به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیبی سی، این پای بیونیک که توسط دانشمندان مؤسسه فناوری ماساچوست ساخته شده است، فعالیت مغز کاربر را به اعصاب ماهیچههای مهم کنترلکننده حرکت مرتبط میکند. پروفسور هیو هر، نویسنده این مطالعه، گفت که نتایج این آزمایش کوچک معجزهآسا بود و میتواند بر نحوه ساخت اندامهای مصنوعی در آینده تأثیر بگذارد.
محققان میگویند که محدودیتهای زیادی برای نحوه حرکت اندامهای مصنوعی فعلی وجود دارد. اما این تلاش جدید برای این بود که ببینند آیا فناوری جدید میتواند راه رفتن با قطع پا از زیر زانو را طبیعیتر کند یا خیر.
با فناوری جدید، ابتدا به جراحی برای اتصال مجدد جفت ماهیچههای حیاتی روی پا نیاز است. سپس، با استفاده از حسگرهای روی این ماهیچهها، سیگنالهایی به یک کنترلکننده روباتیک ارسال میشود که به پای مصنوعی کمک میکند تا میزان خم کردن مچ پا و میزان قدرت را هنگام راه رفتن محاسبه کند. اطلاعات اعصاب عضلانی به پروتز مخابره میشود و سپس به بیمار بازمیگردد؛ شبیه روشی که یک اندام واقعی کار میکند. پروفسور هر گفت: «بنابراین وقتی فرد قطع عضو فکر میکند، حرکت طبیعی اندام را احساس میکند.
بیشتر بخوانید:
- این کارها ساختمان شما را در مقابل زلزله ایمن می کند
این عضلات مانند زمانی که اندام سالم بودند حرکت میکنند. گویی آنها میتوانند اندام خود و حرکت آن را احساس کنند.» در مطالعه روی ۱۴فرد قطع عضو که همگی یک پای خود از زیر زانو را دست داده بودند، راه رفتن آنها روی زمین صاف، بالا رفتن از سطح شیب دار و از روی موانع آزمایش شد. این مطالعه نشان داد، افرادی که از فناوری جدید استفاده میکردند، ۴۱درصد سریعتر از گروه دیگر سرعت در راه رفتن داشتند؛ معادل افرادی که پایی را از دست ندادهاند.