همشهری-نیلوفر ذوالفقاری: گشت و گذار در طبیعت، کمپ زدن در کوه و جنگل و بیدار شدن در هوای پاک و دلانگیز، هر گردشگری را وسوسه میکند تا خودش را از این لذت بیبهره نگذارد. اما این لذت ممکن است با دردسرهایی همراه باشد. آزار نیش حشرات یکی از این دردسرهای احتمالی است که بد نیست پیشگیری از آن و راههای درمانش را یاد بگیرید.
- قبل از اینکه به فکر درمان نیش حشرات باشید، سعی کنید از گزش آنها جلوگیری کنید. یک راه مناسب برای پیشگیری، استفاده از کرمها و ژلهای مخصوصی است که باعث دفع حشرات میشوند و میتوانید آنها را از داروخانهها بخرید. این کرمها بوی خاصی ایجاد میکنند که باعث دفع حشرات میشود.
- مصرف ویتامین b۱ به مدت یک هفته میتواند شما را از نیش حشرات در سفر محافظت کند. پشه ها از بوی این ویتامین بیزار هستند و به شما نزدیک نمیشوند. هیچکس دوست ندارد در سفر دچار گزیدگی حشرات شود و رنج و ناراحتی زیادی را تحمل کند. به همین دلیل بهترین کار پیشگیری از نیش حشرات است.
- حشرات در همهجا حضور دارند اما در برخی مناطق احتمال گزیده شدن توسط حشرات بیشتر است. اطراف رودخانهها، تالابها و مناطق باتلاقی مکان بسیار مناسبی برای رشد پشههاست. بنابراین از کمپ و چادر زدن در این مناطق خودداری کنید.
- انتخاب لباس مناسب در سفر ضروری است. پشهها همیشه هستند و ممکن است شما را نیش بزنند، با این حال اوج فعالیت پشهها پس از غروب آفتاب و در طول شب است. بنابراین موقع خواب حتما سعی کنید لباس آستیندار بپوشید.
- پشهها دور لامپ مهتابی جمع میشوند و اگر این لامپ در فضای باز باشد پس از مدتی محل تجمع انبوهی از پشهها و حشرات مختلف خواهد شد. پشهها جذب نور سفید میشوند، بنابراین اگر قرار است در سفر از لامپ استفاده کنید از لامپهایی با نور زرد استفاده کنید.
- اگر در فضای بسته هستید از باز گذاشتن پنجرهها در طول شب خودداری کنید، مگر اینکه پنجره مجهز به توری باشند. اگر میخواهید در فضای باز و طبیعت بخوابید از پشهبند استفاده کنید.
- اگر با رعایت نکات مختلف، باز هم به گزیدگی و نیش حشرات در سفر دچار شدید، وقت را هدر ندهید، خوددرمانی را امتحان نکنید و به نزدیکترین مرکز درمانی بروید. به خصوص درباره کودکان که گزش حشرات ممکن است پیامدهای شدیدتری داشته باشد.