به گزارش همشهری آنلاین، یک ماه از سال جدید گذشته و مصوبه دستمزد ۱۴۰۳ بدون امضای نمایندگان کارگری ابلاغ و اجرا شده است؛ اما خبرها حاکی از این است که همچنان رایزنی برای اصلاح این مصوبه ادامه دارد و دو نماینده از ۳ نماینده کارگری دارای امضا، با اضافه شدن ۳۵ درصد به حق مسکن و یک درصد به ضریب افزایش مزد سایر سطوح، حاضر به امضای مصوبه شدهاند.
البته این ارقام نهایی نیست و در صورت توافق شرکای اجتماعی، افزایش حق مسکن باید در هیات وزیران به تصویب برسد و در مورد افزایش یکدرصدی ضریب رشد سایر سطوح مزدی نیز باید شورای عالی کار آن را در مصوبه مزد بگنجاند و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بهعنوان رئیس این شورا، مصوبه جدید را برای اجرا ابلاغ کند.
وعده خودکفایی گندم
خبر دیگر به وعده خودکفایی گندم اختصاص دارد. معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی از انتظار برای نزدیک شدن تولید گندم کشور به مرز خودکفایی و همراستا شدن تولید داخلی گندم با میزان مصرف کشور خبر داده است.
علیرضا مهاجر، با اشاره به اینکه سطح زیر کشت اراضی آبی گندم در سال زراعی جاری نزدیک به دو میلیون هکتار و اراضی دیم حدود چهار میلیون هکتار است، میگوید: در دولت سیزدهم برای افزایش مداوم تولید گندم هدفگذاری شده و خرید تضمینی گندم در دو سال اخیر نیز روند افزایشی را طی کرده است؛ بهگونهای که در سال ۱۴۰۰ خرید تضمینی گندم ۴.۵ میلیون تن بود که در سال ۱۴۰۱ به ۷.۵ میلیون تن و در سال ۱۴۰۲ به ۱۰.۴ میلیون تن رسید.
در این میان آمارهای بینالمللی نشان میدهد: صادرات نفت ایران در سهماهه ۲۰۲۴، به بالاترین سطح در ۶ سال گذشته صعود کرده است. روزنامه فایننشال تایمز با استناد به گزارش شرکت ورتکسا نوشت: میانگین صادرات روزانه نفت ایران طی این مدت، ۱.۵۶ میلیون بشکه بود که تقریباً همه آن به چین ارسال شد و حدود ۳۵ میلیارد دلار درآمد برای ایران به همراه داشت.
خبر دیگر اینکه طبق اعلام مرکز مبادله ارز و طلای ایران، نوزدهمین حراج حضوری شمش طلای استاندارد این مرکز، امروز (دوم اردیبهشت) برگزار میشود. زمان برگزاری جلسه حراج از ساعت ۱۲ تا ۱۶ است و وجهالضمان آن مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد اعلام شده که متقاضیان خرید میتوانند تا ساعت ۲۴ امروز (شنبه یکم اردیبهشت) این مبلغ را بهحساب واسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران واریز کرده و تأیید واریز وجه از سوی این مرکز دریافت کنند.
برق ایران در دروازه اروپا
رسیدن برق ایران به دروازه اروپا، عنوان یکی دیگر از خبرهای دیروز است. با عملیاتی شدن مذاکرات برقی ایران و ترکیه، فرصت برای انتقال برق کشورمان به اروپا فراهم آمده و وزیر نیرو نیز با اشاره به اصلاح نظام مالی صنعت برق در برنامه هفتم، از انتقال ۶۰ درصد مبادلات برق کشور به بورس انرژی و واقعی شدن قیمت آن برای تولیدکنندگان خبر داده است.
علیاکبر محرابیان میگوید: مطابق با برنامه هفتم توسعه باید میزان معاملات خارج از بازار عمدهفروشی صنعت برق به ۶۰ درصد برسد، گفت: وزارت نیرو گام اول را در اجرای برنامه هفتم محکم برداشت و در سال ۱۴۰۳ این بند را محقق کرد؛ مطابق این اقدام شرکتهای توزیع و مشترکان بالای یک مگاوات ازاینپس باید برق موردنیاز خود را از طریق بورس انرژی و در یک فضای شفاف و کاملاً رقابتی خریداری کنند و در قالب این سازوکار هزینه خرید برق از نیروگاهها بهصورت نقدی پرداخت میشود.