به گزارش همشهری آنلاین، آنقدر از عوارض دخانیات گفته و شنیدهایم که گاهی از تکرارش خسته میشویم؛ اما همچنان مرور خبرها و آمارهای رسمی، همه را شوکه میکند: سالانه ۶۵ میلیارد نخ سیگار در کشور دود میشود که با احتساب سیگاری و قلیانی بودن ۱۴ درصد جمعیت، میتوان گفت ۱۱ میلیون و ۷۶۰ هزار نفری که اهل دخانیات هستند، بهطور متوسط روزانه ۱۵ نخ سیگار دود میکنند و به هوا میفرستند.
آمار دردناکتر این است که ۳.۴ درصد نوجوانان ما مصرفکننده سیگار و ۵.۷ درصد آنها مصرفکننده قلیان هستند و سن شروع استعمال دخانیات هم به ۱۳ سال رسیده است.
این در حالی است که برخی قوانین موجود برای کاهش مصرف سیگار -مثل ممنوعیت فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال- از سوی برخی نهادهای مسئول، خیلی جدی گرفته نمیشود. نمونهاش قانونی است که به تازگی رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات درباره آن صحبت کرده و گفته که فروش سیگار بهصورت نخی یک اقدام غیرقانونی است و متخلفان باید به مراجع قضایی معرفی شوند.
بیشتر بخوانید:
-
سیگار ۱۰۰ میلیونی؟ ؛ تبلیغاتی که برایتان گران تمام می شوند
-
فروش سیگار با این روش ممنوع شد!
-
پاکتهای سیگار و تنباکو ترسناک میشوند
این مسئول معتقد است که اگر سیگار بهصورت نخی فروخته نشود، مصرفکنندگان مجبورند برای یک پاکت سیگار، قیمت بیشتری پرداخت کنند و کم کم وقتی جیبشان خالی شد احتمال دارد که به فکر ترک کردن سیگار بیفتند. ضمن اینکه جوانان و نوجوانی که جایی برای پنهان کردن بسته سیگار ندارند و اگر سیگار را بستهای بخرند احتمال اینکه پدر یا مادر خیلی راحت این بسته را در کیفشان پیدا کنند وجود دارد، اگر خرید نخی سیگار هم ممنوع شود، این احتمال وجود دارد که کلا از خرید محصولات دخانی منصرف شوند.
با همه اینها کافی است دوری در شهر بزنید و از چند دکه سیگار فروشی تقاضای چند نخ سیگار کنید تا ببینید که این قانون هنوز به درستی اجرایی نشده و همچنان آدمها در هر سن و سالی میتوانند به راحتی و با کمترین هزینه سیگار را نخی بخرند و فروشندگان هم ابایی از فروش این محصولات ندارند.