و نهادهای همکار در برگزاری نمایشگاه کتاب سی‌وپنجم انجام شده است، یادآوری می‌کند: برگزاری جلسه‌های مختلف با این سازمان‌ها و نهادها در حال برگزاری است و به تناوب بازدید از محل نمایشگاه و بازدید مکان استقرار دستگاه ها نیز انجام خواهد شد. به گفته تیموری نقشه اولیه جانمایی بخش‌های مختلف از جمله ناشران داخلی، ناشران خارجی و فعالیت‎های فرهنگی در اختیاران مدیران این کمیته‌ها قرار گرفته است و به زودی عملیات انتقال تجهیزات به مصلی هم آغاز می‎شود تا چیدمان داخلی مصلی برای نمایشگاه شکل بگیرد.

مبنای فروش کتاب در شکل‌های فیزیکی و مجازی

با توجه به این که سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال هم به دو شکل فیزیکی و مجازی برگزار خواهد شد و ناشران متقاضی برای حضور در این نمایشگاه در یک درگاه ثبت‌نام و اعلام آمادگ کرده‌اند، اقدامات لازم برای برگزاری این دوره از نمایشگاه در دو شکل فیزیکی و مجازی هم انجام شده و آخرین مراحل فنی برای اجرای هر چه این دوره از نمایشگاه هم در حال انجام است. در نمایشگاه کتاب امسال هر ناشر مجاز است با توجه به ضوابط و مقررات نمایشگاه در هر دو شکل نمایشگاهی(فیزیکی و مجازی) یا صرفا در شکل مجازی شرکت کند. سال مبنای عرضه کتاب برای فروش در شکل فیزیکی این دوره از نمایشگاه، کتاب‌های منتشر شده سال ۱۳۹۹ به بعد و در شکل مجازی کتاب‌های منتشر شده سال ۱۳۹۳ به بعد خواهد بود. بنابر این، علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی می‌توانند کتاب‌هایی را از نمایشگاه کتاب امسال(دو شکل فیزیکی و مجازی) تهیه کنند که انتشار آن‌ها در بازه زمانی یاد شده باشد و ناشران مجاز به ارائه آن‌ها باشند.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها