به گزارش همشهری آنلاین، محمدرضا شیرزادی رئیس اداره مبارزه با بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت درباره آخرین آمار حیوانگزیدگی در کشور اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۷۰ هزار مورد حیوانگزیدگی در کشور داشتیم که به مراکز وزارت بهداشت مراجعه کردهاند و اقدامات شستوشوی محل گزش و واکسن و سرم دریافت کردهاند.
وی افزود: تاکنون ۵ مورد مرگ ناشی از هاری در کشور داشتهایم که ۲ نفر از فوتیها کودک بودهاند.
- چه زمانی سگ گزیدگی باعث مرگ میشود؟ | ماجرای فوت کودکانی که واکسن هاری زده بودند
- وزارت بهداشت: عقیمسازی سگها فایده ندارد ، باید معدوم شوند | خراش معمولی هم باعث هاری میشود | آمار هاری و حیوانگزیدگی در کشور
بیماری هاری چیست؟
شیرزادی ادامه داد: هاری نوعی بیماری ویروسی است که از طریق گزش حیوانات هار به انسان منتقل میشود. این ویروس در بزاق حیوان ترشح میشود و زمانی که حیوان هار یک انسان یا حیوان دیگری را گاز میگیرد، بهدنبال جراحت واردشده به سطح پوست، ویروس وارد بدن میشود.
وی افزود: از آنجا که این ویروس عصبدوست است، به نخاع و در نهایت مغز میرسد و به ایجاد التهاب در مغز منجرمیشود. اگر فرد به این وضعیت برسد، هاری در بدن مستقر میشود و فرد به این بیماری مبتلا شده است. در صورت بروز علائم هاری در انسان، مرگ او قطعی خواهد بود.
عامل انتقال هاری فقط سگها نیستند
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت با بیان اینکه عمده موارد سرایت بیماری هاری از طریق گاز گرفتن حیوانات به ویژه سگهاست، گفت: هاری میتواند در گربهها، دامها، الاغ، گرگ و روباه و ... نیز بروز یابد.
وظیفه کنترل جمعیت سگهای ولگرد بر عهده کدام ارگان است؟
شیرزادی با اشاره به اینکه کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب نیازمند همکاری تمام ارگانهاست، بیان کرد: بار عدم پیشگیری از بیماری هاری به وزارت بهداشت منتقل میشود، در حالی که وزارت بهداشت مرحله آخر کنترل هاری را بر عهده دارد. باید برنامه منسجمی وجود داشته باشد که ارگانهای مختلف وظایف خود را به درستی انجام بدهند.
وی کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب را از وظایف شهرداریها و فرمانداریها عنوان و تصریح کرد: کنترل هاری در حیات وحش نیز بحثی جدی است که این وظیفه بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است. همچنین در این زمینه ابلاغیه وزارت کشور به استانداریها را داریم که بر اساس آن استانداریها و شهرداریها موظف هستند جمعیت سگهای بیصاحب را طبق دستورالعملهای علمی موجود کنترل کنند.