همشهری آنلاین - سیدسروش طباطباییپور: آقای میرزایی بذلهگو و مرادی بگوبخند هر زنگ تفریح که از کلاس به دفتر مدرسه میآمدند، با پاهای مبارکشان در دفتر را باز و بسته میکردند، چون در دستانشان پر از هدیه و گل و بلبل بود و آقای مهربخش سختگیر و بهرادمهر پرتکلیف، در دفتر را مثل همیشه با دستانشان باز و بسته میکردند، چون دستشان خالی و تنها در دلشان پر از گل و بلبل بود و بچهها به این راحتی آنها را نمیدیدند.
بیشتر بخوانید:
هدیه پرواز
البته من که کلا با بدهبستانهای روز معلم مخالفم و معتقدم عشقی که معلمها به شاگردانشان میبخشند، تنها با نگاههای عاشقانه بچهها حین درس و کشفهای گاه و بیگاهشان حین انجام تکلیف و حل تمرین جبران خواهد شد و بس!
از سبک روز معلمی پدر مهربانم نیز راضی بودم. یادم هست ما ۳ برادر پرشر و شور را، روز معلم هر سال، توی باغچه خانه بهخط میکرد و از بوته رز زرد و بلندقد حیاط، به تعداد معلمهایمان، شاخه گل قرض میگرفت و هر سال با دستههای گل رز، خندان و قدمزنان، راهی مدرسه میشدیم. یادم هست یک سال من لجباز پایم را توی یک کفش کردم و زار میزدم که من، برای خانم رجایی گل نمیبرم! چون او مرا دوست ندارد و زیاد مشق میدهد و با گوشه چشم به من نگاه نمیکند و مرا «سروش... سروش» صدا نمیزند و چه و چه و چه! و پدرجانم آن روز آنقدر برایم روضه خواند که هر چه دارد، از معلمهای سختگیردارد و اگر عاشق شعر است، چون معلم ادبیاتش مجبورش میکرد سعدی و مولوی بخواند و اگر از موتور ماشین سردر میآورد، چون معلم حرفهوفن مجبورش میکرده تا کمر توی موتور برود و چه و چه و چه! و خلاصه از روضههای پدرم گریهام بند آمد و تا امروز زیباتر از لبخند خانم رجایی، وقتی شاخه گلم را گرفت، چیزی ندیدم.
دیروز در دفتر معلمها هدیه بچههای کلاس آقای پورموسوی، خاص و منحصربهفرد بود. همان زنگ تفریح اول وقتی وارد دفتر مدرسه شد خندان بود. رفت گوشه دفتر نشست و بدون توجه به کادوهای ریز و درشت دیگر همکاران، دفتری را باز کرد و آن را با احتیاط ورق زد. کنجکاویام فوران کرد و رفتم کنارش و گفتم: «ناصرخان... چیه؟ مشکوک میزنی!» اشک روی چشمانش سرخورد. دفترچه را با لبخند به دستم داد. روی آن نوشته بود: «آقا معلم، سالاری! از طرف بچههای شما در کلاس هشتم الف»
توی هر صفحه آن دفتر هم، بچهها هر چه دل تنگشان میخواست برای پورموسوی نوشته بودند:
آقا، کارت درسته... / چند هفته قبل فهمیدم که فهمیدی وسط درس، خوابم. ممنون که به روم نیاوردی / تو مثل آل بویه، قلب ما را بیصدا تصرف کردی... / ما مغول بودیم و تو خوارزم... / بهخاطر شما، یه تاریخخوان شدم...
آن روز، پورموسوی، معلم تاریخ بچهها، در آسمانها بود و عشق میکرد که معلم است.