سیر همدان در سال ۱۳۹۶ به عنوان یک برند خاص ثبت ملی شد و ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ بود که دفتر بین‌المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی و فکری WIPO در ژنو سوئیس آن را به ثبت جهانی رساند؛ حالا خبرهای حاکی از پیش‌بینی تولید ۱۹۵۰۰ تن سیر در این شهر است.

به گزارش همشهری آنلاین، همدان در تولید محصول سیر و موسیر دارای جایگاه ممتاز و برجسته‌ای است و سیر تولیدی همدان با توجه به استانداردهای جهانی یک برند و نشان خاص دارد. استان همدان با ۴۴۰۰ هکتار اراضی زیر کشت سیر رتبه نخست تولید سیر خشک را در کشور به خود اختصاص داده است.

مرغوبیت بالا، طعم، بو و مزه منحصر به فرد سیر همدان مولفه ‌ای تاثیرگذاری هستند که مورد قبول ذائقه شهروندان کشورهای همسایه قرار گرفته و مسیر صادرات این محصول را هموار کرده است و همچنین نوع آب و هوا و خاک منطقه و تابش نور خورشید کافی سبب کیفیت خوب سیر و موسیر استان همدان شده است.

در سال زراعی هم ۱۴۰۳_۱۴۰۲، یک‌هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان همدان در روستاهای دامنه الوند زیر کشت سیر قرار گرفته است و پیش‌بینی می‌شود با توجه به میانگین عملکرد ۱۵ تن در هکتار ۱۹ هزار و ۵۰۰ تن سیر در مزارع همدان تولید شود. بیشترین محصول سیر همدان در ۱۲ روستای منطقه از جمله روستاهای مسیر امام‌زاده کوه، روستای سولان، انصار الامام، یکن آباد و همچنین شهر مریانج تولید و به بازار عرضه می‌شود.