به گزارش همشهری آنلاین، دکتر محمد رئیسزاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر علت خودکشی تعدادی از رزیدنتها و آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده دکتر پرستو بخشی اظهار کرد: پرونده خانم دکتر بخشی را به صورت میدانی با مراجعه به استان لرستان و صحبت با تمام افرادی که در تماس با ایشان بودند بررسی کردیم و اشراف کاملی نسبت به پرونده او پیدا و گزارشات مربوطه را آماده و مستندات را تهیه کردیم. اگر ظلمی از سوی سیستم درمانی کشور به مرحومه شده این موضوع باید حتماً پیگیری شود و هدف ما از این کار این است که روندهایی که ممکن است منجر به تضییع حقوق پزشکان طرحی شود، مورد اصلاح قرار بگیرد.
بررسی پرونده دکتر بخشی در سازمان بازرسی و دادستانی
وی افزود: ما درخصوص پرونده خانم دکتر بخشی گزارش کاملی را با همه مستندات تهیه و به سازمان بازرسی کل کشور تقدیم کردیم.
رئیسزاده گفت: امروز نیز با دادستان کل کشور جلسهای برگزار و درباره مباحث مختلف جامعه پزشکی بحث کردیم و پرونده مرحومه دکتر بخشی را نیز به طور ویژه مطرح کردیم.
وی ادامه داد: امیدواریم با رفع موانع و مشکلات، همکاران ما در دوران طرح با وضعیت بهتری بتوانند به مردم خدمت کنند؛ وزارت بهداشت باید بتواند شرایطی را برای پزشکان طرحی ایجاد کند که هم خدمترسانی به مناطق محروم را پوشش بدهد و هم از حقوق همکاران پزشک دفاع کند.
تهیه گزارش ویژه از دلایل خودکشی تعدادی از پزشکان جوان
وی با بیان این ما یک گزارش ویژه با ذکر عوامل و دلایل خودکشی تعدادی از پزشکان جوان آماده و به مراجع ذیصلاح ارسال کردیم، گفت: خودکشی موضوع چندعاملی است که همه عوامل در آن دخیل هستند اما یک عامل به عنوان ماشه عمل میکند و نقطه نهایی حادثه نهایی را شکل میدهد؛ ما همه مواردی که ممکن بود در این حوادث دخیل باشند را در این گزارش آوردیم اما این که کدام یک از مشکلات، در خودکشی رزیدنتها نقش دارد موضوع قابل بحثی است و مراجع ذیصلاح به آن رسیدگی میکنند.
معضلات متعدد پزشکان طرحی؛ از درآمد ۱۵ میلیونی تا نبود محل اسکان مناسب
وی تصریح کرد: قطعاً فشار کاری زیاد و رسیدگیهای ناکافی نقش مهمی در بروز این اتفاق تلخ دارد. یکی از مشکلات این است که در توزیع پزشکان به عنوان نیروهای طرحی شفاف عمل نمیشود و از سوی دیگر این پزشکان در چند ماه نخست طرح، حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان حقوق دریافت میکنند و کارانهای به آنها پرداخت نمیشود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تأکید بر این که دانشگاههای علوم پزشکی و شبکههای بهداشتی و درمانی شهرستانها باید برای پزشکان طرحی شرایط بهتری را مهیا کنند، خاطرنشان کرد: بعضاً شاهد هستیم که بدترین و سختترین شرایط در بیمارستانها، کشیکها و شیفتهای درمانی به این پزشکان طرحی اختصاص داده میشود. در کنار این مسائل، پدیده خشونت علیه کادر درمان از سوی همراهان بیمار را شاهد هستیم و شرایط رفاهی خوبی نیز برای این پزشکان فراهم نمیشود.
وی نبود پانسیونها و محل اسکان مناسب برای پزشکان مجرد و متأهل را یکی از مصادیق نبود امکانات رفاهی عنوان و تصریح کرد: برای پزشکانی که به مناطق محروم اعزام میشوند حداقلیترین مطالبه این است که شرایط اسکان این همکاران به خوبی فراهم شود اما متأسفانه عمدتاً محل اسکان پزشکان طرحی شرایط مناسبی ندارد.