گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: محمد مشمش خبرنگار فلسطینی سهشنبه در بمباران اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه به شهادت رسید. با شهادت این خبرنگار، شمار شهدای رسانه از آغاز جنگ علیه غزه در هفتم اکتبر گذشته به 160 نفر افزایش یافت. تنها در ماه جاری میلادی (16 روز گذشته) 7خبرنگار در نوار غزه به شهادت رسیده است:
- 16 جولای: سلامه جمعه الحشاش خبرنگار فلسطینی بر اثر بمباران خانهاش در شمال رفح به شهادت رسید.
- ششم جولای: در حملات اشغالگران، ادیب سکر و رزق ابو شکیان خبرنگاران فلسطینی به همراه دهها فلسطینی دیگر شهادت رسیدند.
- پنجم جولای: امجد جحجوح و همسرش وفاء ابو ضبعان خبرنگاران فلسطینی در بمباران خانهای در النصیرات به شهادت رسیدند.
- چهارم جولای: در بمباران خیابان الصحابه در شهر غزه سعدی مدوخ، خبرنگار فلسطینی به شهادت رسید.
- اول جولای: محمد ابو شریعه بر اثر جراحات وارده در بمبارانهای دو روز پیش در محله الصبره غزه به شهادت رسید.
آنتونی گوترش دبیرکل سازمان ملل با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با بیان اینکه تخریب در غزه غیرقابل درک و غیرقابل قبول است، گفته: همه جای غزه منطقه مرگ بالقوه است. روزنامه گاردین با اشاره به هدف قرار دادن عمدی خبرنگاران در نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی نوشته: در حالی که حمله اسرائیل (رژیم صهیونیستی) به غزه به مرگبارترین درگیری برای روزنامه نگاران در تاریخ اخیر تبدیل شده است، ارتش اسرائیل بارها ادعا کرده که عمدا کارکنان رسانه را هدف قرار نمیدهد. با این حال، تحقیقات مستقل گاردین نشان میدهد که نیروهای اسرائیلی روزنامه نگارانی که در غزه کار میکنند را به عنوان اهداف نظامی مشروع در نظر میگیرند.
البته این اولین بار نیست که صهیونیستها برای پنهان کردن جنایات خود در حق ملت فلسطین آشکارا به جنگ خبرنگاران فلسطینی میروند. در سال ۲۰۱۸ نیز ارتش رژیم صهیونیستی دفاتر مسجد الاقصی را بمباران و ادعا کرد که ساختمان آن برای اهداف نظامی استفاده میشود. سال بعد، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، از اختیارات گسترده قانونی خود برای تروریستی معرفی کردن این رسانه فلسطینی استفاده کرد.