تهران در دوران قاجار بیشترین تکیه‌ها را داشت، اما حالا تعداد محدودی از این تکیه‌ها پابرجا هستند و حسینیه‌ها و مهدیه‌ها جای تکیه‌های قدیمی را گرفته‌اند.

همشهری- مهدیه تقوی‌راد: اگر علاقه‌مند هستید که در عزاداری قدیمی تهرانی‌ها شرکت کنید، سری به تکیه‌های تهران بزنید و با ریش‌سفیدان و قدیمی‌های محله‌ها همراه شوید.

تکیه نفرآباد

نشانی: شهرری، ضلع شرقی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: ایستگاه حرم مطهر

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: شهرری

مناسب: خانواده

معرفی: ۴۰۰سال از عمر تکیه نفرآباد می‌گذرد و آن را از قدیمی‌ترین تکیه‌های تهران می‌دانند که در دوره قاجار برپا شد.

عزاداری زیر خیمه سفید

این تکیه سقف ندارد و در ایام عزاداری محرم با خیمه‌ای سفیدرنگ روی ستون ۱۲متری مسقف می‌شود. کاشی‌های سردر تکیه، لحظه شهادت حضرت علی‌اکبر(ع) را به تصویر کشیده‌اند. معماری ویژه این تکیه یکی از دلایل جذابیت آن برای کسانی است که در عزاداری‌های آن شرکت می‌کنند. بنای این تکیه، در ۲طبقه ساخته شده و طبقه دوم آن به زنان اختصاص دارد. همجواری تکیه با حرم شاه‌عبدالعظیم(ع) باعث می‌شود فرصت عزاداری و زیارت را همزمان داشته باشید.

تکیه نیاوران

نشانی: خیابان شهیددکتر باهنر، خیابان قنات شمالی، نرسیده به خیابان خیام

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: میدان جماران

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: تجریش

مناسب: خانواده

معرفی: این تکیه در دوران قاجار و توسط ناصرالدین شاه قاجار ساخته و در سال۱۳۶۱ نیز سقف آن تعمیر شده است.

دیدار از موزه عتیقه‌جات

تکیه ۱۵۰۰‌مترمربع مساحت دارد و در ۴ضلع آن طاق‌نماها و غرفه‌هایی در ۲طبقه ساخته شده است. اگرچه تکیه مسقف شده، اما لبه‌های ایوان هنوز چوبی باقی مانده است. در کنار در ورودی تکیه موزه‌ای از وسایل قدیمی تعزیه‌خوانی، قوری و سماورهای قدیمی وجود دارد و در وسط تکیه نیز ضریح بازسازی شده امام حسین(ع) واقع شده است. یکی از ویژگی‌های تکیه نیاوران که عزاداران زیادی را راهی آنجا می‌کند، برگزاری مراسم تعزیه در دهه اول محرم است.

منبع: روزنامه همشهری