فرانک ملیلو، منجم آماتور آمریکایی برای اولین بار این لکهها را که از زمینه خود پر نورتر بودند در طول موج فرابنفش مورد مشاهده و توجه قرار داد.
به گزارش آسمان پارس به نقل از نیوساینتیست، تاکنون منشاء این لکههای اسرارآمیز نورانی مشخص نشده، اما دانشمندان با ارائه فرضیههایی در تلاش برای ارائه توضیحاتی در این خصوص هستند.
این تصاویر توسط ونوس اکسپرس، فضاپیمای اروپایی که در مداری به دور سیاره ناهید قرار دارد، گرفته شده است.
اولین فرضیه در مورد این لکهها بیان میکند که نتیجه یک فوران آتشفشانی قوی هستند. 90 درصد از سطح سیاره زهره از جریانهای بازالتی گدازههای آتشفشانی پوشیده شده است و به همین علت این فرضیه نشان میدهد که آتشفشانهای فعالی در این سیاره وجود دارند با وجود آن که تاکنون هیچ یک از آنها رصد نشدهاند.
در صورتی که این لکه حاصل یک آتشفشان باشد این نشان میدهد که این فوران آنچنان پرقدرت بوده که موفق به ایجاد لکهای در ارتفاع 65 تا 70 کیلومتری از خاک این سیاره شده است.
فرضیه دوم بیان میکند که این لکه حاصل فعل و انفعال با جریانی از ذرات باردار ساطع شده از خورشید است.
برپایه فرضیه سوم این لکه میتواند ثمره ترکیب مواد درون اتمسفر باشد که این ترکیب موجب تمرکز مواد نورانی در جنوب اتمسفر شده است.
براساس گزارش نیوساینتیست، این لکههای اسرارآمیز به صورت دورهای در اتمسفر سیاره زهره مشاهده میشوند. آخرین این مشاهدات در ژانویه 2007 اتفاق افتاد.
دانشمندان امیدوارند دستگاههای کاوشگر ونوس اکسپرس بتوانند راز این معما را حل کنند.