به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یورونیوز، اولدتایمر ۵۳ساله حالا لقب پیرترین نهنگ گوژپشت شناختهشده در جهان را بهخود گرفته است. اما در شرایطی که بسیاری از نهنگهای گوژپشت به دلایلی مانند صیدهای تجاری، تصادف با کشتیها، گرفتار شدن در تورهای ماهیگیری و تغییرات آب و هوایی از بین میروند، اولدتایمر هنوز زنده است. آخرین باری که این نهنگ زنده دیده شده بود در سال۲۰۱۵ بود. محققان در تلاش هستند تا راز زنده ماندن او را کشف کنند.
دانشمندان این نهنگها را از روی دم آنها تشخیص میدهند. در واقع دم نهنگ گوژپشت همچون اثر انگشت انسان منحصر به فرد بوده و رنگ و لبههای آن از نهنگی به نهنگ دیگر متفاوت است.
لوئیس هرمان، محقق پستانداران دریایی، نخستین کسی بود که موفق به ثبت نخستین تصویر از این جاندار شد. مجموعه عظیمی از تصاویر دم جمعآوریشده توسط این محقق که تعداد آنها به بیش از ۳۰ هزار عکس میرسید، به دانشمندان اجازه داد تا زندگی نهنگها را از الگوهای مهاجرتی آنها گرفته تا رفتارهای اجتماعیشان را بررسی کنند.
تحلیل دادهها نشان میدهد که جمعیت گوژپشت هاوایی بهدلیل گرمایش هوا بهشدت آسیبدیده و از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱ بهمیزان ۳۴درصد کاهش یافته است. به همینخاطر نمیتوان گفت که چرا اولد تایمر زنده مانده؛ درحالیکه بسیاری دیگر از همنوعان او از بین رفتهاند.
بیشتر بخوانید:
- فروش مواد مخدر در این پلتفرم دردسرساز شد
اما دکتر آدام پک، محقق پستانداران دریایی در دانشگاه هاوایی، میگوید: «این امکان وجود دارد که اولد تایمر در نزدیکی منابع غذایی خاصی بوده که باعث شده بتواند دوام بیاورد. با این حال ما نمیدانیم چند نهنگ مانند اولد تایمر در برابر این تخریب منابع دریایی مقاوم بودهاند.»